ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

JazOOn
14.05.2024 18:31:17
Znowu serwer down?

Zbigniew@
28.04.2024 21:33:51
Nareszcie udało się .V9 Document checking completed. No errors or warnings to show.

JazOOn
27.04.2024 21:35:25
Jazda. Udało się. Firma rusza.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Zmiana page_id strony na nazwę
conQuerer
Witam.
Jestem tutaj nowy i właśnie zaczynam swoją przygodę z PHP. W związku z tym mam pytanie.
Czy da się, a jeśli tak to w jaki sposób zmienić nazwę dodatkowej strony.

Np. jest adres:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Konkretnie chodzi o to by adres strony nie miał na końcu tego 1 tylko np.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Z góry thx za pomoc :)
Pzdr.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 24.08 - 20:18

Edytowane przez Pieka dnia 24.08.2008 20:20:06
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2024 04:52:25
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
ICEK
A interesowałoby Cię może takie rozwiązanie jak adresstrony.pl/strona?
Edytowane przez ICEK dnia 24.08.2008 20:44:27
 
www.modlinski.net
conQuerer
W sumie to nawet lepiej by tak było Smile
Edytowane przez ICEK dnia 24.08.2008 20:58:35
 
ICEK
To utwórz plik .htaccess i wrzuc go na serwer z taką zawartościa:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
www.modlinski.net
proton
Albo to: http://www.php-fu...icle_id=38
 
http://www.mortek.pl
conQuerer
A w jaki sposób utworzyć ten plik żeby miał rozszerzenie .htaccess ? bo jak robie w notatniku to rozszerzenie ma .txt :/
Edytowane przez ICEK dnia 24.08.2008 21:11:07
 
proton
Włącz sobie w systemie pokazywanie rozszerzen plików i wtedy zmienisz to. Ale podczas zapisywania w notatniku też chyba się da, wystarczy tylko wybrać po prawej "Wszystkie pliki" i zapisać plik pod nazwą .htaccess
 
http://www.mortek.pl
ICEK
conQuerer napisał/a:
A w jaki sposób utworzyć ten plik żeby miał rozszerzenie .htaccess ? bo jak robie w notatniku to rozszerzenie ma .txt :/


Możesz też wgrać na serwer plik tekstowy i potem tam go edytować np. za pomocą Commandera.
 
www.modlinski.net
conQuerer
Ok zadziałało z tym notatnikiem, tylko nie bardzo chce to działać na stronce Sad
Edytowane przez ICEK dnia 24.08.2008 21:13:47
 
ICEK
conQuerer napisał/a:
Ok zadziałało z tym notatnikiem, tylko nie bardzo chce to działać na stronce Sad


Możesz to bardziej sprecyzować? Co nie działa? Dobrze wszystko wkleiłeś?
 
www.modlinski.net
conQuerer
Właśnie może wkleiłem nie tam gdzie trzeba.

httpdocs > i tutaj wkleiłem

A po wklejeniu wyskakuje błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 24.08.2008 21:20:32
 
ICEK
Przeczytaj dokładnie mojego drugiego posta, a dostaniesz olśnienia. Smile
 
www.modlinski.net
proton
Plik .htaccess masz wkleić do głównego katalogu fusiona czyli tam gdzie znajdują się pliki takie jak config.php, maincore.php, news.php, mainteance.php itd.
Edytowane przez proton dnia 24.08.2008 21:20:19
 
http://www.mortek.pl
conQuerer
Już wszystko śmiga Smile Dzięki za pomoc
Edytowane przez Milka dnia 25.08.2008 01:42:42
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl