ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,358
Najnowszy użytkownik: NelsonPL

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

PiotreX77
14.09.2021 23:12:01
Podajcie linki na pw

wilczek77
05.08.2021 01:49:31
Ja korzystam, ale właśnie planuję zrobić aktualizację na 8

PiotreX77
04.08.2021 21:04:12
Czy ktoś korzysta jeszcze z php fusion 7?

JazOOn
29.07.2021 15:21:14
Czy ja wiem czy marudne. 40cha na karku daje do myślenia Grin

Piotrroger
27.07.2021 14:47:24
Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Chrome CSS Drop Down Menu (v2.5) w PHP-Fusion
KodiMaster
Znalazłem na pewnej stronie menu ktore mi sie spodobalo lecz nie umiem wprowadzic go na swoją strone ;/

http://www.dynami....htm#theme

Gdyby ktoś mogl wytlumaczyc jaki kod gdzie wkleić był bym wdzięczny Smile


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - khaman 14.01 - 11:58

Edytowane przez Pieka dnia 14.01.2009 14:10:59
 
Chemikpil
Po pierwsze piszesz prośbę w shoutboxie. Po drugie masz pretensje że nikt nie opisuje zamiast poszukać. Czy po napisaniu bądź przed przejrzałeś choć raz forum? Odpowiedź brzmi nie. A dlaczego? Tu masz odp.
http://www.php-fu...d_id=22626
Trochę własnego wkładu.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
KodiMaster
Wstawiłem w Gillette/theme.php na koncu taki kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Następnie wrzuciłem paczkę zamieszczoną w załączniku do głównego katalogu na serwerze.
I w tym momencie nie wiem co musze jeszcze zrobić aby ujżeć na stronie swoje menu?
http://www.dynami.../index.htm Tutaj link do strony z plikiem.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 18.01 - 22:53
KodiMaster dodał/a następującą plik:
chromemenu.rar [12.82kB / 397 Pobrane]

Edytowane przez KodiMaster dnia 18.01.2009 22:34:53
 
Chemikpil
Jesteś udany to muszę przyznać ;D
widziałeś plik z demo tego menu. Wystarczy przejrzeć jak to tam działa i przecież sprawa załatwiona. Widzę jednak że nie potrafisz inaczej to masz.

w templates/header.php wstawiasz to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


a tam gdzie ma się wyświetlać meny dajesz ten kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


pliki dodaj do folderu includes. A style z pliku dajesz w pliku styles.css swojego thema. To tak wyjaśnione łopatologicznie i najprościej.
Dodam jeszcze że ze względu na późną godzinę nie pozmieniałem " więc to już leży w twojej kwestji.
Edytowane przez Chemikpil dnia 01.05.2009 22:23:02
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
KodiMaster
Dzieki wielkie zaraz zobacze czy mi sie uda ;]... czy jestem udany to nie wiem ale napewno zupelnie nie znam sie na tych wszystkich skryptach Wink

//Edit
Ok udało się jeszcze raz Dzieki ;]
Edytowane przez KodiMaster dnia 19.01.2009 01:18:07
 
marcel0001
Głupie pytanie, ale nie wiem,
a tam gdzie ma się wyświetlać meny dajesz ten kod
to znaczy gdzie?
pliki dodaj do folderu includes. A style z pliku dajesz w pliku styles.css swojego thema.
Jakie plikiSmile?
A style z pliku dajesz w pliku styles.css swojego thema.
jakiego pliku, jakie style? skąd je wziąć?
 
www.isport.net.pl
Chemikpil
Ludzie czytajcie a nie tylko pobieżnie oglądacie temat a jak coś trudnego to rezygnujecie.

Ad. 1 - Pomyśl. theme.php i miejsce w którym ma się wyświetlić menu dajesz ten kod. Co tu trudnego do z czajenia?

Ad. 2 i Ad. 3 - Poczytaj pierwszy post i zajrzyj do strony którą kolega podał wyżej. Tam masz wszystkie pliki potrzebne do dodania tego menu na stronę.

Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
marcel0001
Ad. 1 - Pomyśl. theme.php i miejsce w którym ma się wyświetlić menu dajesz ten kod. Co tu trudnego do z czajenia?


Ale ja chce żeby to się wyświetlało w miejscu w którym mam aktualnie menu, i nie mam pojęcia w którym to jest pliku i miejscu...
 
www.isport.net.pl
Chemikpil
Oj ciężko pomyśleć i poszukać.
Tak jak trawa jest zielona tak za wygląd twojej strony strony odpowiada plik theme.php. Tam musisz znaleźć linijki odpowiadające za twoje menu i podmienić na to co odpowiadają za rozwijane menu.
Twoja skórka korzysta akurat z funkcji showsublinks() wiec zamiast niej daj kod menu rozwijanego.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
marcel0001
Jak tak zrobie to strona nie działa.
Edytowane przez Pieka dnia 24.01.2009 19:49:21
 
www.isport.net.pl
Chemikpil
Czy ty aby na pewno wszystko czytasz? Jak mniemam nie pozmieniałeś " na to '.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
blaprz
Witam dlaczego jak użyłem tego menu to na podstronach nie wczytuje mi się obrazek (ten trójkącik w dół) i jakby ktoś wiedział jak usunąć całkowicie ten trójkącik byłbym wdzięczny jakby mnie oświeciłSmile

Wiadomość doklejona:
Dobra już sobie z tym poradziłem pogrzebałem troszkę w chrome.js i usunalem to co niepotrzebne Grin

Wiadomość doklejona:
Dobrze mam jedno pytanko w sprawie tego menu czy jest taka możliwość ( amyśle że jest Smile ) żeby zamiast jednego tego ciągłego paska przez całą strone, były przyciski pod każdą kategorią znaczy się stworzone przeze mnie obrazki. Żeby wyglądało estetyczniej...
Edytowane przez blaprz dnia 03.03.2009 20:31:32
 
marcinski
Próbuję wstawić na swoją stronę (pf7 skórka Gillette) podobne menu http://www.dynami...erator.htm Postępuję wg instrukcji, wskazówek na górze i nie wyświetla mi strony. Pierwszą część skryptu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
umieściłem w header.php i admin_header.php w tym samym miejscu, po:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wcześniej wstawiłem ten kod przed tymi instrukcjami -> bez różnicy. Czy to w ogóle ma znaczenie w którym miejscu się umieszcza skrypt w tym pliku zakładając że ma się zmieścić miedzy <head> ?

Próbowałem modyfikować kod ale też bez efektów. Obecnie wygląda on tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak widać folder umieściłem w Includes. Wcześniej próbowałem też z folderem w głównym katalogu. Też nic.

w theme.php wstawiłem drugą część podmieniając:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Gdzieś robię błąd ale nie umiem go znaleźć. Proszę o pomoc.

13.09.2009
Kluczem do rozwiązania zagadki okazał się kod wklejany do theme.php, w którym zmieniłem wszystkie " na ' i poszłooo. Dla porządku dodam tylko, że kod w themie prawidłowo trzeba podmienić za:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
A nie jak próbowałem wcześniej.
Skrypt w header.php i admin_header.php podpiąłem prawidłowo jak się okazało. A do tego miałem właśnie największe wątpliwości.
Edytowane przez marcinski dnia 13.09.2009 11:20:15
 
www.zuraw1928.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl