ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,389
Najnowszy użytkownik: brio2000

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
07.07.2024 21:47:49
JazOOn. Wszyscy czekamy,na Pana ,jakiś post na forum.A przynajmniej ci którzy pamiętają.

JazOOn
05.07.2024 21:32:18
Siema. Jak tam?>

krystian1988
01.07.2024 07:16:14
Smile

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Złe wyświetlanie się stopki stron forum w przerobionej skórce Gillette
Kinimodek
Witam, mam problem. A mianowicie w stronie forum http://www.strong...forum_id=3 zamiast mojej stopki wyświetla się część tła. (Tylko mała część), jednakże bardzo brzydko to wygląda i nie za bardzo wiem co zrobić... Przykładem jak moje forum powinno być wyświetlane jest na przykład: http://www.strong...read_id=11...
Dla ułatwienia dodam screen:
img213.imageshack.us/img213/6334/forumlx6.jpg
Z góry dziękuję za pomoc!
Edytowane przez Kinimodek dnia 02.02.2009 11:35:04
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, cięcie layout'ów, kodowanie layout'ów|
 
http://www.stronghold.unl.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.07.2024 22:26:49
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
To nie jest Gillette, tylko Twoja przerobka, wiec dlaczego w nazwie podajesz Gillette? Czy w standardzie tez jest tak samo? Poza tym, sprecyzuj w nazwie tematu "Złe wyświetlanie".
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2009 11:33:42
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Kinimodek
Zmieniłem nazwę tematu, tak sądzę, że w standardzie jest tak samo.
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2009 12:20:26
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, cięcie layout'ów, kodowanie layout'ów|
 
http://www.stronghold.unl.pl
Pieka
Kinimodek napisał/a:
Zmieniłem nazwę tematu, tak sądzę, że w standardzie jest tak samo.

Prosze, pokaz mi gdzie jest blad wystepujacy u Ciebie: http://pieka.coml.... Szerokosc zblizona lub identyczna jak u Ciebie plus usuniete panele na forum. Najlepsze jednak zostawiam na koniec.. To nie jest oryginalne forum v7.
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2009 12:36:27
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
jantom
Do wyboru masz:
  1. przestawianie całości przy pomocy marginesów (również w formie ujemnej)
  2. przestawianie całości poprzez pozycjonowanie relatywne
  3. głęboką rekonstrukcję skórki
 
http://jantom.info
Kinimodek
Hmmm... Sądzę, że wystarczy edycja plików viewforum.php oraz viewthread.php, ponieważ one odpowiadają za "wyświetlanie się" stron z forum.
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, cięcie layout'ów, kodowanie layout'ów|
 
http://www.stronghold.unl.pl
jantom
Możesz i tak, ale pamiętaj, że przeszkadzające Ci paski pochodzą z właściwości tła dla body. Ogólnie pomysł z edytowaniem plików forum uważam za nietrafiony, ale być może skuteczny.
Edytowane przez jantom dnia 02.02.2009 15:57:02
 
http://jantom.info
Kinimodek
Tak, wiem, tylko dziwi mnie to, że w podstronach viewforum jest właśnie ten problem, a w podstronach viewthread stopka jest ok.
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, cięcie layout'ów, kodowanie layout'ów|
 
http://www.stronghold.unl.pl
piterus
A ty się dziwisz, że to się pokazuje? Zobacz, że to jest tło strony. Przerób plik tła tak aby nie miał tych linii w środku. a te linie wstaw jako tło środkowej części strony. W ten sposób nie będziesz musiał się grzebać w plikach.

Kinimodek napisał:
Tak, wiem, tylko dziwi mnie to, że w podstronach viewforum jest właśnie ten problem, a w podstronach viewthread stopka jest ok.


Ten problem występuje na całej stronie... jak w FF pomiejszysz stronę to zobaczysz, że na stronie głównej jest to samo.
Edytowane przez piterus dnia 02.02.2009 16:15:32
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
Kinimodek
A jak dokładnie te linie mam wstawić jako tło środkowe części strony? W CSS?
Edytowane przez Kinimodek dnia 02.02.2009 16:30:06
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, cięcie layout'ów, kodowanie layout'ów|
 
http://www.stronghold.unl.pl
piterus
Te środkowe pasy masz wstawić jako tło tabeli będącej obramowaniem dla paneli środkowych i bocznych. oczywiście po odpowiednim przerobieniu plików graficznych.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl