ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
fusionBoard 4.x PL
zezol
Przedstawiam spolszczony opis nowej modyfikacji forum dla PHP-Fusion v7 - fusionBoard 4.02 wraz z moim t?umaczeniem.

php-invent.com/images/fb4s.gif
fusionBoard 4.01
php-Invent team
http://www.php-in...

Developer: SoBeNoFear (Ian Unruh)

Opis

fusionBoard 4 jest ogromnym wzmocnieniem dla standardowego forum Fusion'a v7.
Ta aktualizacja forum mo?e konkurowa? z wi?kszymi, bardziej z?o?onymi forami bez rezygnacji z lekkich w?a?ciwo?ci - dlatego w?a?nie lubimy PHP-Fusion.

Jest ca?kowicie konfigurowalne poprzez panel administratora, pozwalaj?ce na w??czenie/wy??czenie wszelkich funkcji w ca?ym pakiecie.

O projekcie

Nigdy nie my?la?em, ?e fB4 mog?oby by? tak d?ym projektem. Ostatnie 5 tygodni mojego ?ycia po?wi?ci?em temu projektowi i tym, ?e on sam jest nap?dzany przez spo?eczno??.

W 99% zrealizowa?em pomys?y u?ytkowników, wi?c je?li s?dzisz, ?e co? b?dzie pasowa?o do projektu fB4, skontaktuj si? ze mn? lub poprzez forum na phpInvent...

Chcia?bym powiedzie?, ?e mam wiele uznania dla moich kolegów na phpInvent;
willy888, Fangree_Craig, and Daywalker for starters.

S?dz?, ?e bez nich, by?bym daleko od tego projektu.

Cechy

> Panel czatu w AJAX'ie (Powi?zany z shoutbox'em)
> System osttrze?e?
> Etykiety u?ytkowników w postach/panelu ostatnich aktywnych tematów/profilu (oparte na ustawieniach)
> "Tryb niewidoczny" dla administratorów i wy?ej
> ??czenie/Dyielenie tematów
> System znajomych
> Galeria awatarów
> Ulepszone grupy u?ytkowników (grupa dostaje w?asn? sekcj? komentarzy)
>> Grupy mog? mie? lidera, który ma prawa do zarz?dzania ni?.
>> Grupy mog? by? publiczne (ka?dy mo?e do??czy?), dost?pne po zezwoleniu (lider/moderator musi zatwierdzi? pro?b?), lub tylko na zaproszenie (idtniej?cy cz?onek mo?e tylko zaprasza?)
>> Pro?by u?ytkowników o do??cznie do grupy/Wysy?anie do u?ytkowników zaproszenia do grupy
> Panel u?ytkownika / Nawigacja stylu vB
> Opcja nie pokazywania informacji o edycji posta dla moderatorów i wy?ej
> Poka?/ukryj kategorie na stronie g?ównej forum poprzez JS
> Zak?adki spo?eczno?ciowe (dodawanie linku do Digg/Facebook/itd.)
> Online/offline status
> Opcja dla wy?wietlania dzisiejszych urodzin lub w tym miesi?cu
> "Ukryj informacj? o edycji" - opcja w edycji posta
> Zwijane kategorie forum
> Lista ignorowanych (pozwala u?ytkownikom "blokowa?" innych przez siebie)

Plus wszystkie (ulepszone) funkcje z alpha1/alpha2:

> Ikony forum
> Blokowanie kilku tematów naraz
> Statystyki forum
> Powód edycji
> Dodawanie klilku za??czników
> Wbudowane sprawdzanie pisowni
> Tytu?y u?ytkowników
> Wygl?d tematu z vBulletin / mieszany Fusion & vB / Fusion
> Podkategorie for
> Lepsze ikony rang na forum
> Mo?liwo?? zmiany "Poka? mój podpis w po?cie" w trakcie dodawania odpowiedzi
> Ulepszony panel "Ostatnie aktywne tematy" (przewijanie, itp.)
> Licznik pobiera? za??czników
> Podgl?d tematu po wskazaniu mysz?
> Pe?na kontrola administracyjna
> Czas dodania dla postów/for/strony g?ównej forum/najnowszych postów
> Nagrody
> Automatyczne przekierowanie po dodaniu odpowiedzi
> ?ledzenie w?tku w "Szybkiej odpowiedzi"
> Sortowanie postów w temacioe wg czasu/popularno?ci/odpowiedzi
> Regulamin forum
> Og?oszenia
> Etykiety u?ytkowników
> Ulepszone statystyki forum
> Oceny postów u?ytkownika (dzi?kuj?, zabawna, pozytywna, itp.)
> Ikony postów
> Powiadomienia o postach na forum

Aktualizacja z 4.00/4.01

Wgraj wszystkie pliki z foldera "php-files" na serwer do katalogu g?ównego witryny.

Nast?pnie, otwórz przegl?dark? i przejd? do adresu http://twojastron...stall.php, i wybierz opcj? "Update from 4.0/4.01".

Gotowe!

Pobierz:

> W za??czniku zamieszczam w pe?ni spolszczon? wersj? dla ISO oraz UTF-8.

Oficjalny temat: LINK

Link do tematu na PHP-Fusion.co.uk: LINK

//Zmieni?em nazw? tematu, by by?a uniwersalna dla ka?dej kolejnej podwersji Fusionboarda4 - jantom
zezol dodał/a następującą plik:
fb402.rar [383.73kB / 2512 Pobrane]

Edytowane przez zezol dnia 05.10.2008 23:19:54

W?cibski Go??
Dodany dnia 05.09.2025 22:01:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Jedna z ciekawszych modyfikacji do v7 ju? jest teraz tylko czeka? na wersje stabiln? PF v7.

http://www.mortek.pl
minolone
Witam. Zainstalowalem wlasnie php-fusion v7 ale mam problem przy instalacji fusionboard niby wszystko jest ok, skopiowalem pliki, zainstalowalem wtyczke, gdy mam przejsc na strone z instalacja tez sie pokazuje ale gdy klikne juz na instal dostaje oto taki komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

A co jest najlepsze to w naglowku pokazuje mi sie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Chyba ze po prostu to nie zostalo zmienione, pozdrawiam minolone.
Edytowane przez Pieka dnia 13.08.2008 10:27:20

bartek124
Locale utf-8 do poprawy. Piszesz w utf-8 a kodujesz plik w ansi - tak nie mo?na Wink.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
zezol
Dzi?ki Bartek za "podprowadzenie" b??du Smile. Teraz powinno by? dobrze, albo mój Notepad++ jest jaki? nieformatowy Pfft.

Konto ukryte
Na php-invent jest ju? dost?pna wersja Beta 1. Polskie t?umaczenie z alfy 2 dzia?a, ale jest niekompletne (np. w administracji wtyczk? dosz?y nowe opcje).

zezol
Wiem o tym dobrze od dnia wyj?cia nowej wersji. Pierwszego posta zaktualizuj? dopiero w ?rod?/czwartek, bo wtedy przyjdzie mi zamówiona myszka Smile. A aktualizacja ca?ego posta, a przede wszystkim wgranie tego na localu i t?umaczenie nowych rzeczy nie by?oby zbyt komfortowe z u?yciem samej klawiatury Wink.

Do tego czasu mo?ecie zaczeka? z aktualizacj? albo mie? po prostu bet?1 z wersj? angielsk?.

Pozdrawiam

pasta20
Pojawi?a si? ju? beta C1, ciekawe kiedy b?dzie wersja stabilna Grin Zawsze chcia?em mie? forum takie jak przemo poniewa? w jednym po?cie mo?na za??cza? kilka za??czników. Bardzo lubi? fusiona bo jest prosty w modyfikacji du?o mo?na w nim zdzia?a?, wersja 7 jest cool poniewa? jest modyfikacja forum. Czego chcie? wi?cej.

Pozdrawiam Smile
Edytowane przez Pieka dnia 08.09.2008 18:45:48

kotroniusz
Zdaje si?, ?e zapowiadaj? alf? wersji 5 na po?ow? pa?dziernika: http://www.php-fu...ost_126239 na forum i strona w budowie: http://www.php-in.../index.php
Edytowane przez Pieka dnia 09.09.2008 09:18:15

www.progresor.radom.pl
Hanys997
Przegl?daj?c temat który poda? u?ytkownik kotroniusz musz? przyzna? ?e robi si? naprawd? rewelacyjna modyfikacja Smile Wydaje mi si? ?e du?o osób porzuci phpbb przemo etc. na rzecz FB. Jak dla mnie modyfikacja bardzo wypa?na.
Pozdrawiam Hanys !

www.model-klub.pl
pasta20
Dobra a jak kto? mia? fusionboard 4.0 stable EN to tylko podmieni? pliczki bez rzadnej aktualizacji bazy ??
Pozdrawiam

arturg
Hanys997 masz racj? , ta modyfikacja jest ju? na tyle spora ?e w zupe?no?ci wystarcza i nie trzeba stosowa? na?adowanego pierdó?kami forum. Ja rezygnuje z phpbb3 na rzecz v7 - fB4

http://www.wedkarze.info
bartek124
pasta20 napisa?/a:
Dobra a jak kto? mia? fusionboard 4.0 stable EN to tylko podmieni? pliczki bez rzadnej aktualizacji bazy ??
Pozdrawiam

Tak, raczej tak, zobacz do changelog.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Hanys997
arturg napisa?/a:
Hanys997 masz racj? , ta modyfikacja jest ju? na tyle spora ?e w zupe?no?ci wystarcza i nie trzeba stosowa? na?adowanego pierdó?kami forum. Ja rezygnuje z phpbb3 na rzecz v7 - fB4

Ja ca?y czas rozwa?am migracj? z phpbb na FB, nie mog? podj?? ostatecznej decyzji ;/ Ale b?dzie chyba trzeba w ko?cu Smile

P.S. Jak chcesz si? migrowa? na FB to zrób to w tym momencie kiedy jeszcze stoisz na EF Smile Bo pó?niej to ju? kaplica...
Edytowane przez Hanys997 dnia 24.09.2008 21:25:08
Pozdrawiam Hanys !

www.model-klub.pl
arturg
No tak ale to nie takie proste Wink

Hanys997
Akurat konwersja postów,tematów,userów,pw (czyt. ca?o?ci forum) do PF to jest w zale?no?ci od wielko?ci forum od 1 minuty do 5 max Smile Kilka klikni??.
Pozdrawiam Hanys !

www.model-klub.pl
arturg
Tak ale mi chodzi?o o powrót z phpbb3 na phpbb2 Wink A z tego co si? doczyta?em to nie takie proste Wink

P.S. Tym bardziej z polskim wsparciem phpbb3 Wink
Edytowane przez arturg dnia 24.09.2008 21:49:00

kotroniusz
Jedna rzecz jest dziwna: u?ytkownicy aktywni w ci?gu ostatnich 15 minut - sztuk 34 imiennie plus kilkadziesi?t adresów IP. U?ytkownicy, którzy odwiedzili forum dzisiaj - 25 sztuk imiennie, niekoniecznie si? pokrywaj? i na pewno w innej kolejno?ci. W oryginalnym angielskim te? by?y te same teksty, last 15 minutes i today. Troch? to dziwne, czy to pierwsze nie powinno by? aktywni w ci?gu 15 dni?

www.progresor.radom.pl
Hanys997
arturg napisa?/a:
Tak ale mi chodzi?o o powrót z phpbb3 na phpbb2 Wink A z tego co si? doczyta?em to nie takie proste Wink

P.S. Tym bardziej z polskim wsparciem phpbb3 Wink

Generalnie konwerter phpbb3 do phpbb2 jest ca?kowicie bez obs?ugowy , wi?c nie powinny wyst?pi? problemy... Ale ró?nie to bywa.
Pozdrawiam Hanys !

www.model-klub.pl
pasta20
Witam ja mam takie pytanko bo u mnie na forum mi?dzy nazwami mam dziwne znaczki :/
pasta20.pl ? UZ ? II rok
to t' niewiem sk?d si? wzie?o Sad w kategoriach niemam takiego czego? tylko na stronie :/

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl