ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

Zbigniew@
24.02.2024 22:05:41
Jeszcze tylko, pozostało, napisać artykuł i będzie gotowe. Za jakieś dwa dni.

Zbigniew@
24.02.2024 22:03:43
A ja wstawię auto reklamę. Zrobiłem pierwszy generator paneli na stronę główna, dla v9.

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dopasowywanie się bannera do rozdzielczości w skórce Gillette
rafizgru
Witam. Posiadam baner na stronie o rozmiarach 1280x250. Chciałbym aby dopasowywał się on do rozdzielczości przeglądających, żeby na różnych rozdzielczościach był tak samo widoczny, bo jest widoczny w całości tylko na rozdzielczości monitora 1280 i więcej a np. na 800x600 trzeba przewinąć kawałek strony.

Mam Taki Kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Co mam z nim zrobić ? Pisze bo nie znalazłem nigdzie na forum odpowiedzi na to pytanie. Z góry dziękuje.
Adres strony: http://www.feelth...lan.ugu.pl


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - chemix 08.03 - 13:57
  2. Przeniesienie tematu - chemix 08.03 - 13:58

Edytowane przez Pieka dnia 08.03.2009 23:24:17
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.02.2024 05:48:14
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
FiXik
Tak sobie główkowałem i chyba najprościej to wykorzystać zmienną do wykrywania rozdzielczości i wprowadzić to jako zmienną do funkcji wyświetlania banera ... Coś typu "if (rozdzielkczość=800x600) then (wyświetl baner1) else if (rozdzielczość=1024x768) then (wyświetl baner2) ... Ale tak tylko główkowałem ...
Edytowane przez Milka dnia 08.03.2009 17:34:04
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
rafizgru
A dokładniej ? Jakiś kod albo coś ? Przetestuje wszystko byle działało Pfft
 
FiXik
Dobra, tak sobie testowałem i modyfikując sobie trochę plik header.php, a mianowicie po lini
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wprowadzasz kod wyglądający
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

następnie zamiast linii ~34
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wprowadzasz kod, który wygląda
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Warunkiem działania jest utworzenie odpowiednich plików style(szer).php oraz umieszczenie logo jako zmienna w pliku CSS. No i najważniejsze, dobranie logo do rozdzielczości. Rozdzielczość pobierana w zmiennej to rozdzielczość ekranu, a nie przeglądarki. Możliwości są wielkie :P Miłej zabawy.

Aha, jak ktoś widzi w tym błąd to proszę dać znać. Poprawię.
Edytowane przez Pieka dnia 09.03.2009 00:39:22
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
ArkaGdynia
Warunkiem działania jest utworzenie odpowiednich plików style(szer).php oraz umieszczenie logo jako zmienna w pliku CSS. No i najważniejsze, dobranie logo do rozdzielczości. Rozdzielczość pobierana w zmiennej to rozdzielczość ekranu, a nie przeglądarki. Możliwości są wielkie Pfft Miłej zabawy.


Może ktoś bardziej przybliżyć jak to zrobić.
plik logo mam w images/logo.jpg
Proszę o pomoc.
Jeśli pomogłem kliknij:help.png
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl