ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,311
Najnowszy użytkownik: mowieto

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
11.11.2019 23:15:32
Winter is coming Cool

piterus
10.11.2019 14:08:42
Zimno wszędzie, mokro wszędzie... Co to będzie? Co to będzie? Pfft

khaman
30.10.2019 16:12:17
No i nie było żadnego alkoholika, co by znał włoski Grin

JazOOn
09.10.2019 23:34:33
Salutto alkoholicco! Grin

piterus
04.10.2019 14:15:35
Hmm... To jak kropek, pasków i kratek nie spamiętał, to pewnie w szkiełka były Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Extreme Point System w PF v7
Sony
Witam,
od pewnego czasu meczę się z przystosowaniem wtyczki EPS z tego tematu: http://www.php-fu...post_92826 dla PF v7.

Obecnie zajmuje się edycją plików forum, aby wtyczka naliczała punkty za napisane posty. :-P

Dodałem nowe pola do bazy danych:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


W maincore.php umieściłem to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


W pliku forum/options.php za linią 74 dodałem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


W pliku forum/postedit.php pod linią 107 dodałem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Plik forum/postnewthread.php po linii 117 dodałem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

forum/postreply.php po linii 66 dodane:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

forum/viewforum.php po linii 90:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Oraz forum\viewthread.php po linii 108:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Wszystko edytowane na świeżej instalacje. I jako tako działa. ;-) Punkty są naliczane... Ale przy kasowaniu postów hurtowo tzn. za pomocą checkboxa, punkty nie są poprawnie odejmowane. Np. jeśli użytkownik napisze trzy posty w jednym temacie i moderator zaznaczy je do usunięcia to te trzy posty zostaną poprawnie usunięte z licznika postów, lecz punktów odejmie tylko jeden. :-/

Gdzieś jest chyba błąd w pliku viewthread.php, ale nie mam pojęcia w którym miejscu...
Proszę o pomoc. ;-)
Edytowane przez Sony dnia 10.11.2008 22:15:52
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2019 02:30:55
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
piter555
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gdzie trzeba to wkleić?
 
Pieka
piter555 napisał/a:
..Gdzie trzeba to wkleić?

Dodatkowa strona + podglad (bez zapisu!).
 
www.php-fusion.pl
bartek124
Linie 105-111, plik viewthread.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Myślę, że w tej pętli da się wykonać odejmowanie punktów :) Popróbuj coś jak masz czas.

Pozdro!
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
piter555
Ehh mi coś nie działa. Mógłby ktoś zapodać paczkę z gotowymi plikami? Z góry dziękuje.
 
bartek124
Nie działa czy nawet nie spróbowałeś poprawnie zmodyfikować?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
piter555
bartek124 napisał/a:
Nie działa czy nawet nie spróbowałeś poprawnie zmodyfikować?

Pewnie, że modyfikowałem. Ja najpierw próbuję, a potem narzekam Grin Niestety mi nie działa. Na dobór złego jeszcze mi kopie zapasowe edytowanych plików skasowało, przez co mam błędy z pdWarning. Wink pozdro
 
Mikolak
Da ktoś te gotowe pliki w takim razie?
Próbowałem wiele razy, i nic, wciąż błędy, za każdym razem inne.
 
Kinimodek
A jak mam edytować plik submissions.php (lub inny...), tak, aby za dodawane materiały (news, artykuł, link, zdjęcie) również system przyznawał punkty użytkownikom?
Na chwilę obecną mój EPS prawidłowo przyznaje punkty tylko za shoutbox oraz forum...
Edytowane przez Kinimodek dnia 03.08.2009 17:53:26
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, cięcie layout'ów, kodowanie layout'ów|
 
http://www.stronghold.unl.pl
Glazio
Sony napisał/a:

Wszystko edytowane na świeżej instalacje. I jako tako działa. ;-) Punkty są naliczane... Ale przy kasowaniu postów hurtowo tzn. za pomocą checkboxa, punkty nie są poprawnie odejmowane. Np. jeśli użytkownik napisze trzy posty w jednym temacie i moderator zaznaczy je do usunięcia to te trzy posty zostaną poprawnie usunięte z licznika postów, lecz punktów odejmie tylko jeden. :-/

Gdzieś jest chyba błąd w pliku viewthread.php, ale nie mam pojęcia w którym miejscu...
Proszę o pomoc. ;-)
Mam pytanie jaki kod wstawić, żeby odejmowało punkty hurtowo a nie tylko 1. Bo kombinowałem i nic nie wykombinowałem. Będę wdzięczny za odpowiedź
 
kefirek
W załączniku daje przystosowaną przez siebie wersje.

Liczy pkt za dodany news, artykuł, link, post na forum i posty w shoutbox
Prawidłowo także odejmuje pkt za usunięte posty.

Dodatkowo panel najaktywniejsi:
images40.fotosik.pl/225/a086030958006bfb.jpg

Instalacja:
  1. Wrzucamy pliki z załącznika do odpowiednich folderów.
  2. Odpalamy plik eps_install.php.
  3. Po instalacji usuwamy plik eps_install.php.

Włączamy panel o nazwie top_user_panel oraz możemy włączyć pole profilu wyświetlające liczbę punkt w profilu i rangę.

I to na tyle zarządzanie odbywa się w panelu admina > zarządzanie użytkownikami.
Edytowane przez kefirek dnia 20.11.2010 13:36:11
 
pawelkd1000
Dzięki kefirek. Dobra robota.
 
ku3ba1
Super wtyczka! Mógłby ktoś jeszcze stworzyc dodatkowe pole w profilu gdzie pisałoby ile user ma punktów?
Edytowane przez khaman dnia 22.11.2009 19:42:22
 
Krzysiek1312
Kapitalnie, a jest tam funkcja, aby dać punkty bez okazji, a nie za post w SB czy na forum ?
 
kefirek
ku3ba1 napisał/a:
super wtyczka! mógłby ktoś jeszcze stworzyc dodatkowe pole w profilu gdzie pisałoby ile user ma punktów?

Pliki są w temcie http://www.php-fu...d_id=27476

Krzysiek1312 napisał/a:
Kapitalnie, a jest tam funkcja, aby dać punkty bez okazji, a nie za post w SB czy na forum?

No przecież masz w zarządzaniu punktami pole nagroda gdzie wpisujesz dodatkowe punkty.
Edytowane przez kefirek dnia 23.11.2009 14:05:53
 
Borek
Ja pliki z folderu Forum mam przerobiony na swój użytek i nie chce stracić przez podmianę tego co mam. Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie i co wkleić? Z góry dziękujęSmile
 
www.ddadc.com.pl
Bochen
No próbuje, ale coś na forum i SB nie chce dodawać. Na forum napisałem posta i nic, ale jak go usunąłem to pkt zabrało i to w większej ilości :P Głównie używać będę tego do dodawania ręcznie pkt userom, ale no chciałbym by to działało jednak na przyszłość, a sam też mam po modyfikowane pliki SB i od forum.
Edytowane przez Bochen dnia 23.11.2009 12:21:29
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
Bochen
Hmm może ktoś by pokusił się okomentarzować dodane lub zmienione rzeczy? Wtedy łatwiej by było sobie wziąć i dostosować dla siebie, bo ja coś musiałem przeoczyć w takim razie skoro nie działa Smile
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
kefirek
Pliki z mojego załącznika działają poprawnie na STADARDOWYM forum i STADARDOWYM shoutbox
 
Borek
Po instalacji wyskoczył mi błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Podminiłem plik panels.php, ale to nic nie dało.:(

Pojawił się także błąd po dodaniu pola profilu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Borek dnia 23.11.2009 17:42:19
 
www.ddadc.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl