ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Loga inne na stronie i forum
kris2005a
Witam.
Chiciałbym wstawić na forum logo zupełnie inne niż na stronie. Ale nie wiem jak to wykonać! Czy ktoś może mi pomóc?

Mam forum: FusionBoard 3.0
Strona: Php-Fusion 6.01.10
Edytowane przez Pieka dnia 18.12.2010 21:07:03
loga_2_user_1.jpg
 
http://www.gcpl.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 14.04.2024 16:32:32
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
W pliku theme.php Twojego thema, zaraz po:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


dodaj:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Potem w funkcji render_header do global dopisz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


czyli np:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Teraz znajdź adres do loga i zamień go na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


na przykład:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
kris2005a
Dzięki. Działa poprawnie. Wink
loga_2_user_1.jpg
 
http://www.gcpl.pl
jantom
Można to jeszcze uprościć do jednej linii. W miejscu loga wstawić
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Na moim komputerze to rozwiązanie było o 1ms szybsze (wg xdebug) :P
Edytowane przez jantom dnia 20.03.2008 15:28:54
 
http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl