ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,335
Najnowszy użytkownik: SQ5JRC

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

slawekneo
06.09.2020 21:29:28
Jedyne co mi sie podoba to przygotowuja fusina pod dodanie TWIG'a. Bardzo fajny system do templatowania. Sam uzywam go w swoim systemie opartym na HMVC.

slawekneo
06.09.2020 21:25:16
Bylem w devteam i po smierci Nicka taki burdel tam byl. Koniec koncow projekt przejely osoby ktore nawet na PW z Nickiem nie pisaly. Wiec nie ma sie co dziwic, ze ida w innym kierunku.

khaman
06.09.2020 21:19:28
Gdyby Sławek i Bartek zostali przy projekcie to jeszcze udałoby się coś uratować z dawnej przewagi PF nad innymi CMS, ale cóż panie polityka Wink

JazOOn
06.09.2020 14:01:05
Tu się zgodzę. Dlatego większość moich projektów była pod v6, później v7

slawekneo
27.08.2020 00:06:31
Jak narazie slabo to wyglada. Pomieszanie php modularnego z klasami w php7. Zaleta fusiona byla prostota kodu Smile nie takiego rozwoju chcial Digitaunim

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Jeden news w kilku kategoriach
jabuszko
Jak w temacie, chciałbym umieszczać jednego news-a w kilku kategoriach? Jest ktoś w stanie wykonać taką modyfikację? Z góry dziękuję.
Edytowane przez Pieka dnia 05.09.2009 15:46:52
 
pawelstryju
Dołączam się do prośby.


//Zdanie zaczynamy z dużej litery, a kończymy kropką.//foxi89.
Edytowane przez konto usuniete dnia 02.12.2010 16:38:21
 
Drecha
A pomyśleliście o tym, który obrazek wtedy będzie się wyświetlał? O ile ktoś ma włączoną tą opcję..
 
Pawlo_23
W jaki sposób można umieścić jeden news w kilku kategoriach? Próbowałem kombinować ale nic nie wychodzi...
Bardzo proszę o pomoc!
Pawlo Wink
 
www.parafiakroczewo.pl
piotrek199214
Trzeba byłoby zmienić w pliku administracyjnym, tam gdzie dodajemy newsa formularz, gdzie nie było by wyboru z listy tylko checkbox i zaznaczamy kilka, następnie w bazie musielibyśmy zmienić parametr pola odpowiedzialnego za kategorie newsów i użyć funkcji explode.

No jest troszkę roboty.
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Pawlo_23
Niestety sam sobie z tym nie poradzę... Wydaje mi się, że prościej będzie dołożyć drugą listę wyboru, bo potrzebuje tylko dwie kategorie. Problem w tym, że z z bazą to sobie już sam nie poradzę. Jak można to w praktyce zrobić?
Pawlo Wink
 
www.parafiakroczewo.pl
yoo7
Witam, tak jak w temacie. Udało mi się już edytować żeby w bazie danych wyświetlało więcej kategorii, ale nie daje rady żeby odpowiedni wyświetlało się na stronce.
W dodatkowych stronach użyłem tego kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

oraz edytowałem administration/news.php :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Moja strona: /treści nielegalne usunięte p. Admin
Prawdopodobnie brakuje mi tylko edytowanie pliku news.php ale nie daje rady w którym dokładnie miejscu.
Szukałem na forum ale niestety nie rozwiązuje to mojego problemu:
https://www.php-f...d_id=26392
https://www.php-f...d_id=26406


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 17.05.2020 14:16

Edytowane przez khaman dnia 17.05.2020 14:28:40
 
wellcode
Cześć, Prześlij swój plik theme.php z folderu skórki jakiej używasz oraz plik /news.php. Przerobie odpowiednio pliki oraz wyślę info co dalej..
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl