ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Graficzny USERAGENT na forum dla v7
EuGeN
Przystosowałem tę modyfikacje http://www.php-fu...d_id=17978 do PF v.7

Jest to MOD wyświetlający w sposób graficzny jakiej przeglądarki oraz systemu operacyjnego używa danych użytkownik podczas pisania na forum.

Na początku musimy wykonać zapytanie które stworzy nam dodatkowe pole w bazie danych.
Wchodzimy do Panelu Administracyjnego > Dodatkowe strony:
w pole "Tytuł strony" wpisujemy co chcemy, a w "Zawartość strony" wklejamy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i klikamy Podgląd. Nie zapisujemy!

Pliki do modyfikacji:
../forum/postnewthread.php
../forum/postreply.php
../forum/viewthread.php


Edytujemy plik /viewthread.php
1. ~21 linia kodu, pod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodajemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


2. ~170 linia kodu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


3. ~280 linia kodu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Zapisujemy plik.


Teraz edytujemy plik /postreply.php
~62 linia kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Zapisujemy plik!


Teraz edytujemy plik /postnewthread.php
~113 linia kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Jeżeli chcemy, aby podczas edycji posta aktualizowały się przeglądarka i system usera to edytujemy plik /postedit.php
~161 linia kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Na koniec wysyłamy pliki na serwer z załącznika i cieszymy się UserAgentem na naszym forum.

W razie błędów/poprawek proszę pisać ;)

///////Update:

Ta modyfikacja wykorzystywała Web Browser Identifier v0.7, tak jak w wersji dla v6. Jednak i ten skryp został update`owany no to i go wykorzystamy ;) Info niżej, chyba warto...


Web Browser Identifier v0.8
* v0.8 (23 January 2009)
- added Netscape Navigator 9.x, Shiretoko and Chrome
- updated Safari 3.x detection, use version string if available
- updated Mac OS X detection, use version string if available
- added Ubuntu 8.04 Hardy Heron and 8.10 Intrepid
- updated Windows version names as they share NT version number
- added Windows 7 / Server 2008 R2
- added some bots


Dla tych którzy używali tej modyfikacji, wystarczy podmienić pliki z załącznika ;)
EuGeN dodał/a następującą plik:
useragent-v7.zip [297.65kB / 694 Pobrane]

Edytowane przez EuGeN dnia 17.07.2009 21:08:01
Kocio Kocio
 
eugenq.eu
Wścibski Gość
Dodany dnia 17.04.2024 23:05:21
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bochen
Działa idealnie. Właśnie zainstalowałem sobie to an Fusionboardzie i śmiga aż miło.

Szkoda, że wcześniej tego nie było, bo dotychczasowych postów mam już sporo na forum i wszystkie są teraz bez ikon odpowiednich, ale od kiedy to zainstalowałem już pokazuje na bieżąco. Raz jeszcze wielkie dzięki Smile
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
EuGeN
Update w 1 poście Wink
Kocio Kocio
 
eugenq.eu
bartek124
No toś chłopie ładną dziurę w fusionie zrobił Wink.

W firefoxie wpisujesz about:config, zmieniasz useragenta na jakikolwiek i zapisujesz dowolne dane komuś do bazy.

To samo można zrobić curlem.
Edytowane przez bartek124 dnia 12.07.2009 12:30:38
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
krystian1988
Hehe no to poproszę bez dziur...
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
jantom
Brak filtracji danych. Bartek, też już mogłeś zaproponować jakieś rozwiązanie problemu.
Podmiana wszystkich na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
prawdopodobnie pomoże.
Edytowane przez jantom dnia 12.07.2009 20:35:20
 
http://jantom.info
EuGeN
No cóż, błędy się zdarzają. Co dwie głowy to nie jedna czyż nie tak? Wink
Kocio Kocio
 
eugenq.eu
szymon
To może autor pokwapi się i poprawi pierwszy post?
 
www.zloteskrzydlo.pl
EuGeN
Autor też jest człowiekiem, jeżeli znajdzie czas to tak zrobi.

////////Edit:
Done.
Edytowane przez EuGeN dnia 17.07.2009 21:08:49
Kocio Kocio
 
eugenq.eu
nergal
Chcę dostosować tą modyfikację do FusionBoard 4.02 z większością modyfikacji sobie poradziłem, pozostaje tylko to
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie wiem w którym miejscu viewthread.php to wstawić, nie wiem też czy zmienna $data będzie się zgadzała.
Jeśli ktoś robił tą modyfikację dla FB to prosił bym o pomoc.
Edytowane przez nergal dnia 10.08.2009 09:25:31
 
Bochen
Kolego nergal, to wstawiasz w miejscu, gdzie chcesz by wyświetlał Ci się owy useragent. W wypadku FB nie jest to plik viewthread. W folderze includes/views masz pliki stylów wyświetlania Twojego forum. Wybierz ten, którego używasz i wstaw ten kod.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
nergal
Kolego nergal, to wstawiasz w miejscu, gdzie chcesz by wyświetlał Ci się owy useragent.

To wiem...
W wypadku FB nie jest to plik viewthread.

...tego nie wiedziałem Smile

Dzięki Bochen, wszystko śmiga, huczy i buczy Smile

 
Cross77
Literówka?
inculdes
Edytowane przez Cross77 dnia 10.08.2009 22:27:55
 
Glazio
Czy mógłby ktoś napisać to jak zrobić to pod FB4? Byłbym wdzięczny i ludziom by się to przydało.
Edytowane przez Pieka dnia 16.09.2009 21:28:31
 
Bochen
Tak samo jak w wypadku zwykłego forum z jednym wyjątkiem jak napisałem wyżej... zamiast viewthread.php wybierasz styl z jakiego korzystasz.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
Glazio
Próbowałem już, ale mi nie wychodziło wiec proszę o pomoc. Nie robię tego bezpodstawnie.
 
Bochen
No to napisz, co nie wychodziło, bo ja korzystam z fB i u mnie żadnych problemów z wrzuceniem tego moda nie było Smile
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
Glazio
To jakbyś był tak miły napisać całą instrukcję byłbym wdzięczny, zacząłem edytować aż od 3 miejsca w viewthread.php aż do końca tutka nie mogłem znaleźć miejsca i wogóle. Naprawdę byłbym wdzięczny o napisanie tutka lub wyjaśnienie gdzie dane pliki edytować
 
Bochen
Oczywiście wszystkie pliki z paczki pierwszego postu wrzucasz na serwer i edytujemy...

viewthread.php

np. pod tym (~17)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dajemy to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dalej zamieniamy to(~170):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Potem otwieramy plik stylu jakiego używamy (infusions/fusionboard/includes/views/nazwa stylu.php)
szukamy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I zamieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Oczywiście wsio jest z 1 posta. Numery linijek mogą się różnić i różnić się będą więc trzeba szukać fragmentami kodu. Moich numerów linijek nie podam, bo mam wiele innych modów porobionych, więc pasować nie będą. Teraz powinieneś dać sobie radę już. Kwestia tego, że kod podawany w viewthread.php trzeba było rozbić pod fB na 2 pliki. Działa na pewno jak coś to pisać ;)
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
Glazio
Dzięki.
Edytowane przez Pieka dnia 17.09.2009 18:03:05
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl