ForumCa³a strona

Nawigacja

Aktualnie online

Go¶ci online: 5

U¿ytkowników online: 0

£±cznie u¿ytkowników: 25,375
Najnowszy u¿ytkownik: martyna23

Logowanie

Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Zarejestruj siê

Odzyskaj has³o

Shoutbox

Musisz zalogowaæ siê, aby móc dodaæ wiadomo¶æ.

JazOOn
17.05.2023 21:20:44
Wasze zdrowie!

hoopak
06.05.2023 14:23:43
Pierwsze konto w 2005 roku, wiêc mi równie¿ wychodzi pe³noletno¶æ Grin

JazOOn
16.04.2023 22:02:01
krasnal i websrv u mnie ca³y czas na kompie :-) no i nie¶miertelny paj±czek

Szapko
16.04.2023 02:42:07
Kusi mnie troche wróciæ do korzeni i stworzyæ jak±¶ stronê na PF Smile

JazOOn
28.03.2023 20:46:59
uuu, Szapko to najwy¿ej piwo mo¿esz :-)

Pobierz now± wersjê
Pobierz podrêcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodanie submenu w skórce Arise
amadeusz94
Witam. Nie jestem u¿ytkownikiem, który z ka¿dym problemem lata po forach. To moje pierwsza i mam nadziejê ostatnia pro¶ba o pomoc, bo ju¿ naprawdê sobie nie radzê. Chodzi o t± skórkê http://www.php-fu...don_id=414 . Nie potrafiê w niej zrobiæ tego panelu menu (na niebieskim tle). W pliku instrukcji skórki wyczyta³em
To add a dropdown link in header, add or edit existing link and add %submenu% before the Link Name and select sub-header only.
All links after this will appear in this dropdown menu. To end just add %endmenu% in the last Link Name in the list.
Mój angielski nie jest s³aby, wrêcz przeciwnie, ale w tym wypadku nie rozumiem dok³adnie co zrobiæ,, mimo ¿e próbowa³em ju¿ kilku sposobów. Chcia³bym oczywi¶cie osi±gn±æ efekt taki jak tutaj: http://www.php-fu...k/news.php . Czy kto¶ móg³by pomóc? I od razu druga pro¶ba/pytanie - czy kto¶ wie jak poszerzyæ prawy panel w tej skórce? Bo ja w css nie umiem tego znale¼æ, a to do¶æ dziwne, bo zazwyczaj spokojnie sam to robi³em. W za³±czniku wrzucam oryginalny plik .css. Z góry dziêkujê za pomoc.
amadeusz94 doda³/a nastêpuj±c± plik:
styles_3.zip [4kB / 724 Pobrane]

bogdan
Cze¶æ.
Edytuj plik functions.php i liniê 13:
Pobierz kod ¼ród³owy  Rozwiñ Kod ¼ród³owy

zmieñ na:

Powinno pomóc.
Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 15:48:50
Nie szukaj Szczê¶cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Apis
Prawe panele poszerzasz w pliku styles.css

Odszukaj:
i w ostatniej linii zmieñ warto¶æ w pikselach na wiêksz± - np. 200px czy ile tam chcesz mieæ.

Je¶li chodzi o rozwijalne menu w tej skórce - s±dzê, ¿e opis jest prosty choæ mój angielski nie jest dobry - wrêcz przeciwnie:
Wchodzisz w PA w Zarz±dzanie stron±/nawigacja i linki menu edytujesz (lub dodajesz nowe) zgodnie z podpowiedzi± - czyli pierwszemu linkowi, który ma byæ w danym submenu dodajesz przed jego nazw± %submenu% i koniecznie zaznaczasz, ¿e ma siê wy¶wietlaæ wy³±cznie w górnej poziomej belce. Wszystkie linki po nim bêd± wy¶wietlane w tym submenu. Ostatni link danego submenu musi mieæ z kolei dodane przed nazw± %endmenu%
Edytowane przez Apis dnia 17.12.2012 10:35:01
Pozdrawiam. Pomog³em? Kliknij "Pomóg³" Wink
---
¯egluga ¶ródl±dowa wczoraj, dzi¶, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
amadeusz94
Wszystkie Wasze porady pomog³y, dziêkujê bardzo za pomoc. W poprzedniej skórce bez problemów edytowa³em .css-y, ale tu siê jako¶ nie mog³em odnale¼æ. Dziêkujê serdecznie Smile

omikron20
A czy mo¿na t± skórkê uruchomiæ na wersji 7.01.05 ? Pokazuj± mi siê takie b³êdy

Apis
1. Wersja PHP Fusion 7.01.xx nie obs³uguje opcji dodawania obrazka kategorii (lub wgranego wprost z kompa) do tre¶ci newsa. St±d komunikat b³êdu. Wejd¼ w "theme.php" i w sekcji "render news" odszukaj liniê:

i zmieñ na:

2. Wejd¼ w PA --> Ustawienia --> Ró¿ne i sprawd¼ (na koñcu) czy masz w³±czony czas renderowania strony. Je¶li tak to wy³±cz. Je¶li w PA tej wersji nie ma takiej opcji - poszukaj w "theme.php" skórki "Arise" w sekcji "Footer" czego¶ takiego:
i skasuj to.
Edytowane przez Apis dnia 26.01.2013 23:34:09
Pozdrawiam. Pomog³em? Kliknij "Pomóg³" Wink
---
¯egluga ¶ródl±dowa wczoraj, dzi¶, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
omikron20
Super wszystko dzia³a. Dziêki wielkie.

Po³±czony z 29 styczeñ 2013 20:57:
Mam jeszcze jedno pytanko co do tej skórki. A pro po pierwszego postu. Jak dodaæ lub zmieniæ linki submenu. Nie chcia³ bym mieæ takich samych jak te pod ikonkami, nad nim.

Czy kto¶ móg³ by co¶ w koñcu poradziæ ? chocia¿ napisaæ ¿e siê nie da, bo troszkê ju¿ mam dosyæ zagl±dania w ten temat i braku odpowiedzi.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 29.01.2013 21:01

Edytowane przez omikron20 dnia 06.02.2013 16:19:22

Przejd¼ do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl