ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 1
piterus

Łącznie użytkowników: 25,335
Najnowszy użytkownik: SQ5JRC

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

slawekneo
06.09.2020 21:29:28
Jedyne co mi sie podoba to przygotowuja fusina pod dodanie TWIG'a. Bardzo fajny system do templatowania. Sam uzywam go w swoim systemie opartym na HMVC.

slawekneo
06.09.2020 21:25:16
Bylem w devteam i po smierci Nicka taki burdel tam byl. Koniec koncow projekt przejely osoby ktore nawet na PW z Nickiem nie pisaly. Wiec nie ma sie co dziwic, ze ida w innym kierunku.

khaman
06.09.2020 21:19:28
Gdyby Sławek i Bartek zostali przy projekcie to jeszcze udałoby się coś uratować z dawnej przewagi PF nad innymi CMS, ale cóż panie polityka Wink

JazOOn
06.09.2020 14:01:05
Tu się zgodzę. Dlatego większość moich projektów była pod v6, później v7

slawekneo
27.08.2020 00:06:31
Jak narazie slabo to wyglada. Pomieszanie php modularnego z klasami w php7. Zaleta fusiona byla prostota kodu Smile nie takiego rozwoju chcial Digitaunim

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
System Zarządzania Wydarzeniami (Event Management System)
bogdan
Siemanko. Smile

Wtyczka pobrana z -> PHP-Fusion Mods UK.
W treści posta jest wyjaśnione czemu są dwie paczki w zależności od kodowania.

Nazwa: Event Management System
Wersja: 1.00
Autor: PHP-Fusion Mods UK
Developers: Ankur Thakur
Strona/wsparcie: http://www.phpfus....co.uk.com
Kompatybilność PHP-Fusion: v7.02.xx
Licencja: GNU Affero GPL v3

Opis:
Wtyczka - kalendarz, umożliwiająca w łatwy i przejrzysty sposób dodawanie i publikowanie wydarzeń na naszej stronie.
W PA wtyczki mamy możliwość ustawiania kolorów tła i tekstu wydarzeń (jak na załączonym screenie).
Ustawiania parametrów dodanego pliku grafiki.
Włączenie/wyłączenie możliwości dodawania wydarzeń przez Użytkowników.
Włączenie/wyłączenie możliwości komentowania i oceniania.
Włączenie/wyłączanie informacji o urodzinach.
Włączenie/wyłączanie moderacji przez Administrację.
Po najechaniu kursorem na wydarzenie pokazuje się dymek z informacją o nim.
Ustawienie położenia dymku również możliwe w PA wtyczki w zależności, czy chcemy w panelu kalendarza, czy na jego stronie.
Więcej w trakcie przeglądania wtyczki.

Wygląd panelu i strony kalendarza:
img.liczniki.org/20121009/panel1-1349784817.png
---
img.liczniki.org/20121009/panel2-1349784817.png

Wygląd PA:
img.liczniki.org/20121009/pa-1349784817.png

Instalacja:
Wrzuć wszystkie pliki i foldery do odpowiednich katalogów na swoim serwerze.
Przejdź do PA -> zarządzanie stroną -> wtyczki, wybierz z rozwijanej listy - "Event Management System Panel" i zainstaluj.
Link do wydarzeń w nawigacji utworzy się automatycznie.
Następnie przejdź do PA -> zarządzanie stroną -> panele -> dodaj panel, wybierz z rozwijanej listy - "events_management_system_panel", ustaw położenie, zapisz i włącz.
Przejdź do PA -> wtyczki -> System Zarządzania Wydarzeniami i ustaw według własnych potrzeb.

NOTKA.
Ponieważ było trochę problemów z pobieraniem plików językowych, niektóre pliki zostały zmodyfikowane, inne musiałem osobno kodować, względem oryginalnej wersji.
Powodem tego też jest to, że wtyczka jest na tą chwilę, do wydania drugiej wersji (sam nie potrafię dalej zrobić, bo się pogubiłem), osobno w obu polskich kodowaniach.
Sprawdzałem, działa na obu kodowaniach.
Mam nadzieję, że nie skopałem. Grin

Dodałem polskie pliki językowe w obu kodowaniach, w folderze "PL_info" polskie tłumaczenie licencji GNU Affero GPL, screen i plik ReadMe_pl.


Dodano do -> MODs
bogdan dodał/a następującą pliki:
v7_ems_v1-00_pl_iso.zip [425.66kB / 614 Pobrane]
v7_ems_v1-00_pl_utf.zip [425.67kB / 710 Pobrane]

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
rafalgt
Na to czekałem. Dziękuję bardzo.
Brakuje jeszcze przejścia na inny miesiąc bez odświeżania strony.


EDIT


Nie mogę zmienić koloru okienka wyskakującego po najechaniu na wydarzenie. Jest białe.
Edytowane przez rafalgt dnia 09.10.2012 17:20:18
 
https://www.facebook.com/telewizory
bogdan
Próbowałem, ale nie mam za bardzo czasu.
Musisz pobawić w pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

albo zmienić sobie plik grafiki dymka:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
rafalgt
Z tym sobie poradzę, ale brakuje mi możliwości ustawienia kolorów http://szablony.f...round.html dla różnych wydarzeń(kategorii wydarzeń).
Edytowane przez rafalgt dnia 15.10.2018 15:26:28
 
https://www.facebook.com/telewizory
bogdan
Traktuj to rozwojowo.
Ma być dodane w kolejnej wersji, dla kilku "wydarzeń", tak samo jak dla kilku "urodzin".
Musisz poczekać (pamiętając, że prawie wszyscy są teraz zaangażowani w V8), albo podglądnąć pliki i spróbować samemu dodać. Wink
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
adi
Witam.
Świetny dodatek ale jest z nim jakiś kłopot, mianowicie urodziny usera.
Jeśli ma dziesiątego dnia to na kalendarzu pokazuje pierwszego.
Mniemam że chodzi o te część kodu w pliku events_management_system_panel.php.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Z góry dzięki za sprawdzenie lub radę jak to naprawić.
 
slaskimix.eu
bogdan
Przy 20 i 30 jest to samo.
Chyba również w pliku calendar.php też trzeba będzie coś podrobić.
Na razie patrzyłem jak sroka w ... i nic.Grin
Zarzuciłem temat w wątku autora, poczekamy, może coś odpowie. Smile
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
adi
Witam.
No i chyba nic z tego nie będzie, szukam i nic żadnych pomysłów a autor albo sam nie wie albo zapomniał już o tym projekcie na rzecz innego.
Szkoda no ale cóż nie można mieć wszystkiego, wyłączę te urodziny i będę czekał może ktoś bardziej obeznany to naprawi.
Pozdro All.

//edit
Witaj Bogdan widziałem że masz na uwadze problem tych urodzin ciesze się.
Mam jeszcze 1 pytanko, mianowicie czy można zmienić by tydzień zaczynał się od poniedziałku jak nie wierz to może zapytaj tego Ankura czy jak mu tam.

Z góry dzięki i pozdrawiam.











Z góry dzieki i pozdrawiam
Edytowane przez adi dnia 19.10.2012 00:30:46
 
slaskimix.eu
bogdan
Siemanko.Smile
Autor znalazł chwilę i podał rozwiązanie problemu dat urodzin przypadających na pełne dziesiątki. Smile
W pierwszym poście poprawione obie paczki.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
adi
Witam Bogdan i świetnie teraz działa, mistrzu a co do mojego 2 pytania, tam znalazłem coś takiego że weekend '0 lub 7' chyba to oto chodzi by było od Poniedziałku, ale ni jak mi to nie działa. Może ty masz jakieś pomysły.
Z góry dzięki i pozdro all
 
slaskimix.eu
bogdan
Cześć.
Nie zauważyłem drugiego pytania.Smile
Muszę mniej masła jeść. Grin

Zarzuciłem temat autorowi, ale jak wiadomo ... czas, czas, czas. Smile
Może podrzucimy naszym chłopakom problem. Wink

Udało mi się tylko połowicznie zrobić.
Mianowicie kalendarz pokazuje dni od poniedziałku, ale samych dat nie potrafię już przesunąć i np. dzień dzisiejszy pokazuje jako wtorek.Grin
Tzn. udalo mi się przesunąć, ale miesiąc wtedy miał 32 dni. Grin

img.liczniki.org/20121022/scr-1350924791.png

Podaję pliki calendar.php i events_management_system_panel.php (bez mojej modyfikacji), jakby ktoś rzucił okiem bylibyśmy wdzięczni. Smile
bogdan dodał/a następującą plik:
calenar.zip [8.7kB / 480 Pobrane]

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
krystian1988
Ankur dziś dodał odpowiedź a więc:
edytujemy calendar.php
znajdujemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zamieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Następnie szukamy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

no i zamieniamy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tak samo jest z panelem :)
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
adi
Witam.
Działa świetnie, proszę podziękować w moim imieniu Ankurowi. Można zamknąć. Pozdro all.
Edytowane przez bogdan dnia 16.11.2012 13:25:55
 
slaskimix.eu
bogdan
Dzięki Krystian.

W pierwszym poście poprawione paczki (mam nadzieję, że nie pomyliłem paczek.).
W sumie tak robiłem, a wychodziły mi 32 dni w miesiącu. :D
Gwoli ścisłości i chyba niedopatrzenia Ankura, jakby ktoś chciał sam to zmodyfikować, to w pliku panelu - events_management_system_panel.php drugą część zmieniamy tak:
to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Inaczej przy bocznym ustawieniu panelu, może nam go "rozciągnąć", bo będzie wyświetlał pełne nazwy dni tygodnia.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
adi
Dla zainteresowanych czarne dymki.
Podmienić w:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozdro all.
adi dodał/a następującą plik:
bubbletip.zip [50.87kB / 505 Pobrane]
 
slaskimix.eu
rafalgt
Witam. Dałby rade ktoś napisać kod do tej wtyczki, który pokazywałby samą listę wydarzeń i urodzin z możliwością wyboru ilości wydarzeń wyświetlanych w panelu?

np.
27.11.2012 - wydarzenie x
28.11.2012 - urodziny Y
29.11.2012 - wydarzenie z


____EDIT____

Chciałem przypomnieć o tym ale zarazem zgłosić jedna rzecz.
http://usterki.ho...tronika.eu
Gdy w panelu mam Grudzień i klikam w prawo to pojawia się Styczeń 2013. Ale gdy na Styczniu klikam w prawo to pojawia się Grudzień 2012. Czy tak ma być czy coś jest nie tak?
Edytowane przez rafalgt dnia 15.10.2018 15:24:45
 
https://www.facebook.com/telewizory
been1989
Witam, zainstalowałem tę wtyczkę i niby działa ale nie do końca bo nad kalendarzem wywala mi taki komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Powiem od razu że jestem w tym zielony więc proszę o poradę jak się tego pozbyć. Wtyczka została poprawnie zainstalowana i w liście wtyczek podświetla się na zielono. Pozdrawiam.


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - khaman 13.12.2012 19:01

Edytowane przez been1989 dnia 13.12.2012 19:42:22
 
www.pzwmykanow.com.pl
Padington
Spójrz sam na to co zaznaczyłeś na czerwono.Jeśli chodzi o mnie to nie zainstalowałeś tej wtyczki.
Błąd "doesn't existTable" oznacza że nie utworzono tabeli w bazie danych.
Przejdź najpierw do zarządzania stroną i dalej wtyczki i zainstaluj tego infusiona.
 
been1989
No właśnie wtyczkę instalowałem i jest zaznaczona na zielono i wszystkie atrybuty ustawiłem na 777 dla każdego pliku, może tutaj jest pies pogrzebany?
Edytowane przez been1989 dnia 13.12.2012 19:42:47
 
www.pzwmykanow.com.pl
bogdan
Cześć.
Błędy podajemy w "code", popraw.
Podaj adres stron i wersję PHP-Fusion.
Gdzie ten screen?
Gdzie pisze w instalacji o ustawianiu atrybutów na 777?
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl