ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Różnice w strukturze themów PFv7 i PFv6
ovan
Witam. Kupiłem fajny theme do mojej stronki w PF6, i chciałbym dostosować ją do mojej drugiej stronki w PF7. Jakie są różnice w themach z PF6, a w PF7? Czy da się w ogóle je przerobić? Za pomoc z góry dziękuję Wink


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - chemix 14.02 - 20:57

Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2009 21:28:05
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 17.04.2024 23:41:36
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lomcskw
Skórki dają się przerabiać, aczkolwiek jest z tym trochę pracy. Osobiście prawie przerobiłem skórkę Milestone, kiedy okazało się, że ktoś już to zrobił i jest dostępna w necie pod v7. Opis jest na stronie http://www.extrem... musisz poszukać, bodajże w artykułach.
Pozdrawiam i powodzenia Smile
Edytowane przez Chemikpil dnia 14.02.2009 21:59:42
 
Pieka
Prosze bardzo, w zalaczniku znajdziesz opis, co prawda po angielsku, ale lepsze to niz nic.
Pieka dodał/a następującą plik:
php-fusion-7-theming_pdf.zip [81.12kB / 4236 Pobrane]

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
ovan
Heh takie życie. Słabo znam angielski, ale "twardym trzeba być, a nie miękkim". XD Dzięki za poradnik. Wink
 
bartek124
Szczerze? Skórki łatwiej się przerabia niż infusiony i inne rzeczy.

Jest to kwestia spięcia dwóch funkcji: render_header() i render_footer() w jedną: render_page(), a między nimi wstawiamy kod wyświetlający stronę, czyli np:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Do tego usuwamy funkcje: opensidex() i closesidex() oraz dodajemy brakujące klasy w css (nie wymienię Ci teraz wszystkich bo nie pamiętam ale między innymi .bbcode, .admin_message itp).

Chyba o niczym nie zapomniałem ;).
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Artur-M
Dzięki bartek124 za "instrukcję" po polsku. To zaczynam pracę w takim razie nad dostosowaniem skórki "Heroes" (moja ulubiona, pasuje do gry Ikariam).

Wiadomość doklejona:
bartek124 napisał/a:
(...) dodajemy brakujące klasy w css (nie wymienię Ci teraz wszystkich bo nie pamiętam ale między innymi .bbcode, .admin_message itp).


Ok, te 2 klasy dodałem, ale to nie wszystko. Poszukam jeszcze różnic i, jak coś znajdę, dam znać.
Że też nie ma programu, który by pokazywał różnice w 2 plikach tekstowych (jak w "Total Commanderze" - porównuje 2 kolumny)...
Edytowane przez Artur-M dnia 15.02.2009 13:49:29
 
jantom
Od dzisiaj mamy dostępny artykuł w dwóch częściach o konwersji skórek:
Pierwsza część
Druga cześć
 
http://jantom.info
Artur-M
jantom napisał/a:
Od dzisiaj mamy dostępny artykuł w dwóch częściach o konwersji skórek:
Pierwsza część
Druga cześć


Wow - no to teraz, po takim artykule, liczba nowych skórek do PF v7 drastycznie się zwiększy Smile
Edytowane przez Artur-M dnia 23.02.2009 23:03:59
 
asters
Czy to jest przetłumaczony tutorial z angielskiego?
Zabierałam się nawet do jego tłumaczenia ale zawsze nie było mi po drodze z ukończeniem...
Składam hołd wytrwałym:
Tłumaczenie: lomcskw
Korekta i skład: jantom.

Grin
Edytowane przez asters dnia 24.02.2009 08:53:49
czasem lepsze jest wrogiem dobrego
 
Pieka
Tak, to jest tlumaczenie z angielskiego, ale podziekowania w pierwszym rzedzie naleza sie koledze lomcskw, poniewaz to on jest autorem tlumaczenia, a jantom przeksztalcenia i dostosowania do naszych potrzeb (artykulow). Obu Panom jestesmy wdzieczni za prace i przede wszystkim efekt koncowy. Dziekujemy Smile
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
asters
Dodaję połączone artukuły o konwersji themów przerobione do PDF. Autorem jest Matonor, tłumaczone przez lomcskw, redakcja - jantom.
Pozdrawiam.

//Musiałem poprawić - jantom


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - jantom 17.03 - 15:08
asters dodał/a następującą plik:
konwersja_theme_v6_do_v7.zip [756.39kB / 1869 Pobrane]

Edytowane przez jantom dnia 17.03.2009 15:03:39
czasem lepsze jest wrogiem dobrego
 
Cross77
Mam problem otóż kupiłem : http://szabloniki...s-344.html
i chce go przerobić na v7. Problem jest taki że nie mam pliku theme.php jest tylko folder images i style.css

 
Chemikpil
Ponieważ ten szablon nie jest przystosowany do PF, więc musisz sam go przystosować.
Edytowane przez Pieka dnia 02.05.2009 21:21:43
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Kaminho
Mam problem z funkcjami openside() i opensidex(), nie wiem jak to przerobic w theme.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 05.09.2009 21:51:44
 
Szapko
Powinno wyglądać to tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywiście może się coś rozjeżdżać, ale bez theme i testów nic na to nie poradzę. Sam powinieneś sobie dać radę, bo to wcale nie jest takie trudne.

A i pamiętaj o usunięciu opensidex, closesidex i tablebreak, bo to w PF v7 jest niepotrzebne.
 
Kaminho
Dziala, ale teraz mam kolejny problem
Blad:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


theme.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Panele nie maja okreslonej szerokosci i srodkowy ma grafike boczna zamiast swojej.Po zalogowaniu sie top rozjezdza.
Edytowane przez Kaminho dnia 12.09.2009 09:33:32
 
Mathev1
Witam, mam takie pytanko.. Mam thema składającego się z pliku php i css i tu problem.. Jak dostosować kod zeby strona nie rozjezdzała w roznych rozdzielczościach ekranu?

Kod css:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Kod php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


U mnie przy rozdzielczosci 1152x864 jest ok, ale u innych przy innych rozdzielczosciach ucina logo i stopke.. Bardzo prosze o pomoc..

Wiadomość doklejona:
Znalazłem kod w javascript.. Nie próbowałem.. Postaram się coś kiedyś pokombinować odnośnie rozdzielczości strony.. Ale teraz co do tych plików u góry.. "*.css i *.php" Jeśli ktoś wie.. Prosze o pomoc.. Nie wiem czemu.. Ale ucina mi logo/top.. Próbowałem zmieniać w kodzie.. Ale nie wiem czemu się nie da.. Prosze o pomoc.. Z góry dziekuję :)

Pozdrawiam :)
Edytowane przez Mathev1 dnia 11.10.2009 14:55:36
"Z idiotą się nie duskutuje, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, po czym przewyższy doświadczeniem..."
 
thcteam
Artur-M napisał/a:
Dzięki bartek124 za "instrukcję" po polsku. To zaczynam pracę w takim razie nad dostosowaniem skórki "Heroes" (moja ulubiona, pasuje do gry Ikariam).

Wiadomość doklejona:
bartek124 napisał/a:
(...) dodajemy brakujące klasy w css (nie wymienię Ci teraz wszystkich bo nie pamiętam ale między innymi .bbcode, .admin_message itp).


Ok, te 2 klasy dodałem, ale to nie wszystko. Poszukam jeszcze różnic i, jak coś znajdę, dam znać.
Że też nie ma programu, który by pokazywał różnice w 2 plikach tekstowych (jak w "Total Commanderze" - porównuje 2 kolumny)...


Jak to nie ma programu... Polecam WinMerge.
Darmowy i pozwala porownywac pliki tak jak
potrzeba i jak to wymieniles...

Pozdrawiam Wink
 
Pieka
Alez ten kolega o tym wie od dawna: http://www.php-fu...d_id=23233
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl