ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,311
Najnowszy użytkownik: mowieto

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
11.11.2019 23:15:32
Winter is coming Cool

piterus
10.11.2019 14:08:42
Zimno wszędzie, mokro wszędzie... Co to będzie? Co to będzie? Pfft

khaman
30.10.2019 16:12:17
No i nie było żadnego alkoholika, co by znał włoski Grin

JazOOn
09.10.2019 23:34:33
Salutto alkoholicco! Grin

piterus
04.10.2019 14:15:35
Hmm... To jak kropek, pasków i kratek nie spamiętał, to pewnie w szkiełka były Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Adres do pliku na serwerze
vako
Albo zadaję złe zapytania w wyszukiwarce, albo nikt o to jeszcze nie pytał...

Jeśli zamieszczę jakieś zdjęcie lub filmik w folderze images to jak zrobić link bezpośredni do takiego zdjęcia/filmiku abym mógł go później użyć w dowolnym miejscu na stronie lub forum?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 14.03 - 19:52
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2019 02:29:34
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
DJPromo
Podam ci przykłady na link i na obraz
używamy stałych fusiona ".IMAGES." odnosi sie do folderu images. Więcej stałych masz w pliku maincore.php
Na obraz
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Na link
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
vako
a jak chcę zamieścić obrazek na forum prosto z serwera to jak powinien brzmieć link(lub adres obrazka)?
Załóżmy, że w folderze images mam folder pojazdy i nazwę obrazka bmw3coupe.jpg
Edytowane przez vako dnia 19.03.2009 10:53:00
 
DJPromo
Dokładnie tak samo :) Taki sposób powinieneś stosować w zasadzie wszędzie
możesz też w tym kodzie stosować określenie wielkości obrazka poprzez width='0' i hight='0' w miejsca zer podajesz wymiary. Co do reszty zapraszam do wujka google a dokładnie kursy html.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez DJPromo dnia 19.03.2009 10:58:59
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
vako
DJPromo - te kody znam i właśnie sobie z nimi nie mogę poradzić - wpisuję między BBcode [img] i nic, wpisuje bez nich i tez nic. Najlepiej zrozumieć na przykładach - możesz mi wpisać ze dwa przykładowe pełne kody źródłowe do dowolnych obrazków... Smile
 
khaman
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez khaman dnia 19.03.2009 12:15:56
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
vako
Jak to się mówi diabeł tkwi w szczegółach - dzięki Waszym podpowiedziom upewniłem się, że dobrze wpisuje kody - problem tkwił w literach, a raczej ich wielkości. Miałem folder nazwany z dużych i małych liter, a w kodzie wpisywałem tylko z małych, dlatego zamiast obrazka wyświetlał się link. Po wpisaniu liter w kod dokładnie tak, jak w folderze wszystko działa, Taka pierdoła...Wink
Może komuś się przyda...
Edytowane przez Chemikpil dnia 19.03.2009 13:39:19
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl