ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Modyfikacja pomóg? dzia?aj?ca na FusionBoard 4.x
krystian1988
Witam mam pytanie czy jest jaka? wtyczka do fusionboard typu pomóg? bardzo bym prosi? szanownych programistów o takow? wtyczk?. Z góry bardzo dzi?kuj?

//Tak chyba lepiej wygl?da nazwa - chemix

Wiadomo?? doklejona:
Dzi?kuj? chemix trafi?e? z nazw? jako? nie wpad?a mi do g?owy taka my?l :B

//Nie dzi?kuj tylko ucz si? Grin - chemix

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - chemix 12.06 - 18:37
  2. Przeniesienie tematu - chemix 12.06 - 18:38

Edytowane przez Chemikpil dnia 13.06.2009 00:28:48
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 18:08:26
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bochen
http://www.php-fu...rowstart=0 ten dzia?a pod fusionboardem, bo sam korzystam. Nie trzeba nawet wiele modyfikowa? (w paru miejscach linki, bo ejst inna lokalizacja jednego pliku) reszta dzia?a. W plikachw paczce masz komentarzami oznaczone co zosta?o wstawione wi?c wystarczy to przekopiowa? do twoich plików.
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
krystian1988
W?a?nie dzia?a ale nie dodaje pomóg? wyrzuca mnie do strony g?ównej forum i co mam zrobi? teraz ?

Wiadomo?? doklejona:
W tym problem ?e pliki post.php w tym za??czniku forum bardzo du?o si? ró?ni? a chc? mie? pe?ne fusionboard tylko z tym dodatkiem Pomóg? a jak to wrzuc? to znika mi wygl?d forum itd.
Edytowane przez krystian1988 dnia 13.06.2009 10:32:02

Bochen
Je?li dobrze skopiowa?e? wszystkie fragmenty to nie ma prawa nie dzia?a?. U mnie problem by? tylko z tym bym móg? wej?? na strone, gdzie pokazuje wszystkie posty usera oznaczone 'pomóg?'. Ale te poprawki mia?y miejsce w pliku viewthread (w fusionboardzie jest to plik, którego u?ywasz do wy?wietlania stylu na forum - u mnie fusion)

www.webstudio.sdgp.pl
krystian1988
No w?a?nie ja mam pe?ny fusionboard jak pobra?em za??cznik z tematu który wymieni?e? to mia?em klasyczny wygl?d forum a chcia?bym mie? z fusionboard próbowa?em sam doda? lini? to mi powyskakiwa?y b??dy.

Bochen
No to napewno nie b?dzie Ci dzia?a? je?li skopiujesz pliki z tamtej paczki. Pobierz j? i otwórz np notepad++ (jest darmowy, a ?adnie koloruje niektore elementy .php) Wtedy bierzesz otwierasz pliki z paczki i szukasz fragmentów oznaczonych widocznie komentarzami. Wklejasz fragmenty w Twoje pliki fusionboarda i dzia?a jak marzenie. Moich plików nie podrzuce, bo mam zmodyfikowane kilka rzeczy.

www.webstudio.sdgp.pl
krystian1988
Jakby? móg? to tylko wytnij ten kodzik i b?dzie dobrze. Bardzo bym prosi?

Bochen
W za??czniku daje plik, który nale?y skopiowa? do katalogu:
infusions/fusionboard4/forum

Dalej...

Edytujemy plik post.php, po tym kodzie (u mnie granica 111 linijki):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wstawiamy to:

Dalej modyfikujemy plik stylu, którego u?ywamy do wy?wietlania forum. U mnie jest to plik fusion.php, który znajdziemy w folderze:
infusions/fusionboard4/includes/views/

Miejsca gdzie to wstawimy zale?? od tego, gdzie chcemy by dane rzeczy si? pokazywa?y u mnie to wygl?da tak:

ten kodzik podaje liczb? ile dany user razy komus pomóg?, doda?em tylko warunek, ze je?li kto? ma "0" to nie pokazuje tego bajeru.

Wsatawiamy go po (u mnie 160 linijka):

i ten kod który pokazuje obrazek do oznaczenia postu. Nale?y tylko zrobi? w?asny obrazek i wrzuci? go do folderu images g?ównego katalogu:

Wstawiamy po (u mnie 292 linijka):

Mam nadziej?, ?e nic nie pomyli?em, bo na szybkiego robione. Ale my?le, ?e b?dzie dzia?a?. :)

Plik w za??czniku.
Bochen dodał/a następującą plik:
v7-plik-view_post_helping_user.zip [1.53kB / 756 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 13.06.2009 12:35:43

www.webstudio.sdgp.pl
krystian1988
Wszystko pi?knie tylko problem jest taki po wgraniu i edycji plików jak chc? doda? nowy temat mam czarne t?o i nic poza nim

Bochen
Spróbój raz jeszcze powoli edytowa? pliki. U mnie dzia?a jak mi?o, a skoro si? co? nie wy?wietla to wstawi?e? ktory? kod w jakis inny i st?d ten problem.
Edytowane przez Bochen dnia 13.06.2009 12:09:54

www.webstudio.sdgp.pl
krystian1988
Wydaje mi si? ?e problem jest taki ?e Ty masz edytowany plik fusion.php a ja potrzebuj? phpbb.php do edycji bo fakt faktem na fusion.php mi dzia?a a w phpbb.php jest inna struktura kodu. Pomo?e kto??

Gutaj
Witam, zainstalowa?em pomóg? pod v7 fusionboard 4. Krok po kroku jak napisa? Bohen: http://www.php-fu...d_id=25120 oraz wrzuci?em za??cznik jak i obrazek help.png.

Wykona?em tak?e to zapytania:

Doda?em te? aby mi w profilu pokazywa? no to w profilu dzia?a cacy ale jak wejde na forum to nie moge klikn?? pomóg? bo go wogóle nie ma ani napisu ani obrazka nic próbowa?em da? autorowi albo autor osobie odpisanie i ani tak ani tak nic sie nie pokazuje.
Edytowane przez Pieka dnia 20.06.2009 17:49:23

korekt advet
U mnie jest prawie ALL dobrze tylko, ?e po klikni?ciu na obrazek pomóg? nie dodaje POMÓG? tylko przenosi do dzia?u w którym jest temat.

Moje pliki post.php i fusion.php s? w za??czniku.
korekt advet dodał/a następującą plik:
forum_2.rar [5.8kB / 762 Pobrane]

PHP-Fusion v6 to ju? historia PHP-Fusion v8 to tajemnica, ale PHP-Fusion v7 to dar losu Smile
www.fineasz-i-fer... - Zapraszam Smile

www.fineasz-i-ferb.345.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl