ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,237
Najnowszy użytkownik: m4v3n

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

maq
16.01.2018 20:48:23
Haha, do tego złamałem licencję Grin Nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem zainstalowanego PHP-Fusion Smile

maq
16.01.2018 20:33:12
Wow. 12 lat mam tu konto i jakiś czas nie wchodziłem na stronę. Byłem dość zaskoczony, jak po tylu latach zobaczyłem... ten sam szablon Grin

jantom
16.01.2018 14:31:09
Co najwyżej mogą powiedzieć, ile osób kupiło dodatkową licencję.

eldiablo
15.01.2018 20:30:00
Jest gdzieś na oficjalnej stronie licznik aktywnych instalacji PHP-Fusion?

jantom
13.01.2018 21:29:10
Wiem, że to retoryka była.. Dla mnie wyjaśnienie jest dość proste - PF swój najlepszy czas już miał, a niekończąca się historia z następcą v7 projekt lekko utłukła. Społeczność się rozeszła.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting TaniDedyk.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dziwny wygląd kolumny z postami na forum
MichuSat
Witam.
Mam problem z wyglądem forum, a konkretnie z kolumną postów w tematach. Chodzi o to, że w każdym poście kolumna z nazwą użytkownika i avatarem ma inną szerokość i ogólnie wygląda to bardzo haotycznie.
Pod tym linkiem można zobaczyć o co konkretnie chodzi: https://cyfrowypo...wstart=200

Ma ktoś pomysł jak to naprawić?
Pozdrawiam
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 20.01.2018 05:40:12
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting TaniDedyk.pl
IP: localhost  
piterus
Są dwa rozwiązania tego problemu:
1) Przywrócenie oryginalnego pliku viewthread.php.
2) Poprawienie pętli wyświetlającej posty w pliku viewthread.php by nie generowała zagnieżdżonych tabel dla poszczególnych postów i ustawienie stałej szerokości dla lewej kolumny.
tawernatq_admin_1.png
Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów.
Ubi lex, ibi poena
Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
http://titanquest.gram.pl/
MichuSat
Przywrócenie oryginalnego pliku nic nie pomogło.
A jak poprawić tą pętlę?
 
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Tutaj widać ewidentnie że jest nakopane w CSS i tam musisz się popatrzeć na kod odpowiedzialny za wyświetlanie na forum.
Profesjonalny hosting dla każdego - TaniDedyk.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
http://www.dysnet.pl
MichuSat
Jestem cieńki w kwestii zmodyfikowania/naprawy tego problemu.
Może ktoś z was znawców podpowie co muszę zmienić w tym pliku.
To mój plik css:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Freeze
Dla td.tbl2, usuń:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: CSS
  1. width: 52px !important;
Zinterpretowano w sekund: 0.002, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
@Freeze Dziekuję za pomoc. Forum wygląda teraz tak jak powinno. Smile

Połączony z 17 styczeń 2018 17:08:
Jednak, coś poszło nie tak. Teraz zauważyłem, że tematy zablokowane na forum źle zaczęły się wyświetlać. Dziwne, że tylko zablokowane.
Ciężko mi to dokładnie opisać więc posłużę się linkiem:
https://cyfrowypo...hread_id=6
Będę wdzięczny za pomoc w usunięciu tego problemu.
Pozdrawiam
Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 17:08:04
 
Freeze
To jeszcze co innego. Przypuszczalnie w pliku PHP, wklejasz błędnie div (a nawet dwa, bo jeszcze legenda) dla tego case'a. Aby zadziałało to, jak oczekujesz, musisz umieścić kod w kontenerze:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

images81.fotosik.pl/967/8f98a378a960544dm.png
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
Czyli w jakim pliku muszę umieścić ten kod?
Przyznam szczerze że jestem cieńki w tych kwestiach i trzeba mi to bardziej "łopatologicznie wytłumaczyć. Smile

Lista użytkowników w PA też się rozjechała.
images84.fotosik.pl/966/59aa2014eef31322med.png
Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 20:03:59
 
Freeze
Przypuszczalnie gdzieś w theme. Niestety nie jestem w stanie Ci tego powiedzieć dokładnie, bo PHP wykonuje się po stronie serwera. Zerknąłbym również w css, bo po
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

nic już nie masz, a pisałem, że musisz tylko usunąć z tego znacznika jeden fragment. Sam znacznik nie ma też nawiasów, więc może usunięte zostało trochę więcej(?).
You live once, but if You do it right, once is enough.
 
MichuSat
No tak, usunąłem, a miałem usunąć co, tylko to co było wytłuszczone w tym kodzie co podałeś?

Połączony z 17 styczeń 2018 22:27:
Może mógłbym podesłać Tobie plik z serwera, który jest uwalony. Byś luknął i ewentualnie powiedział co muszę poprawić. Smile


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 19.01.2018 20:10

Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 22:27:52
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2015 Ekipa PHP-Fusion.pl