ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,335
Najnowszy użytkownik: SQ5JRC

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

slawekneo
06.09.2020 21:29:28
Jedyne co mi sie podoba to przygotowuja fusina pod dodanie TWIG'a. Bardzo fajny system do templatowania. Sam uzywam go w swoim systemie opartym na HMVC.

slawekneo
06.09.2020 21:25:16
Bylem w devteam i po smierci Nicka taki burdel tam byl. Koniec koncow projekt przejely osoby ktore nawet na PW z Nickiem nie pisaly. Wiec nie ma sie co dziwic, ze ida w innym kierunku.

khaman
06.09.2020 21:19:28
Gdyby Sławek i Bartek zostali przy projekcie to jeszcze udałoby się coś uratować z dawnej przewagi PF nad innymi CMS, ale cóż panie polityka Wink

JazOOn
06.09.2020 14:01:05
Tu się zgodzę. Dlatego większość moich projektów była pod v6, później v7

slawekneo
27.08.2020 00:06:31
Jak narazie slabo to wyglada. Pomieszanie php modularnego z klasami w php7. Zaleta fusiona byla prostota kodu Smile nie takiego rozwoju chcial Digitaunim

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dodawnie wpisu do bazy ze zdjęciem
sq8mxs
Witajcie.

Potrzebuję kodu (zlecę napisanie) w którym to zarejestrowany użytkownik dodając dane do tabeli w bazie, dodatkowo dodaje zdjęcie. Użytkownik ten ma dostęp do listy swoich danych i może je edytować. Może też edytować zdjęcie, które dodaje. Dobrze by było gdyby owe zdjęcie podczas dodawania z automatu było zmniejszane do założonej wielkości, z racji tego że każdy z użytkowników takich zdjęć będzie mógł dodać około 3000. Użytkownik ma dostęp wyłącznie do edycji swoich zdjęć. Zdjęcie przypisane jest do linii w bazie danych. Trzeba rozwiązać problem takich samych nazw zdjęć bo może się taka sytuacja pojawić.

Czyli wygląda to następująco

Imię | data | Obrazek | plik |
Marek | 01.06.2020 | TAK | marek.jpg | => tutaj obrazek dodajemy

lub

Marek | 01.06.2020 | NIE | | => tutaj obrazka nie dodajemy, ale możemy tą linię zedytować i wtedy obrazek dodamy.
 
www.egzaminkf.pl
adi
Witam powinna cię zadowolić galeria użytkownika, ogranicz do 1 pliku i gotowe.
Pozdro.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Albert Einstein

Nie posiadam GG FB czy tam jeszcze czegoś innego jak co PW
 
slaskimix.eu
sq8mxs
No nie do końca to tak ma działać.

Mam skrypt działający do którego zarejestrowany user wrzuca swoje dane. Dane to tak naprawdę 5 komórek w linii. Tych linii dany user może dodać około 3000. Generowane są z tego statystyki, rankingi. No i potrzebuję do tych danych dorzucić zdjęcie. Czyli każdy user do swoich linii w bazie dorzuca jeszcze fotkę. Wiązanie tego z galerią usera podejrzewam, że mi zajmie rok Wink, a nie bardzo tym czasem dysponuję, dlatego szukam rozwiązania tutaj wśród Was. Mogę udostępnić swój projekt z pełnym opisem czego potrzebuję.
 
www.egzaminkf.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl