ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
08.11.2021 23:22:32
Widzisz a ja poszedłem w logistyke i transport Grin

Gander
07.11.2021 16:29:48
Aż się łezka w oku kręci. Wpadłem sprawdzić, od kiedy robię w PHP (rok założenia konta) Wink

JazOOn
04.11.2021 22:43:11
No ale Pieka to już tu z 5 miesięcy nie był

JazOOn
21.10.2021 22:40:48
Tak ,to ten sam JazOOn Grin

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Statystyki odwiedzin gości w panelu
kefirek
Panel pokazuje ile goście odwiedziło stronę
Dziś
Wczoraj
W tym tygodniu
W tym miesiącu
W tym roku
Wszystkich

images50.fotosik.pl/209/5c9b73a1d8e56e6d.jpg

Poprawiona wersja panelu.
Poprawiono liczenie wizyt i zapisywanie danych w bazie na wydajniejsze.
Pliki z załącznika wrzucamy tak jak są ustawione.
Przechodzimy do Panel administratora > Zarządzanie stroną > Wtyczki i wybieramy guest_panel i instalujemy. Następnie przechodzimy do Zarządzanie panelami i wybieramy z listy guest_panel i włączamy.
kefirek dodał/a następującą plik:
guest_panel.zip [6.54kB / 897 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 07.02.2012 10:57:13
 
khaman
Czy widoczność panela musi być ustawiona na "gość"?
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
kefirek
Nie ponieważ wizyty liczy w pliku header.php. Więc nawet jak ustawisz dla użytkownika to i tak gości będzie liczył.
Edytowane przez kefirek dnia 29.01.2009 10:12:59
 
piotru
Gdzie w którym miejscu sie ustawia liczbe poczatkowa ???
 
asters
Czy dobrze widzę, że jedna lokalizacja jest dla UTF a druga dla ISO?
Czy jedną z nich należy skasować przed wrzuceniem do katalogu Locale?
 
kefirek
asters napisał/a:
Czy dobrze widzę, że jedna lokalizacja jest dla UTF a druga dla ISO?
Czy jedną z nich należy skasować przed wrzuceniem do katalogu Locale?


Nic nie kasujesz i nic nie wrzucasz do folderu locale. Po prostu wrzucasz folder o nawie goscie_panel do katalogu infusions.

piotru napisał/a:
Gdzie w którym miejscu sie ustawia liczbe poczatkowa ???


Wklej ten kod w dodatkowe strony
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Tam gdzie masz $ile = 10; wpisz liczbę na jaką chcesz ustawic licznik :D
Pamiętaj tylko by nie przesadzić z tą liczba. Nie wpisuj za dużo bo serwer nie wyrobi :D:D
Edytowane przez khaman dnia 29.01.2009 18:36:48
 
piotru
Ee nie no spokojnie tylko 14000 chce dopisac ;p :]
Edytowane przez piotru dnia 29.01.2009 14:33:17
 
jantom
Zamiast modyfikacji pliku /themes/templates/header.php proponowałbym plik /includes/header_include.php. Został on przeznaczony do dodawania różnego rodzaju kodu, ładowanego na początku strony. To pierwsza jego zaleta. Druga - ryzyko nadpisania go przy aktualizacji jest zdecydowanie mniejsze, niż przy aktualizacji pliku odpowiedzialnego za wyświetlanie strony.
Edytowane przez jantom dnia 29.01.2009 16:25:26
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
piotru
A myslałes o liczniku online GrinGrin? By dodać do tego :>
Ja sobie dodalem ale to taki ze strony z darmowymi licznikami ale to lipne jest ;p

Wiadomość doklejona:
Tam gdzie masz $ile = 10; wpisz liczbę na jaką chcesz ustawic licznik Grin


Ale to mi zmienai liczbe
W tym tygodniu:
W tym miesiącu:
W tym roku:
Wszystkich:
tych statystyk a ja chce tylko "Wszystkich"
Edytowane przez Pieka dnia 29.01.2009 21:13:06
 
kefirek
To wklej ten kod i zmieni ci tylko Wszystkich.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
mundial25
Czyli to nie sa realne statystyki?? Bo ja juz nie czaje!

//Zdania zaczynamy wielką literą - chemix
Edytowane przez Chemikpil dnia 17.03.2009 21:31:07
 
tlinke
Witam.
Zainstalowałem sobie ten licznik na stronie i prawie wszystko działa z jednym małym błędem. Otóż w polu gdzie wyświetla się liczba odwiedziń "W tym tygodniu" licznik pokazuje wartość równą z pola "Wszystkich". Czy ktoś miał może podobny problem? Gdzie mam szukać przyczyny? Dodam, że nie zmieniałem zadnych ustawień.
 
kefirek
tlinke napisał/a:
Witam.
Zainstalowałem sobie ten licznik na stronie i prawie wszystko działa z jednym małym błędem. Otóż w polu gdzie wyświetla się liczba odwiedziń "W tym tygodniu" licznik pokazuje wartość równą z pola "Wszystkich". Czy ktoś miał może podobny problem? Gdzie mam szukać przyczyny? Dodam, że nie zmieniałem zadnych ustawień.


W pierwszym poście dałem nowe pliki ( poprawione i ulepszone ).
Edytowane przez hoopak dnia 04.10.2009 12:46:54
 
tlinke
A czy ustawienia licznika od jakiej wartości początkowej ma liczyć ustawia się tak samo jak jest napisane wyżej? Bo po wstawieniu nowego licznika liczy od zera, a jak próbowałem zrobić jak jest wyżej to nie pomagało.
 
kulcyk
Witam,

Zainstalowałem ten licznik, ale pojawił się błąd :|

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mógłby mi ktoś pomóc?
Edytowane przez kulcyk dnia 15.12.2009 21:10:17
 
Spaik
Mam to samo co powyzszy uzytkownik. Stalo sie tak gdy probowalem zmienic liczne wszystkich odwiedzin. I raz na jakis czas wyswietla sie na stronie glownej

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ma ktos pomysl jak to usunac ?
 
http://www.lksjutrzenka.info
Gismo_PL
A nie lepiej po prostu dodać to pole -> tabelę do bazy?
 
http://fsong.pl
Spaik
Tylko ze ja odinstalowalem juz ten panel usunalem pliki i tylko to mi zostalo. Nie zawsze sie pojawia tylko od czasu do czasu.

Edit: tak to wyglada w rzeczywistosci :
images43.fotosik.pl/240/2d39ea6d82cdebcem.jpg
Edytowane przez Spaik dnia 22.12.2009 20:24:20
 
http://www.lksjutrzenka.info
kirbi
Wrzuć plik header oryginalny z php fusion, powinno pomóc.

Dołączam się do prośby w sprawie dodatkowego licznika on-line.
Edytowane przez Pieka dnia 23.12.2009 13:16:24
 
Los Adminos
Przyłączam się do prośby kolegi... U mnie nie działa ten licznik poprawnie. Wyświetla w panelu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
,
a pod nim dopiero:
Dziś,
Wczoraj,
itd.
się nie znam... przepraszam =)
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl