ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

JazOOn
14.05.2024 18:31:17
Znowu serwer down?

Zbigniew@
28.04.2024 21:33:51
Nareszcie udało się .V9 Document checking completed. No errors or warnings to show.

JazOOn
27.04.2024 21:35:25
Jazda. Udało się. Firma rusza.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Problem z tworzeniem thema
Taex
Robie swój them do php-fusiona ale mam mały problem gdyż chce zrobić tak jak jest na np. www.dbmasters.pl że w logo są linki ale kompletnie niewiem jak Sad
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2024 18:06:13
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Jeśli robisz swoje theme za pomocą młotka, gwoździ i obcęgów, to masz problem. Jeśli robisz swoje theme za pomocą np. Corel Pain Shop Pro X, to sprawa jest prosta jak układ trawienny dżdżownicy lub jak wykres fal mózgowych Pana Profesora Andrzeja L.
W tym programie klikasz na Widok/Paski narzędzi i zaznaczasz opcję Internet.
Z paska narzędziowego Internet wybierasz opcję Kreator mapy obrazka i... hulaj dusza, piekła nie ma
Jeśli nie masz programu Corel Pain Shop Pro X, to ściągnij z netu program o nazwie Handy Image Mapper, zapoznaj się z jego opcjami, i... hulaj dusza, piekła nie ma

To tylko dwie z wielu możliwości... powodzenia
Edytowane przez as dnia 04.02.2007 14:05:29
as
 
Taex
A niedało by się tego w photoshopie zrobić??
 
as
Ty jesteś chyba jakimś innym... przeca napisałem, że to tylko dwie z wielu możliwości. Skoro masz Phptoshopa, to masz też możliwość zmapowania grafiki użytej jako logo.
Czy naprawdę trzeba Ci mówić, że masz poszukać takiej opcji/możliwości w ustawieniach swojego programu. Nie nerwuj mnie...
as
 
Taex
ale jak w ps'ie zapisze dla weba to mam to w tabeli i niewiem jak ma zrobić, żebym php-fusion to poprawnie odczytywał :/
 
as
Fusion odczytuje poprawnie tabele... jeśli masz takie trudności, to wejdź na stronę, którą wskazałeś w swoim pierwszym poście, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję MAŁPOWANIA... czyli Pokaż źródło
Sam się przekonasz ile tam tabelek, no i poznacz zasadę działania tego ustrojstwa...
as
 
Taex
w tą tabele trzeba wstawić w theme.php? Jak tak to w którym miejscu? bo jak na początku jeszcze przed <php to logo wyświetla się ten na ghórze jak ktoś się loguje a tego niechce Sad
 
Kysiu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Ja mam to po tym wklejone u Ciebie pewnie bedzie podobnie.


Po co ci ten Photoshop jak nie umiesz zrobic najprostszej rzeczy
Ciecie Grafiki w Photoshop'ie
Wyrozumiałość jest najinteligentniejszą z cnót.
Pozwalam sobie uważać tę cnotę za jedną z najrzadziej spotykanych, jeśli nie najrzadszą ze wszystkich.
Joseph Conrad
 
Taex
ehh... w ps'ie umiem robić i to dorbze ale nie jestem aż taki dobry w php. więc nierozumiem tego:

Kysiu napisał/a:
Po co ci ten Photoshop jak nie umiesz zrobic najprostszej rzeczy
Ciecie Grafiki w Photoshop'ie
 
as
No to zrób tak jak Ci się pisze... zapisz projekt wykonany w Photoshopie jako strona html, wyedytuj następnie tą stronę html i zmień jej kodowanie z uwzględnieniem zmiany " na ' oraz adresu do pliku graficznego tworzącego logo, skopiuj następnie ten kod i wklej go do pliku theme.php w miejsce $header_content (o ile to dane theme przewiduje). To tak z grubsza rzecz biorąc...
as
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl