ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

Zbigniew@
24.02.2024 22:05:41
Jeszcze tylko, pozostało, napisać artykuł i będzie gotowe. Za jakieś dwa dni.

Zbigniew@
24.02.2024 22:03:43
A ja wstawię auto reklamę. Zrobiłem pierwszy generator paneli na stronę główna, dla v9.

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Prośba o pomoc w modyfikacji kodu
eldzi
Cześć

Mam wielką prośbe o pomoc w modyfikacji kodu. Konkretnie chodzi o wyciągnięcie 3 pierwszych użytkowników typujących w lidze typera (Prediction Football). Typera jest w drugiej bazie danych na serwerze a chciałbym wstawić w panelu menu takich graczy. Powiem co mam i co się dzieje.

Wstawiam takie coś:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Pojawia mi się taki komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Oczywiście w miejsce pogrubionych danych wpisuję swoje prawidłowe dane do bazy danych.

Co w tym kodzie jest nie tak? Czy ktoś bardziej kumaty w php może mi pomóc?

Z góry dziękuję
Edytowane przez eldzi dnia 11.01.2007 11:50:10
pozdr
eldzi
 
http://www.wislapulawy.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 28.02.2024 06:32:40
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gander
Użytkownik za pomocą którego logujesz się na serwer ma najprawdopodobniej uprawnienia USAGE czyli nie może zrobić nic innego jak się zalogować. Nadaj mu uprawnienia za pomocą phpMyAdmin lub cPanel lub czego tam używasz.
 
gander.solutions
eldzi
Gander napisał/a:
Użytkownik za pomocą którego logujesz się na serwer ma najprawdopodobniej uprawnienia USAGE czyli nie może zrobić nic innego jak się zalogować. Nadaj mu uprawnienia za pomocą phpMyAdmin lub cPanel lub czego tam używasz.



Nie bardzo wiem o jakie uprawnienia chodzi. Być może źle wpisałem treść komunikatu.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nazwa bazy danych i Login do niej są identyczne więc nie wiem o, które dokładnie chodzi w komunikacie.

Login do bazy danych jest jeden i jest on administratorem.
pozdr
eldzi
 
http://www.wislapulawy.pl
slawekneo
siema masz poprostu blad w kodzie :P tzn w zapytaniu :D
Twoje wyglada tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

a powinno wygladac tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

trzeba wywalic krope :D i bedzie gicior :D
 
eldzi
niestety nie pomogło, ale coś się zmieniło
po wywaleniu kropki o której mówiłeś pojawia się komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez eldzi dnia 11.01.2007 16:41:47
pozdr
eldzi
 
http://www.wislapulawy.pl
slawekneo
uzupelnij i wklej :D
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
eldzi
:(

nadal nic z tego, po wpisaniu powyższego pojawia się:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

pozdr
eldzi
 
http://www.wislapulawy.pl
Wooya
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zamiast podkreslnika byla spacja w zaznaczonym na czerwono miejscu.
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png
 
slawekneo
hyyyyyy GrinGrinGrin
 
eldzi
aż mi już głupio dalej ciągnąć temat ale nadal nie działa

po wrzuceniu do strony informacyjnej kodu pojawia się komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


hasło i dane na pewno do kodu wpisałem poprawne
pozdr
eldzi
 
http://www.wislapulawy.pl
slawekneo
no to teraz powinno dzialac na 100% :D (dodatkowo polaczylem tabele z userami coby pozniej wyswietlil nazwe usera )
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozdro!!
Edytowane przez slawekneo dnia 15.01.2007 16:00:39
 
eldzi
zapomnialeś dodać na do skryptu <? a na końcu ?> Grin Na szczęście mój poziom zaawansowania pozwolił mi na uzupełnienie tych danych. Oczywiście wszystko pięknie działa.
Bardzo Ci dziękuję slawekneo za zaangażowanie i pomoc. Aby więcej takich pomocnych użytkowników Smile

pozdr
eldzi
 
http://www.wislapulawy.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl