ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

DJPromo
05.12.2021 13:37:54
Siemka Smile co tam słychać

JazOOn
08.11.2021 23:22:32
Widzisz a ja poszedłem w logistyke i transport Grin

Gander
07.11.2021 16:29:48
Aż się łezka w oku kręci. Wpadłem sprawdzić, od kiedy robię w PHP (rok założenia konta) Wink

JazOOn
04.11.2021 22:43:11
No ale Pieka to już tu z 5 miesięcy nie był

JazOOn
21.10.2021 22:40:48
Tak ,to ten sam JazOOn Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Event Calendar dla PF v7 PL UTF-8
Liberat0r
Witam.

Zainstalowałem wersję 7.00 PL UTF-8 i ogólnie wszystko działa bardzo dobrze. Problemem jednak jest lokalizacja Event Calendar 0.8.1, która istnieje tylko dla wersji bez standardu utf-8. Czy jest możliwość prostego przerobienia tego tak, aby działało także dla drugiej wersji? Nie powiem, że byłoby to milsze od próby ogarnięcia tego w języku niemieckim (default), z którym średnio przyjemnie mi się pracuje.

Z góry dziękuję za pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 05.12.2008 10:43:10
 
Pieka
Po prostu zapisz plik locali w kodowaniu utf-8.
Edytowane przez Pieka dnia 12.08.2008 22:22:20
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
jantom
Zmień nazwę pliku (w katalogu /locales wtyczki) Polish.php na Polish-utf8.php oraz zmień kodowanie tegoż pliku z ISO-8859-2 na UTF-8. Powinno działać.

@Post wyżej
Ech... I musieli mnie uprzedzić.
Edytowane przez jantom dnia 12.08.2008 22:16:51
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Liberat0r
Problem w tym, że zupełnie nie wiem jak to zrobić... Domyślam się, że potrzebny byłby do tego jakiś edytor php, a moją "potęgą programistyczną" jest notatnik...
 
Pieka
W zalaczniku znajdziesz plik Polish-utf8.php, czyli w kodowaniu utf-8 Wink
Pieka dodał/a następującą plik:
aw_ecal_panel_polish-utf8_0-8-1.zip [3.66kB / 1013 Pobrane]

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Liberat0r
Dziękuję, nie spodziewałem się tak szybkiej pomocy ;]

Wgrałem plik, jednak pojawiły się inne problemy:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Itd. Jest tego więcej na różnych podstronach kalendarza... Nie wiem czy to ja coś popsułem, czy EC źle odczytuje taki plik...
Edytowane przez szymon dnia 16.08.2008 14:05:58
 
Pieka
Wrzucilem wersje 0.8.1 na serwer i wszystko jest ok. Sam ocen: http://v7.fusion....
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wedle mojej oceny, to jest w tej chwili golas bez formatowań, małej wartości(nie ma co oceniań?)
DOPISANE W EDYCJI
Natomiast te błędy są prwdopodobnie o wersji mysqla niższej od 5, spróbbuj wyłączyć pokaz urodzin w zarzędzaniu, bo przy instalacji jest zawsze załączony.
Być może komunikaty znikną, chociaż wcale niekoniecznie.
Edytowane przez wlodekp dnia 13.08.2008 07:05:33
 
wlodekp.europa.pl
bartek124
Mi to wygląda na braki w localach, a jako ze v7 ma włączone raportowanie wszystkiego, to informuje, bo błąd to jako taki nie jest Smile
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Liberat0r
No więc po kolei:

Obecna wersja MySQL na home.pl to 5.0.33

Wyczyściłem zupełnie bazę danych, zainstalowałem wszystko na nowo, ale problem nie zniknął. Nie wiem czemu tak się dzieje i wygląda na to, że jest tak tylko u mnie...

Błędy są identyczne, gdy wcześniej ot tak zmieniłem nazwę pliku Polish.php na Polish-utf8.php, więc same przekonwertowanie w tym przypadku chyba nie pomoże...

//edit:

Wtyczka instaluje się automatycznie bez opcji urodzin w kalendarzu, jednak jej zmiany nie mają wpływu na błędy.
Edytowane przez Liberat0r dnia 13.08.2008 15:47:55
 
bartek124
Sprawdzałem, to braki w localach. Usuń pliki polish i polish-utf8 z serwera na moment, wtedy wczyta angielskie i zobaczysz, ze nie bedzie błędów, a przynajmniej nie powinno Wink.


userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Pieka
Jesli kolega ma wersje 0.8.1, czyli najnowsza, ktora sam wczoraj pobralem, to nie powinno byc bledow. Braki w localach sa, to widac na pierwszy rzut oka, ale nie powinny generowac takich bledow.
Na testowej stronie wszystko dziala bez zarzutu, prawda? Chyba, ze ja czegos nie widze..
Edytowane przez Pieka dnia 13.08.2008 16:13:53
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
bartek124
W Panelu Administracyjnym zobacz Smile
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Pieka
bartek124 napisał/a:
W Panelu Administracyjnym zobacz Smile

Czysty jak lza, wiec to pewnie kwestia ustawien PHP na serwerze.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
bartek124
Tak, error_reporting.

Klega w maincore.php zmieni sobie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I błędy znikną ;).
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Liberat0r
Nie wiem, może home.pl coś knoci. Instalacje przebiegały wiele razy bez problemów, więc raczej nie powinno być kłopotów z mojej winy.

Błędy zniknęły, a raczej ich wyświetlanie ;]

Kolega dziękuje za pomoc ;]
 
bartek124
W załączniku masz locale poprawione, wgraj je, wtedy będziesz miał pełne spolszczenie.
bartek124 dodał/a następującą plik:
locale_ecp_081_pl.zip [7.49kB / 869 Pobrane]

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Liberat0r
Ha! Okazało się, że jednak tylko locale powodowały takie problemy! Nowa wersja działa bez zarzutu, nawet po przywróceniu raportowania błędów w maincore.php. Bardzo dziękuję za pomoc! :]
 
bartek124
Miałem rację Wink.

Poprawione locale w są już w oficjalnej paczce (nie zjedzcie mnie, jeśli popełniłem gdzieś błąd Grin).
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
tomi1989
Apropo event calendar, próbuję dodać do pliku css w themie gillete kolorowanie kalendarza, ale za żadne skarby nie chce działać, wcześniej już robiłem to kilka razy i w v6 wszystko hulało, tu jednak mam problem. Chodzi mi dokladnie o coś takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 15.08 - 12:37

Edytowane przez tomi1989 dnia 15.08.2008 14:03:21
 
www.wieliczanka.com
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl