ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
VPG - ViewPage Generator
Gander
Witam.

W dniu dzisiejszym chcia?bym zaprezentowa? mój nowy generator, u?atwiaj?cy tworzenie plików wykorzystuj?cych funkcjonalno?? innego mojego skryptu: viewpage_include.php (pierwotnie opublikowany tutaj). W paczce instalacyjnej znajduj? si? oba skrypty. W kolejnych wydaniach b?d? zawsze za??czane najnowsze wersje tych skryptów.

OPIS

Wtyczka ta s?u?y do generowania plików stron dodatkowych. Zamiast korzysta? z adresów o postaci: viewpage.php?page_id=1 mo?na utworzy? osobny plik np: o-mnie.php. Dzi?ki temu portal zawieraj?cy wiele tre?ci w stronach dodatkowych mo?e zyska? na czytelno?ci. Dodatkowo nie jest konieczna modyfikacja zawarto?ci plików, po wprowadzeniu zmian w stronach dodatkowych, gdy? zawarto?? jest pobierana z tabeli dodatkowych stron wi?c zawsze jest aktualna.

INSTALACJA

1. Umie?? zawarto?? folderu php-files na serwerze w katalogu g?ównym witryny.
  2. Zaloguj si? na stronie jako administrator.
  3. Przejd? do: Panel administracyjny -> Zarz?dzanie stron? -> Wtyczki.
  4. Zainstaluj wtyczk? ViewPage Generator

POMOC

Problemy z oryginaln? modyfikacj? prosimy zg?asza? do autora na www.myfusion.pl

ZDJ?CIE

i25.tinypic.com/1219axh.png

PLIKI

Paczka do pobrania ze strony www.MyFusion.pl oraz jako za??cznik do tego posta.
Gander dodał/a następującą plik:
700-viewpage_generator-10.zip [85.37kB / 943 Pobrane]

Edytowane przez Gander dnia 04.08.2009 05:59:37

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:26:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
nmpministranci
Witaj Gander. Super wtyczka. ?miga, ?e a? mi?o. :D

Wiadomo?? doklejona:
Mam jednak pytanko: Dlaczego po klikni?ciu w dowolny plik zawsze widz? to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Mo?e czego? nie zrozumia?em. My?la?em, ?e tu wy?wietli si? tre?? dodatkowej strony. B)

//A od kiedy kod podajemy w QUOTE??? /khaman
Edytowane przez khaman dnia 04.08.2009 16:04:46
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Matts
O ile si? nie myl? to w pikach nie jest przechowywana ?adna tre??, a jedynie funkcja pobieraj?ca tre?? z bazy danych z odpowiednim id. Czyli tutaj masz "viewpage(6);" - plik ten wy?wietli tre?? dodatkowej strony i id=6. Je?eli si? myl?, przepraszam.

http://plaq.pl
Nie zdradze nicka
@Ministranci Naj?wi?tszej Maryi Panny
To co si? wy?wietli nale?y wklei? do jakiego? plik np. plik.php.
Potem po wej?ciu w adresstrony/plik.php b?dzie wy?wietlana tre?? tej dodatkowej strony, z której skopiowa?e? kod po klikni?ciu na "wygeneruj kod" .

EDIT: Mam pytanie do Gandera: Czy w pliku viewpage_include.php zasz?y jakie? zmiany w stosunku do tego, który poda?e? w tym temacie?
Edytowane przez Nie zdradze nicka dnia 04.08.2009 12:00:04

Gander
Nie zdradza nicka napisa?/a:
Mam pytanie do Gandera: Czy w pliku viewpage_include.php zasz?y jakie? zmiany w stosunku do tego, który poda?e? w tym temacie?

Nic godnego uwagi, ot tylko dopisa?em "BASEDIR" w linijce 24:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

nmpministranci napisa?/a:
Mam jednak pytanko: Dlaczego po klikni?ciu w dowolny plik zawsze widz? to:
...
Mo?e czego? nie zrozumia?em. My?la?em, ?e tu wy?wietli si? tre?? dodatkowej strony. B)

Wszystkie strony generowane przez ten skrypt s? identyczne, prócz dwóch rzeczy: daty utworzenia oraz parametru przekazywanego do funkcji viewpage(). Zauwa?, ?e na pocz?tku ka?dego wiersza tabeli jest numerek (dok?adnie indeks strony). Ten indeks jest wspomnianym parametrem. Obejrzyj sobie zawarto?? pliku viewpage_include.php. To jest nic innego jak troch? przerobiony kod strony viewpage.php. Zawarto?? Twojej strony dodatkowej jest w bazie, wi?c po co j? umieszcza? w pliku *.php? To ma by? u?atwienie a nie utrudnianie zarz?dzania.

gander.solutions
nmpministranci
Witam ponownie. Matts, Nie zdradza nicka, Gander dzi?kuj? Wam za odpowied?. Cool Teraz ju? wszystko jasne. Smile Fajna wtyczka. Grin
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Klubowo
A co zrobi? ?eby jeszcze dzia?a?y komentarze i ocenianie? Próbowa?em includowa? ale albo nie dzia?a?o albo si? co? musia?o rozjecha?...

EDIT:

Hmm,chc? zrobi? teraz znów co? innego...mianowicie mam ?ci?gni?ty tabs panel...i chc? ?eby to dzia?a?o wraz z dodatkiem Gandera tak jak tutaj http:// [cenzura]/viewpage.php?page_id=1 aby mog?o to dzia?a? tu http:// [cenzura]/test.php do pliku test.php dopisa?em odpowiedni? linijk?:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Chodzi o linie nr.11..tylko ?e nie pobiera jaki? danych i tylko dzia?a "Podziel Si?:" które wydaje mi si? ?e dzia?a autonomicznie tzn.nie potrzebuje ?adnych page_id,page_title...A pozatym wszystko znajduje si? na górze. :P

EDIT:

Zamiast w test.php linie nr.11,dopisa?em w viewpage_include.php i dzia?a...tylko ?e nie mog? doda? komentarza bo wywala na stron? news.php,ocenia? mog? o dziwo :o ,ale ostatnia zak?adka pole? stron? nie dzia?a a wi?c myli?em si? ?e dzia?a autonomicznie... :P Prosz? o Pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 08.07.2011 23:23:47

Gander
Usun??em z viewpage komentarze poniewa? nie da si? w ?atwy sposób dostosowa? komentarzy, gdy? osoby zajmuj?ce si? elementem komentarzy w PHP-Fusion pokpi?y spraw?. Nie pami?tam teraz na czym polega? problem, ale niew?tpliwie to ?e po dodaniu komentarza l?dujesz na stronie g?ównej to nie b??d viewpage, tylko nieprzemy?lane rozwi?zania dev team. kropka.

gander.solutions
cyfilis
Dzi?ki Gander.

dominho
Witam, czy mo?na tak przerobi? t? wtyczk?, by by?a mo?liwo?? wrzucania plików (nazwa).php na serwer do folderu?
Przyk?ad: nazwastrony.pl/nazwafoldera/nazwadodatkowej.php.
Edytowane przez Drecha dnia 18.07.2011 18:38:09

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl