ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,337
Najnowszy użytkownik: RobiNN

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
18.10.2020 01:19:14
Cool

slawekneo
06.09.2020 21:29:28
Jedyne co mi sie podoba to przygotowuja fusina pod dodanie TWIG'a. Bardzo fajny system do templatowania. Sam uzywam go w swoim systemie opartym na HMVC.

slawekneo
06.09.2020 21:25:16
Bylem w devteam i po smierci Nicka taki burdel tam byl. Koniec koncow projekt przejely osoby ktore nawet na PW z Nickiem nie pisaly. Wiec nie ma sie co dziwic, ze ida w innym kierunku.

khaman
06.09.2020 21:19:28
Gdyby Sławek i Bartek zostali przy projekcie to jeszcze udałoby się coś uratować z dawnej przewagi PF nad innymi CMS, ale cóż panie polityka Wink

JazOOn
06.09.2020 14:01:05
Tu się zgodzę. Dlatego większość moich projektów była pod v6, później v7

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Wstawienie galerii
Dlsky
Witam. Próbuję umieścić galerie z tej strony ->[url] http://blog.comps...wa/57.html [/url]

Na swojej w "dodatkowych stronach". Jednak nie wiem gdzie mam wstawić kod:
<script src="comp.js"></script>
<script src="gallery.js"></script>
<script>
(function ($) {
$(".gallery"Wink.gallery();
})(Comp);
</script>


Gdzie go nie wstawię to albo wychodzą "krzaki" zamiast strony albo nie zachodzą żadne zmiany.

Proszą o pomoc, z góry dzięki.
 
adi
Witam myślę że tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pozdro all
 
slaskimix.eu
Dlsky
adi napisał(a):

Witam myślę że tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pozdro all


A gdzie mam to wstawić ?
 
adi
Hmmmm a gdzie i jak wstawiłeś resztę kodu?
Robisz z tego dodatkowy plik czy wklejasz w panelu admina w dodatkowej stronie?
Ja tam nie wiem podałeś tylko kawałek kodu, który i tak odnosi się tylko do plików które muszą być na serwerze.
Na moim miejscu zrobił bym i 3 z tym css wpakował wszystkie do folderu na przykład mygalery zrobił plik mygalery.php a w nim mniej więcej coś takiego
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Powinno działać, ale nie sprawdzałem bazę już masz teraz kombinuj oczywiście ścieżki do grafik to już sam musisz podać.

Pozdro all
 
slaskimix.eu
Dlsky
adi napisał(a):

Hmmmm a gdzie i jak wstawiłeś resztę kodu?
Robisz z tego dodatkowy plik czy wklejasz w panelu admina w dodatkowej stronie?
Ja tam nie wiem podałeś tylko kawałek kodu, który i tak odnosi się tylko do plików które muszą być na serwerze.
Na moim miejscu zrobił bym i 3 z tym css wpakował wszystkie do folderu na przykład mygalery zrobił plik mygalery.php a w nim mniej więcej coś takiego
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Powinno działać, ale nie sprawdzałem bazę już masz teraz kombinuj oczywiście ścieżki do grafik to już sam musisz podać.

Pozdro all


Zrobiłem tak jak zaproponowałeś, niestety zdjęcia otwierają się w nowej karcie.. :/ masz może jakąs sugestie co może być przyczyną ? Podałem kod jak wyżej oczywiście zmieniłem ścieżki na odpowiednie, sprawdziłem je kilka razy i są jak należy lecz nie ma efektu jaki chciałbym uzyskac. Z góry dzieki :)
 
adi
Witam ziom ty sam sobie utrudniasz. Nie musiałem a sprawdziłem wszystko działa, nie wiem w czym masz problem?
Pozdro all.
PS ziomki cierpliwości.
 
slaskimix.eu
Dlsky
adi napisał(a):

Witam ziom ty sam sobie utrudniasz. Nie musiałem a sprawdziłem wszystko działa, nie wiem w czym masz problem?
Pozdro all.
PS ziomki cierpliwości.


Wychodzi na to że sam nie wiem w czym go mam. Po prostu cały czas otwiera mi te zdjęcia w nowej karcie. Mógłbyś mi podesłać swoje pliki, które utworzyłeś do galerii ? Z góry dzięki. Bardzo mi zależy.
 
adi
Witam czy na pewno ścieżki do plików comp.js i gallery.js oraz kod css lub plik są odpowiednie?
Jak utworzyłeś folder to w liniach musisz go podać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gdzie xxx to nazwa folderu.

EDIT:
Ok kolego masz tu gotowca, tyle że nie wiem jakiego masz thema, więc będziesz musiał w pliku CSS sobie tam pozmieniać.

Pozdro all
adi dodał/a następującą plik:
gtest.zip [62.76kB / 104 Pobrane]

Edytowane przez adi dnia 05.06.2019 19:09:53
 
slaskimix.eu
Dlsky
adi napisał(a):

Witam czy na pewno ścieżki do plików comp.js i gallery.js oraz kod css lub plik są odpowiednie?
Jak utworzyłeś folder to w liniach musisz go podać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gdzie xxx to nazwa folderu.

EDIT:
Ok kolego masz tu gotowca, tyle że nie wiem jakiego masz thema, więc będziesz musiał w pliku CSS sobie tam pozmieniać.

Pozdro all



Miałeś racje, złe ścieżki, wstawiałem jak w HTML bez kropek. Wszystko działa. Dziękuję Ci bardzo za pomoc, na przyszłość będę wiedział ! ;)
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl