ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,354
Najnowszy użytkownik: CYGAN

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

bubello
10.06.2021 08:52:49
Pewnie ze tak

JazOOn
07.06.2021 22:33:01
Ktoś tu jeszcze żyje?

hoopak
11.05.2021 03:20:12
Buuuu!

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Dlaczego obrazek we flashu nie wyświetla się ?
cor
Na stronie www.gksjastrzebie... w temacie pt. Chemik Kedzierzyn - RTS Koźle Rogi umieściłem małą animację flash poprzez dodanie kodu :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Gdy kliknę na podgląd newsa podczas edycji animacja pojawia się, gdy jednak przejdę na stronę mam tylko biały kwadrat gdzie tkwi problem ?
Jaki jest inny alternatywny sposób wstawienia kodu wygenerowanego przez Alligator F :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 24.05 - 13:12
 
Pieka
Animacja jest widoczna bez wzgledu na umiescowienie, a przynajmniej ja ja widze w FF3.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
cor
Hmm najlepsze jest to że ja w IE 7.0 jej nie widzę. A jak wcześniej napisałem podczas podglądu newsa jest widoczna...
Edytowane przez Pieka dnia 24.05.2008 14:41:03
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Powiem Ci tak masz czerwonego brata, więc normalnie dla Ciebie zero pomocy.
Swego czasu taki sam objaw, był na stronie SA pieka.pl jak było logo flashowe ja to widziałem, bo od zawsze używam jako wiodącej IE, pomogła zmiana klasy id i zapewne bym ją znalazł u siebie, bo swego czasu też jechałem obrazkiem flasch podkład zdjęcie i padający na nim śnieg, jednak tego typu fatyga nie wchodzi w rachubę dla Przyjaciela "Czerwonego Brata".
DOPISANE W EDYCJI
A jednak myliłem się nie po raz pierwszy zresztą, bo newsy to inna bajka no i nie dawało mi to spokoju, mam Twój obrazek już u siebie w IE także.
Masz to na zachętę dodania stopki.
Chyba potrafisz czytać kod źródłowy wstawienie?


PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 24.05 - 18:42

Edytowane przez wlodekp dnia 24.05.2008 18:32:09
 
wlodekp.europa.pl
cor
Nie do końca rozumiem te dwa zdania:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Co mam na zachętę i o co ci chodzi z czytaniem kodu źródłowego wstawienie ?
 
bartek124
To że na Twojej stronie nie było poprawnej stopki. Teraz już jest więc Czerwony Brat zniknął.

A z tym kodem źródłowym to wystarczyło w niego spojrzeć i miałbyś to id.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Przedłużyłem newsa do 24 dzisiaj bo on jest tylko ma datę końcową ustawioną.
EDYCJA
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez wlodekp dnia 25.05.2008 12:26:54
 
wlodekp.europa.pl
cor
Udało się umieścić flasha zarówno w panelu po lewej stronie (próbnie, teraz go już nie widać) jak i w newsie. Poniżej przedstawiam kody jakimi udało się to zrobić:

Panel :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Flash w newsie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wydaje mi się, że styl obrazka do lewej i wtedy tekst opływający go wygląda lepiej, a przynajmniej podobnie jak pozostałe Twoje newsy ze zwykłymi obrazkami dlatego podawałem Ci kod z takim formatowaniem.
News z Twoim obrazkiem i tekstem jest do podglądnięcia na mojej stronie, zmieniam datę końca do jutra, bo nie wiem czy dziś go zobaczysz(będziesz na forum).
Edytowane przez szymon dnia 26.05.2008 16:36:39
 
wlodekp.europa.pl
cor
No tak dziękuję, jest znacznie lepiej. Cieszę się że udało się sprawę rozwiązać i jakoś to wygląda, a i innym się może przyda.
Edytowane przez szymon dnia 26.05.2008 16:37:22
 
Pieka
Wlodku, na stronie masz literowke:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zaznaczylem na czerwono.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl