ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,245
Najnowszy użytkownik: pol22

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
04.02.2018 08:32:15
@piterus powiedzmy Grin

piterus
03.02.2018 10:48:22
@krystian1988 Zwiedzałeś pola za Styksem? Pfft

krystian1988
03.02.2018 10:39:49
Witam wśród żywych Grin

Pieka
20.01.2018 17:54:03
Masz problem z PHP-Fusion - działamy. Masz problem z modyfikacją, czy wtyczką to pisz do autora. To support a nie koncert życzeń.

Pieka
20.01.2018 17:52:24
A co niby administracja ma robić? Wtyczki dla Was pisać, modyfikacje robić, czy co?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting TaniDedyk.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dziwny wygląd kolumny z postami na forum
MichuSat
Witam.
Mam problem z wyglądem forum, a konkretnie z kolumną postów w tematach. Chodzi o to, że w każdym poście kolumna z nazwą użytkownika i avatarem ma inną szerokość i ogólnie wygląda to bardzo haotycznie.
Pod tym linkiem można zobaczyć o co konkretnie chodzi: https://cyfrowypo...wstart=200

Ma ktoś pomysł jak to naprawić?
Pozdrawiam
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 18.02.2018 07:54:12
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting TaniDedyk.pl
IP: localhost  
piterus
Są dwa rozwiązania tego problemu:
1) Przywrócenie oryginalnego pliku viewthread.php.
2) Poprawienie pętli wyświetlającej posty w pliku viewthread.php by nie generowała zagnieżdżonych tabel dla poszczególnych postów i ustawienie stałej szerokości dla lewej kolumny.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
http://titanquest.gram.pl/
MichuSat
Przywrócenie oryginalnego pliku nic nie pomogło.
A jak poprawić tą pętlę?
 
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Tutaj widać ewidentnie że jest nakopane w CSS i tam musisz się popatrzeć na kod odpowiedzialny za wyświetlanie na forum.
Profesjonalny hosting dla każdego - TaniDedyk.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
http://www.dysnet.pl
MichuSat
Jestem cieńki w kwestii zmodyfikowania/naprawy tego problemu.
Może ktoś z was znawców podpowie co muszę zmienić w tym pliku.
To mój plik css:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Lukeup
Dla td.tbl2, usuń:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: CSS
  1. width: 52px !important;
Zinterpretowano w sekund: 0.002, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Wcześniej znany jako Freeze.
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
@Freeze Dziekuję za pomoc. Forum wygląda teraz tak jak powinno. Smile

Połączony z 17 styczeń 2018 17:08:
Jednak, coś poszło nie tak. Teraz zauważyłem, że tematy zablokowane na forum źle zaczęły się wyświetlać. Dziwne, że tylko zablokowane.
Ciężko mi to dokładnie opisać więc posłużę się linkiem:
https://cyfrowypo...hread_id=6
Będę wdzięczny za pomoc w usunięciu tego problemu.
Pozdrawiam
Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 17:08:04
 
Lukeup
To jeszcze co innego. Przypuszczalnie w pliku PHP, wklejasz błędnie div (a nawet dwa, bo jeszcze legenda) dla tego case'a. Aby zadziałało to, jak oczekujesz, musisz umieścić kod w kontenerze:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

images81.fotosik.pl/967/8f98a378a960544dm.png
Wcześniej znany jako Freeze.
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
Czyli w jakim pliku muszę umieścić ten kod?
Przyznam szczerze że jestem cieńki w tych kwestiach i trzeba mi to bardziej "łopatologicznie wytłumaczyć. Smile

Lista użytkowników w PA też się rozjechała.
images84.fotosik.pl/966/59aa2014eef31322med.png
Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 20:03:59
 
Lukeup
Przypuszczalnie gdzieś w theme. Niestety nie jestem w stanie Ci tego powiedzieć dokładnie, bo PHP wykonuje się po stronie serwera. Zerknąłbym również w css, bo po
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

nic już nie masz, a pisałem, że musisz tylko usunąć z tego znacznika jeden fragment. Sam znacznik nie ma też nawiasów, więc może usunięte zostało trochę więcej(?).
Wcześniej znany jako Freeze.
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
No tak, usunąłem, a miałem usunąć co, tylko to co było wytłuszczone w tym kodzie co podałeś?

Połączony z 17 styczeń 2018 22:27:
Może mógłbym podesłać Tobie plik z serwera, który jest uwalony. Byś luknął i ewentualnie powiedział co muszę poprawić. Smile


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 19.01.2018 20:10

Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 22:27:52
 
Lukeup
Mogę zerknąć w wolnej chwili. Załącz theme.
Wcześniej znany jako Freeze.
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
Dzięki :)

Plik: theme.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Lukeup
Miałem na myśli całą skórkę z katalogu themes, nie sam plik theme.php. Możesz spakować całe themes/ jako tar.gz/zip
Wcześniej znany jako Freeze.
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
Ok, wrzuciłem thema.
https://megawrzut...6a7b5.html
 
Lukeup
U mnie lista użytkowników jest ok. Być może coś jeszcze poza theme jest źle. Załączyłem Ci plik styles.css z drobną poprawką, który możesz podmienić na serwerze.
Lukeup dodał/a następującą plik:
stylescss.zip [9.94kB / 15 Pobrane]

Wcześniej znany jako Freeze.
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
Podmieniłem plik syles.css na ten od ciebie, lecz nadal brak poprawy. Smile
 
Pieka
U mnie nawet na telefonie wszystko wygląda w porządku. Na jakiejś konkretnej przeglądarce masz te problemy, czy na wszystkich?
 
www.php-fusion.pl
MichuSat
Na telefonie jest ok. Problem występuje na przeglądarce chrome. Ale sprawdzę jeszcze na innej i dam znać. Dzięki @Pieka za radę. Smile
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2015 Ekipa PHP-Fusion.pl