Zobacz temat
Plan lekcji
|
|
tomaszziemann |
Dodany dnia 29.06.2006 23:26:50
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 165 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 11.12.2005 14:56 |
Mam nadziej?, ?e znajdzie si? kto?, kto mi pomo?e, podpowie, pokieruje lub je?li jest naprawde dobry i lubi babra? si? w kodzie php i bazie danych, to mo?e zrobi mi ma?y dodatek na stronk? internetow? szko?y, w której pracuj?. Mo?e jestem naiwny, ale spróbowac rzuci? taki temat nie zaszkodzi. Mianowice interesuje mnie wtyczka, za pomoc? której b?d? móg? administrowa? planem lekcji oraz go wy?wietla? dla u?ytkowników. Wykorzystane musz? by? nast?puj?ce dane: 1. Nazwisko i imi? nauczyciela 2. Przedmiot 3. Klasa 4. Godzina lekcyjna 5. Dzie? tygodnia 6. Sala lekcyjna W panelu administracyjnym nale?a?oby najpierw wprowadzi? do bazy ??dan? ilo?? danych nauczycieli, przedmiotów i klas oraz godzin lekcyjnych. Dni tygodnia to standard od poniedzia?ku do pi?tku. Po wprowadzeniu danych chcia?bym móc ju? r?cznie za pomoc? listy wyboru ??czy? ze sob? te dane, np. Kowalski Jan - matematyka - IIIh - 5 - ?roda - 217 Nowak Anna - j?zyk polski - Id - 1 - poniedzia?ek - 106 Nast?pnie po wybraniu przez u?ytkownika (ucznia) swojej klasy wy?wetla?by si? plan dla tej klasy (no powiedzmy bez nazwiska nauczyciela, bo i po co). Natomiast nauczyciel po wybraniu swojego nazwiska zobaczy?by plan swojego przedmiotu na ca?y tydzie? z uwzgl?dnieniem na której lekcji, jaka klasa i w jakiej sali. Pomys? wydaje si? (przynajmniej mi) do?? prosty - ale znaj?c ?ycie z realizacj? i papraniem si? w odwo?aniach do bazy itp. pójdzie ju? troch? gorzej. Czy jaki? spec podpowie mi, czy to jest do zrealizowania i w jakim czasie i nak?adem jakiej ilo?ci pracy. Tylko prosz? o powa?ne odpowiedzi, bo dziecinada w stylu: jestes naiwny, nie ma nic za darmo sam sobie napisz itp. mnie nie interesuj?. Pozdrawiam serdecznie. Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 17:19:54
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
tomaszziemann |
Dodany dnia 02.07.2006 23:26:19
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 165 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 11.12.2005 14:56 |
Zaznaczam, ?e przytaczam wypowied? u?ytkownika @wlodekp, który odpowiedzia? mi w innym temacie. Dlatego pisz? drugiego posta. To naprawd? wyj?tkowa sytuacja. wlodekp napisa?/a: A przy okazji zerknij na plan-jako ?e w tej chwili baza jest pusta mog? go pokaza?, Plan zaj?? nauczyciele-pozosta?e podobne zablokowane-Jest to tylko interfejs do ogl?dania i kosmetycznych poprawek-baza ?adowana skryptem z poziomu serwera-przy starcie roku. Plan oparty na 5 tabelach-dni tygodnia. Napisany-pod moje potrzeby i ?adowany-jak interfejs-panel-nie infusion. Zreszt? Menu pracownik zawiera ich kilkana?cie-te pokazuj? jako jedn? serie-podobnej konstrukcji. zdzplock.europa.pl W?a?nie o co? takiego mi chodzi?o. Je?li dla klas wprowadza si? dane podobnie, to jest naprawd? ?wietnie. Doda?em tam swoje dane, nie mog?em zmodyfikowa? jednak zapisu dla poniedzia?ku. Sposób wprowadzania planu odpowiada mi. Graficznie te? go si? da dostosowa?, ale czy du?o d?ubania by?oby przy zmianie sposobu wy?wietlania? Tak aby jednak ca?y tydzie? by? na jednej karcie, a nie wg dni? Niby szczegó?, ale... Je?li b?dziesz mia? tak dobre serce i mi pozwolisz korzysta? z Twojej pracy, b?d? wdzi?czny. ![]() Teraz do mnie dotar?o, ?e ze mn? jest co? nie tak. Uczniowie na wakacjach, a ja kombinuj? przy kompie, jak tu stronk? udoskonali?. ![]() Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 02.07.2006 23:57:01
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Ja zmodyfikowa?em zapis-najpierw nazwisko potem imi?, nie po Polsku-ale do celów wyszukiwania-przydatne. Specyfika naszych stron jest inna dlatego taki wygl?d planu-moje dane nie s? dla uczniów i s?u?? innym-czesto zdalnym celom. Zrobi? Ci ten plan-klasy wedle ?yczenia, bo to ?aden dla mnie problem, nie mniej jednak modyfikacja do infusiona troch? potrwa, bo w odró?nieniu od Ciebie nie mam wakacji- a wrecz nawa? roboty(w kilku firmach). Prze?l? Ci to na meila(oko?o tygodnia) |
|
|
qpabomber |
Dodany dnia 03.07.2006 12:01:58
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 48 Data rejestracji: 04.07.2005 11:52 |
A mo?e pójd? w inn? stron? - je?li mieszkasz w województwie ma?opolskim to Wrota Ma?opolski uruchamiaj? jako? na dniach us?ug? e-szko?a (co? takiego jak BIP - Biuletyn Informacji Publicznej) za darmo udost?pniane szko?om o ile z pro?b? wyst?pi gmina. Akurat si? tym zajmuj? u siebie w urz?dzie gminy i sprawa jest godna uwagi, Nie wiem jak zachowuj? si? inne strony urz?dów marsza?kowskich ale warto zobaczy? - a nu? te? co? takiego próbuj? montowa?. Wi?cej informacji o e-szkole mo?esz przeczyta? tutaj --> http://www.malopo...px?id=1651 pozdrawiam szymek |
|
Przejdź do forum: |