Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
v1.0 - Photo Gallery Sub Categories
|
|
![]() |
Dodany dnia 02.07.2006 21:28:24
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
http://beta.phpfu...#post_3020 Pliki w zalaczniku.
wlodekp dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Pieka dnia 18.03.2007 17:50:56 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 20:22:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
tomaszziemann |
Dodany dnia 02.07.2006 22:35:45
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 165 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 11.12.2005 14:56 |
?wietnie. Od dawna kr??y?y mi po g?owie my?li, sk?d tu wzi?? tak? modyfikacj?, a tu kolega si? pi?knie dokopa?. Dzi?ki. ![]() Mam tylko pytanie @wlodekp: Czy jest szansa, aby? zajrza? do wn?trzno?ci galerii w panelu admina i odpowiedzia? mi, czy te albumy - b?d?ce ju? dodane jako subkategorie - da si? wy?wietli? dopiero po klikni?ciu na jego album nadrz?dny, czy te? jest konieczno?? przekopywania si? przez g?szcz wrzuconych do jednego wora albumów i ich podkategorii? Zaznaczam - chodzi mi wy??cznie o panel admina. Prosz? sprawd?. Ja rocznie dodaj? do galerii oko?o 1000 zdj??, które s? podzielone na jakie? 70 podkategorii. Co zrozumia?e, by?oby ich troch? du?o do administrowania na raz. ![]() Aha i jak mo?na by usun?? panel o nazwie Sub Categories wówczas, gdy jest pusty? To ju? w trybie przegl?dania galerii. Pisz? do Ciebie, bo pomog?e? mi ju? i wiem, ?e mo?na na Ciebie liczy?. Pozdrawiam. Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 02.07.2006 22:53:48
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Zobacz?-bo ja mam ca?kowicie zmodyfikowan? galeri?-??cznie z maincore. A przy okazji zerknij na plan-jako ?e w tej chwili baza jest pusta mog? go pokaza?, Plan zaj?? nauczyciele-pozosta?e podobne zablokowane-Jest to tylko interfejs do ogl?dania i kosmetycznych poprawek-baza ?adowana skryptem z poziomu serwera-przy starcie roku. Plan oparty na 5 tabelach-dni tygodnia. Napisany-pod moje potrzeby i ?adowany-jak interfejs-panel-nie infusion. Zreszt? Menu pracownik zawiera ich kilkana?cie-te pokazuj? jako jedn? serie-podobnej konstrukcji. zdzplock.europa.pl |
|
|
tomaszziemann |
Dodany dnia 02.07.2006 23:17:28
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 165 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 11.12.2005 14:56 |
wlodekp napisa?/a: A przy okazji zerknij na plan-jako ?e w tej chwili baza jest pusta mog? go pokaza?, Plan zaj?? nauczyciele-pozosta?e podobne zablokowane-Jest to tylko interfejs do ogl?dania i kosmetycznych poprawek-baza ?adowana skryptem z poziomu serwera-przy starcie roku. Plan oparty na 5 tabelach-dni tygodnia. Napisany-pod moje potrzeby i ?adowany-jak interfejs-panel-nie infusion. Zreszt? Menu pracownik zawiera ich kilkana?cie-te pokazuj? jako jedn? serie-podobnej konstrukcji. zdzplock.europa.pl Zerkn??em, ale ?e to offtop przechodz? do w?a?ciwego tematu. Wnioski tam: http://www.php-fu...ad_id=6003 Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.
|
|
|
Misiaczek |
Dodany dnia 05.07.2006 16:24:49
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 32 Data rejestracji: 29.06.2006 02:39 |
podGaleria Duplicate column name 'album_sub' i nie wiem co dalej ;> |
|
|
tomaszziemann |
Dodany dnia 05.07.2006 18:20:33
|
Misiaczek napisa?/a: podGaleria Duplicate column name 'album_sub' i nie wiem co dalej ;> Jak nie wiesz, to po co piszesz? Mo?e kto? wie, co z tymi subkategoriami? Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.
|
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 18.07.2006 12:14:12
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 111 Data rejestracji: 13.09.2005 13:55 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Nie mo?esz usuwa? subkategori je?li s? w niej zdj?cia. |
|
|
tomaszziemann |
Dodany dnia 18.07.2006 15:24:28
|
maxi999 napisa?/a: Nie mo?esz usuwa? subkategori je?li s? w niej zdj?cia. Czytaj dok?adnie, o co chodzi w temacie. Nikt nie pyta? o usuwanie subkategorii, a o panel w g?ównym oknie, który si? pokazuje, nawet, jak nie s? utworzone. Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.
|
|
|
Woma |
Dodany dnia 01.08.2006 15:12:23
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 12 Data rejestracji: 24.07.2006 15:25 |
Dok?adnie mam to samo. |
|
|
Xamill |
Dodany dnia 01.08.2006 18:23:23
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 15 Data rejestracji: 28.05.2006 22:39 |
Chcia?bym zrobi? co? takiego ale nie wiem jak: Wchodz? w galeri?, mam dwie kategorie np. "Moje miasto" i "Moja rodzina" i dopiero w tych "folderach" sa albumy. EDIT: mam wersj? 6.01.3 Edytowane przez Xamill dnia 01.08.2006 18:26:17 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.08.2006 18:28:37
|
@tomaszziemann ?ebym dobrze zrozumia?-bo nadesz?a pora. Pracuj? teraz na galerii standard 6.01 +mas+sub-ze zmodyfikowanym wy?wietlaniem go?? Czy administracja: chcesz wygl?d obecny-tylko górna tabela-dopiero po wybraniu w niej z listy subkategorii-ma pojawi? si? ta dolna z albumami do niej przypisanymi-standard-widokowy ale tylko te z tej kategorii-i dalej ju? normalna procedura zmian i powrotów? Bo ja tak to widz? po analizie Twojego zapytania-czy si? da-s?dz? ?? tak-jest jednak zawsze ale(i czas, który w?snie nadszed?). |
|
|
kniaz |
Dodany dnia 04.09.2006 12:36:19
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 03.09.2006 21:00 |
Zainstalowa?em ten mod co w linku i jak dodaje kategorie to pisze ?e zosta?a dodana a tak naprawd? nie wy?wietla si? na li?cie, co zrobi?? |
|
|
normal |
Dodany dnia 31.12.2006 11:40:24
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 12 Data rejestracji: 27.12.2006 12:48 |
Witam ja te? mam ten sam problem co "Kniaz". Prosze o pomoc. |
|
|
pigmailon |
Dodany dnia 16.01.2007 05:18:14
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 11 Data rejestracji: 07.01.2007 19:53 |
no, i ja mam ten problem, ale widz?, ze ju? chyba si? nie doczekamy na odpowied?, bo kiedy? jak o co? zapyta?em to chyba w ci?gu godziny by?? odpowied? admina![]() ![]() ale jakby przypadkiem który? z Was wyczai? jak to zrobi? do tej pory, to prosim o wiadomo?? ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.01.2007 09:46:19
|
A czego macie si? doczeka?? Mod zosta? stworzony macie link do strony autorskiej, zosta? przyklejony bo sprawdzono jego dzia?anie-takie jakie gwarantuje jego autor w readmee. I to jest tyle, modyfikacje nie nale?? do adminów takie co? zrobi kto? kto ma ch?? b?d? taka posta? akurat b?dzi? mu do cz?go? potrzebna-a czy to opublikuje i podzieli si? z Wami to ju? odzielna sprawa. W tej chwili jeszcze raz sprawdzi?em dzia?anie w 6.01.6 i jest w??nie takie jak gwarantuje autor w temacie s? jeszcze dwa pliki poprawek mo?e one was zadowol? i b?d? panaceum na bol?czki. Nie widz? ?adnego pytania do autora na stonie moda z Waszej strony. napisa?em nawet dfo jakiego? go?cia z zagranicy ale pewnie nie b?dzie mu si? chcia?o odpowiada? Polakowi... :/ Tam nie ma znaczenia z k?d jeste?-sam odpowiada ka?demu(tam) je?li potrafi? i nie s? to ?yczenia indywidualnych modyfikacji-bo takie napisa?em wy?ej jak s? realizowane.. |
|
|
pigmailon |
Dodany dnia 18.01.2007 01:54:18
|
no fajnie, ale mniemam ?e support jest jednak dla takich cieniasów jak ja, u?ytkownik u?ytkownikowi nie równy, niektórzy kjak kolega powy?ej raczej tu widz? spe?ni? rol? owego supprtu, prewnie rzadko zadaje pytania, raczej odpoiwiada. a ja jestem typwy klienty supporta, ja mam wy??cznie pytania, nikogmu tu w niczym nie pomog?, i gdyby to ode mnie zale?a?o to wogóle bym si? tymi technicznymi sprawami nie zajmowa?, ale NGOsy cz?sto maj? kadrowe problemy... to co kolega wy?ej napisa?, jest dla kolegi jasne a dla mnie to coraz wie?ej niewoadomych... kolega pisze: "takie jakie gwarantuje jego autor w readmee." no to kolega ma szcz??cie albo ja niewymwnego pecha, ?ci?gn??em tego moda z dwóch ?róde? i w ?adnym nie ma pliku readme... "s? jeszcze dwa pliki poprawek mo?e one was zadowol? i b?d? panaceum na bol?czki." ja wierz? ?e s?, tylko ja nie wiem gdzie s?... a nawet jak znadj? to pewnie nie b?d? wiedzia? jak je zastosowa?, dlatego potrzebuje wsparcia, ang - supprt. ale dotar?o ju? do mnie co? o czym wcze?niej nie wiedzia??m, wie? przepraszam, po prostu widz?, teraz ?e nie wszystko co mo?na ?ci?gn?? ST?D jest ST?D, wiec nies?usznie sobie zak?ada?em, ?e wzgl?dem WSZYSTKIEGO co da si? zamonotwa? w moim PHP mog? pyta? support PHP-FUSSION. Wiem ?e niewiedza nie usprawiedliwie, ale wystarczy?oby to delikatnie mi uzmys?owi? ![]() "Nie widz? ?adnego pytania do autora na stonie moda z Waszej strony." no a ja nawet nie widz?, tej strony a co dopiero pyta?... jako rzek?em powy?ej do tej pory by??m rpzekonany ?e w?asnie pisz? na stronie autora, a tu si? okazuje ?e jeszcze trzeba jako? namierzy? kto jest autorem, czy ma stron?, albo mejla i osobi?cie pyta?, no s?owem, wielem si? dowiedzia?, ale nie to co potrzebowa?em, a to co si? dowiedzia?em marnie mnie nastawi?o... no to ide walczy? samopas, dzi?ki za wskazówki... o, no chyba ?e strona autora to ta : http://beta.phpfu...#post_3020 ale chyba nie o t? chodzi, po co ktokolwiek z nas tu mia?by zadawa? tam to pytanie, jak tam to pytanie dawno ju? kto inny postawi? i te? brak odpowiedzi... Edytowane przez pigmailon dnia 18.01.2007 01:58:09 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.01.2007 03:06:58
|
Rzeczywi?cie jest to strona autora tego moda, wi?kszo?? modów modyfikacji tworzy mi?dzynarodowa spo??czno?? Fusion gdzie niektóre tylko zosta?y stworzone przez naszych rodaków-i te maj? histori? na tym forum ze wszystkimi modyfikacjami. Z pozosta?ymi jest tak jak s?dzisz, zosta?y spolszczone locale ewentualnie w kodzie polskie tak?e. I sprawdzone czy dzia?aj?-a modyfikacje ju? pisa?em jak si? maj?. Dzia?anie tego moda dodaje subkategori? do istniej?cego ju? albumu. Wi?c najpierw nale?y stworzy? normalny album i dopiero w nim podalbumy. Czyli de fakto je?li album ju? istnieje wstawi? nazw? podalbumu w formularzu u góry i z rozwijalnej listy-Sub Category of: wskaza? w którym albumie ma zosta? utworzony podalbum. Zostanie on dodany do tej listy-pod swoj? nazw? i b?dzie na niej widoczny jak zwyk?y album. Lista nie pokazuje, które s? podalbumami i którego albumu to jest ta niedogodno??. Jednak w galerii s? wy?wietlane jako podalbumy prawid?owo. I o takim dzia?aniu gwarantowanym pisa?em. A te wy?wietlanie w PA zrobi jak napisa?em kto? kto potrafi i u?ywa tego jest mu potrzebne, b?d? ma pasj? modyfikowania-co wi??e si? z posiadaniem swojego serwera testowego(komputera nie wirtual) do prób modyfikacji i czasem na to. I W TYM CELU UTWORZONO KATEGORI? FORUM PROPOZYCJE U?YTKOWNIKÓW Edytowane przez wlodekp dnia 18.01.2007 03:12:54 |
|
|
pigmailon |
Dodany dnia 06.03.2007 06:03:47
|
o, dawno mnie tu nie by?o, ale dziekuj? za podpowied?, teraz czuj? si? jeszcze mniej kompetentny, bo jak na laika przysta?o, po takim czasie zapomnia?em nawet to co sam ju? odkry?em, i od nowa musz? do tego dochodzi?, ale wierz?, ze odpwoie? W?odka mi pomo?e, w ka?dy razie co? ju? mi ?wita, ?e faktycznie nie tak to robi??m, dzi?ki ![]() |
|
|
laczor |
Dodany dnia 18.03.2007 19:22:35
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 95 Data rejestracji: 13.03.2007 19:27 |
?ciagnalem te sub categories i wgra?em no i jak chce stworzy? jaka? subkategorie to wpisuje nazwe i z listy "Sub Category of" wybieram jaki? album, pisze ?e si? doda?o ale naprawde sie nie doda?o. W pliku Do dodania! jest jaki? kod ale nie wiem gdzie go trzeba wklei?. Jakotwieram galerie to jest Unknown column 'album_sub' in 'where clause'Unknown column 'album_sub' in 'where clause' Prosze o pomoc i jakies instrukcje bo jesem poczatkujacy, a bardzo mi zalezy zeby sub categories dzialalo ![]() Z góry dziekuje Pozdrawiam. Edytowane przez laczor dnia 18.03.2007 20:18:55 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 18.03.2007 20:24:59
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
laczor napisa?/a: ?ciagnalem te sub categories i wgra?em no i jak chce stworzy? jaka? subkategorie to wpisuje nazwe i z listy "Sub Category of" wybieram jaki? album, pisze ?e si? doda?o ale naprawde sie nie doda?o. W pliku Do dodania! jest jaki? kod ale nie wiem gdzie go trzeba wklei?... Ten kod masz wkleic w strone informacyjna (dodatkowa) i wykonac podglad (nie zapisywac!). Podkategorie dzialaja bardzo dobrze, sprawdzilem. Dowod dzialania: http://www.se-mob...allery.php Jestem jaki jestem
![]() |
|
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |