ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
22.02.2024 19:47:19
Mniemam że wątpie.

sferahost
22.02.2024 08:26:20
Za co bardzo przepraszam. Wynikły niespodziewane problemy z maszyną.

Zbigniew@
22.02.2024 07:43:48
Coraz dłuższe awarię na tym forum.

khaman
31.01.2024 21:56:35
Dokładnie, wszystko wina Milki Grin

piterus
31.01.2024 20:25:53
@khaman Albo taka impreza była, albo Milka porządki trzymała żelazną ręką Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Błąd kodowania.
maq
Witam. Mam problem z przeniesieniem bazy danych z serwera yoyo.pl na kupiony. Pokazuje się błąd następującej treści :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Biuro obsługi klienta na moje zapytanie o kodowanie bazy odpowiedziało :
np.: latin2


Czy może mi ktoś pomóc zaimportować tę bazę?
P.S Robiłem export przez Fusiona nie przez phpmyadmina.

POZDRO!
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.02.2024 01:32:26
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Twój nowy serwer nie obsługuje kodowania collate utf8_polish_ci i to jest dopiero pierwszy problem w 12 linijce kopii bazy, bo to występuje wszędzie gdzie tabela ma charset TEXT więc z kopii bazy należy usunąć wszystkie takie wpisy, następny wpis do usunięcia to:
DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci (tego 40 pare) bo już robiłem kiedyś. I dopiero wtedy pójdzie. Najlepiej-wordpad-nie notatnik zaznaczyć wpis skopiować do pam. podrecznej-znajdź-wklej to usuń i tak po kolei. Roboty sporo. Do pełni szczęścia kodowanie Latin2-gryzie się z UTF8(dane w tabelach) przewiduje brak polskich liter. Nowa instalka będzie OK-więc nie wiem czy nie będzie szybciej i łatwiej zrobić stronę od nowa-wklejając z podglądu starej-elementy. Tak to mniej więcej wygląda. Masz pole do popisu.

 
wlodekp.europa.pl
maq
Czyli co? Bardziej opłaca się zrobić stronę od początku niż kasować te wszystkie linijki, bo i tak może nie być polskich znaków tak?

POZDRO DLA PŁOCKA I WISEŁKI!!

JA jestem z Płocka;P
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jeśli nie masz za wiele na tej starej to gra nie jest warta świeczki-bo zrobienie tego wymaga sporo czasu i wsparcia-serwera testowego-do przeróbek. I dopiero finał-baza na włściwy. Tak to widzę-ZIOMEK
 
wlodekp.europa.pl
maq
I właśnie tak chyba zrobię. Miałem tam raptem 15 stron informacyjnych. Tylko kilka postów szlag trafi, ale to w końcu nie taki problem. No cóż. Jest jak jest. Moim zdaniem kodowanie bazy powinno być wszędzie takie same.

Dzięki za pomoc - Ziom.

P.S Chciałbym zamknąć temat, i proszę o to modów.

Pozdro dla modów Pfft
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl