ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Meta Tagi!! Znak " zamiast ' - rozwiazanie
K@iTO
Witam

Taka sprawa. Jak to zmieni?.

Teraz wygl?da to tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i w pokaz zrodlo wyglada to tak samo

tzn tak.
<meta name='description' content='jakis opis bla bla bal'>
<meta name='keywords' content='jakies kaywordsy bla bla bal'>

Chcia?bym uzystak efekt w pokaz zrodlo nastepujacy:

<meta name="description" content="jakis opis bla bal bla">
<meta name="keywords" content="jakis opis bla bla bla">

Taka zmiana jest zasadnicza i bardzo potrzebna. :D

Nie wiem jak zmienic to wyswietlanie

przy zmianie fizycznej z ' na " wychodzi b??d (normalny przy php-fusion,

Na którym? forum widiza?em artyku? jak to zieni? chyba dla custom pages ale nie umiem tego znale?? na tych forach i na angielskim...

Mo?e mi kto? pomoc lub zapoda? linka?

Kody i bledy w code. Poprawilem/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:52:50
Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion

www.9dragons.svajs.eu
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:38:53
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
A czy nie pro?ciej w PA w Opisie strony i s?owach kluczowych wstawic to samo? b?dziesz mia? ten sam efekt Smile
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:53:14
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

K@iTO
SebaZ napisa?/a:
a czy nie pro?ciej w PA w Opisie strony i s?owach kluczowych wstawic to samo? b?dziesz mia? ten sam efekt Smile

Sorry sebaz bo znasz sie i pewnie nie zrozumie?e?.

Ja nie chce zmieni? kodu tak zeby recznie go dodawa? tylko zostawi? przez PA wszystko ok tylko chodzi mi o wy?wietlanie si? tego w cudzys?owiu a nie w ' bo niektóre systemy z których korzystam do pozycjonowania nie widz? znaczników zawartych w ' i uznaj?, ?e ich niema w ogóle. A sprawe zmienia wygl?d fizyczny z ' na " i tyle....
Edytowane przez jantom dnia 07.10.2006 12:26:21

www.9dragons.svajs.eu
MeTeo
Znajdz w subheader.php:

I zamien na:

Powinno dzialac :)

Poprawilem i uzupelnilem/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:51:20

K@iTO
MeTeo napisa?/a:
Znajdz w subheader.php:

I zamien na:

Powinno dzialac :)

No i brawo w?asnie w robocie nie mam wgl?du w moj malutki poradnik PHP - 680stron
a to chyba podstawa :D ale skleroza boli :D hehe

Wiecie czemu to strasz nie ty?ek ratuje :D juz podaje przyk?ad.

Je?eli macie ju? swoje strony bardzo ?adne i p?kne np. takie jak supportu to czasami chcecie j? równie? wypozycjonowa? przez katalogi... :D jednym z rodzaju katalogów jest cos takiego

http://www.dirsee... - to jest przyk?ad a nie reklama mojej strony!!!

I teraz je?eli dodac b?dziecie chcieli np. support do tego katalgu to pojawia si? tak....
podaj adres http:// -> poczym on sobie sam ma zczyta? meta tagi i okazuje sie, ?e du**** hehe bo nie widzi znaczników ' tylko prawidlowe ". wiec nalezy wpisac recznie

po tej zmianie mozna byc leniwym bo automatycnzie to wyczyta i juz :D.

ale równie? mam takie oprograowanie które dodaje mi moj link do 3000 stron katalogów miedzynarodowych i tam w?asnie sa takie systemy, ?e nie daja wogole pytania o dane poprostu sam zczytuje

Przyk?adem jest mój katalog kóry tak robi

katalog.jo.pl <- no to moze i jest reklama - ale dla celów edukacyjnych.

Teraz wszystko smiga :D

THX za przypomnienie. Pozdro
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:56:02

www.9dragons.svajs.eu
MeTeo
Nie ma za co... A sie dziwilem sam czemu tak mam dodajc do katalogow.. Ale mialem inna sprawe ;] W jednychmi czytalo a w innych nie Smile teraz bede mial nowa to chyba zastosuje to i wypozycjonuje to Smile Mozesz podac to oprogramowanie? Grin
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:56:50

SebaZ
Hehe nie zrozumia?em faktycznie o co chodzi?o Smile
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:57:04
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

K@iTO
MeTeo napisa?/a:
nie ma za co... a sie dziwilem sam czemu tak mam dodajc do katalogow.. ale mialem inna sprawe ;] w jednychmi czytalo a w innych nie :) teraz bede mial nowa to chyba zastosuje to i wypozycjonuje to :) mozesz podac to oprogramowanie? :D

:D No proste rozwi?zanie na proste zapotrzebowanie :D hehe
Do katalogów w kraju tak jest ze raz czyta raz nie ale do ?wiatowych nie stety nie cyta tego wogóle i trzeba przerabia?. Drug? spraw? jest to, ?e dodaje si? do katalogów swoja strone do pozycjonowania ca?y czas... tzn nie raz na jaki? czas w ilo?ci 1xxxx zer...:D tylko ca?y czas po trochu. Ja np. dodaje moje strony codziennie 5 do innych (za ka?dym razem) katalogów, generuj?c jednocze?snie strone zwrotna, ?eby wspó?praca by?a pe?na... moje strony zregó? bardzo d?ugo utrzymuj? si? na pierwszej stronie a na pierwszej pozycji np. przez 2 tygodnie potem pierwsza strona potem znowu 2 tygodnie :D....

A co do oprogramowania to ko?ystam xxxxxxxxxxxx z bardzo drogiego oprogramowania :D hehe (nazwy nie podam bo nie jestem w domutylko w pracy jak to pisze i nie pami?tam do ko?ca) IBP chyba (niechce cie w b??d wprowadza? ale internet biznes promotor) z orginalnej nei krakowanej + wszystkie dodatki i na bierz?co ?ledze wszystkie ich nowinki :D hehhe i jeszcze ze swoich tajemnic pozycjonowania (np. fleshy :D co niby jest nie mo?liwe :Dhehe)

A to co w tym po?cie by?o opisane poprostu s?u?y u?atwieniu sobie ?ycia (nie wklepytaniu za ka?dym razem ctrl+c clik ctrl+v) :D

Pozdro
Aha teraz robie stronke guild z gry silkroad jak chcecie moge wam poda? adres i kaywordy :D B?dzie mo?na zobaczy? efekty (od 2 do 4 miesiecy) :D hehehe
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:58:40

www.9dragons.svajs.eu
nker

Gdzie to mo?na zamieni?? Który plik trzeba zedytowa??
Pozdrawiam

http://e-deutsch.pl
Pieka
Plik subheader.php .
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
outsider
Wprowadzi?em odpowiednie wpisy w panelu administratora. Niestety gdy robi? analiz? seo nie znajduje tagów title. ?ród?o strony pokazuje:

A test seo z tej strony: http://seo.linkor...p?at=query
tak:

TITLE TAG
Dlugosc znacznika title: 0 - Bledne - Znacznik przekracza dozwolona dlugosc (Max: 80) lub jest pusty
Zawartosc tytulu w tresci na poziomie: 0 % (rekursywnie)
Zgodnosc tytulu z trescia na poziomie: 0 %

Adres mojej strony to rower.i365.pl

Problem nie jest banalny bo to chyba znaczy ?e roboty olewaj? nasz title :(

Kod w code!!! / szer
Edytowane przez szer dnia 10.05.2007 14:47:42

www.bikeportal.pl
chomik
Potwierdzam, mam to samo ze swoj? stron?! Mo?e kto? co? wymy?li i na to?
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:59:07

https://niebanalnekadry.pl
Pieka
outsider napisa?/a:
..A test seo z tej strony: http://seo.linkor...p?at=query
tak:

TITLE TAG
Dlugosc znacznika title: 0 - Bledne - Znacznik przekracza dozwolona dlugosc (Max: 80) lub jest pusty
Zawartosc tytulu w tresci na poziomie: 0 % (rekursywnie)
Zgodnosc tytulu z trescia na poziomie: 0 %

Adres mojej strony to rower.i365.pl

Problem nie jest banalny bo to chyba znaczy ?e roboty olewaj? nasz title Sad

Podajesz jakas badziewna strone i dziwisz sie, ze nie dziala?!
Od 3 minut stara sie cos wygenerowac i nic.... Zapytaj kolegi z klasy o swoje metatagi, bedzie szybciej i rownie skutecznie Grin
Pomijam fakt, ze teraz nawet nie dziala..

@chomik - Ty masz kolego EP, wiec z czym tu?
Edytowane przez Pieka dnia 10.05.2007 19:13:17
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
outsider
Dzi?kuj? za wyczerpuj?c? i konstruktywn? odpowied?. Uwaga o kolegach z klasy nie trafiona ale polecam super administratorowi zapytanie si? swoich kolegów z klasy o pewne zasady grzeczno?ci i prowadzenia dyskusji.

www.bikeportal.pl
Pieka
outsider napisa?/a:
Dzi?kuj? za wyczerpuj?c? i konstruktywn? odpowied?. Uwaga o kolegach z klasy nie trafiona ale polecam super administratorowi zapytanie si? swoich kolegów z klasy o pewne zasady grzeczno?ci i prowadzenia dyskusji.

Alez prosze bardzo Smile
Co do .. wyczerpuj?c? i konstruktywn? odpowied?..", to wybacz, ale inna byc nie mogla, skoro strona nie byla w stanie uraczyc mnie nawet poprawnym dzialaniem, nie mowiac juz o otrzymaniu jakichkolwiek wynikow...
Kolegow pytalem i powiedzieli, ze bylem calkiem grzeczny i nie ma przymusu wchodzenia wszystkim w "tylek", tym bardziej bez wiadomego powodu Wink

A tak miedzy nami, to temat dotyczy meta tagow, a nie znacznika title i wedlug podanej strony, ktora nagle odzyla, meta tagi sa zgodne z W3C.
Edytowane przez Pieka dnia 11.05.2007 10:58:32
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
outsider
Bynajmniej nie chodzi o wchodzenie w ty?ek ale o normaln? odpowied? wystarczy?o napisa?:
Podana strona u mnie nie dzia?a a temat dotyczy metatagów a nie znacznika title.
i np jaki? link do odpowiedniego tematu. Smile
Strona któr? tu poda?em pochodzi z polecenia forum PiO wi?c chyba nie jest taka z?a i zawsze u mnie dzia?a.

Ale wró?my do meritum, je?li temat który poda?em zupe?nie odbiega od tematu w?tku to prosz? admina aby go wydzieli? cz?owiek czasem pope?nia b??dy. Tak czy inaczej rozumiem ?e sugerujesz ?e to raczej problem strony testuj?cej ni? testowanej a mo?e znacie inne strony testuj?ce seo?

www.bikeportal.pl
Pieka
outsider napisa?/a:
Bynajmniej nie chodzi o wchodzenie w ty?ek ale o normaln? odpowied? wystarczy?o napisa?:
Podana strona u mnie nie dzia?a a temat dotyczy metatagów a nie znacznika title...

Alez dokladnie tak napisalem uzywajac bardziej dosadnego slownictwa.

outsider napisa?/a:
..i np jaki? link do odpowiedniego tematu. :)..

Nie ma takiego na forum, wiec spokojnie mozesz zalozyc ;)
Z tym, ze korzystajac z polecanej przez Ciebie strony sprawdzilem glowny support co.uk i wynik jest identyczny.

outsider napisa?/a:
..Strona któr? tu poda?em pochodzi z polecenia forum PiO wi?c chyba nie jest taka z?a i zawsze u mnie dzia?a..

Nie korzystam z uslug forum PiO, wiec nie moge sie ustosunkowac do w/w.
Wczoraj sie zatkala, dzisiaj dziala.

outsider napisa?/a:
..Ale wró?my do meritum, je?li temat który poda?em zupe?nie odbiega od tematu w?tku to prosz? admina aby go wydzieli? cz?owiek czasem pope?nia b??dy...

Nie ma takiej mozliwosci, a przynajmniej nie w tej wersji Fusiona.
Jestem zmuszony prosic o utworzenie nowego tematu, o czym wspomnialem wyzej.

outsider napisa?/a:
..Tak czy inaczej rozumiem ?e sugerujesz ?e to raczej problem strony testuj?cej ni? testowanej a mo?e znacie inne strony testuj?ce seo?..

Tak, zdecydowanie problem lezy po stronie strony testujacej, co widac na samym dole:

Jak widac, ma jakies swoje problemy.
Nasze znaczniki sprawdzilem na swoim (link w podpisie) malym, glupim (teraz juz wszystkie takie sa, bo zostaly tak zakwalifikowane przez Google..) katalogu, ktory mimo wszystko nie lapie stron z bledami i wynik jest calkiem poprawny:
1. Czyta tagi title.
2. Czyta tagi meta.

Co nie oznacza, ze nie mozemy sobie podyskutowac o tym, w nowym temacie :D
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 23:01:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
outsider
Teraz to ju? chyba nie ma po co zak?ada?, przychylam si? do tego ?e strona testuj?ca ?le dzia?a.

www.bikeportal.pl
chomik
Pieka, a czy twój katalog czyta tak?e description (opis)? Bo ?aden katalog (w tym Twój) tego nie robi! Czy to jaki? b??d u mnie/u Ciebie czy tak powinno by??

https://niebanalnekadry.pl
Pieka
chomik napisa?/a:
Pieka, a czy twój katalog czyta tak?e description (opis)? Bo ?aden katalog (w tym Twój) tego nie robi! Czy to jaki? b??d u mnie/u Ciebie czy tak powinno by??

Zastosowales porady zawarte w tym temacie?
Jesli nie, to nie bedzie czytal moj, ani zaden inny Twoich meta tagow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl