ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,360
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Drakoo
11.10.2021 23:43:00
Powiem szczerze, że nie sądziłem że php fusion tyle wytrwa, co u Pieki?

Drakoo
11.10.2021 23:41:58
JazOOn to ten sam JazOON który dobre kilka lat temu robił mi layout dla metin2 Grin? Co słychać byku!! Smile

jantom
11.10.2021 23:37:08
Do pełnoletności jakoś dociągnie.

JazOOn
10.10.2021 22:59:03
Support powoli umiera....

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Meta: title, keywords i descriptions w artykułach i newsach
kubap10
Witam, szukalem w szukajce, ale nie moge znalezc nic co by dotyczylo PFv7, chodzi mi o mala modyfikacje w artykulach, title - zeby pokazywal tylko tytul arta, keywords jako tytul arta, oraz descriptions - 150 pierwszych znakow z arta.

Kiedys w PFv6 byla taka modyfikacja, ale na PFv7 nie moge nigdzie takiej znalezc, wie moze ktos jak to przerobic, zeby bylo tak jak opisalem. Z gory dzieki!


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - chemix 18.03 - 23:52

Edytowane przez Pieka dnia 18.03.2011 23:20:23
 
Chemikpil
Eh z takim stażem a nie umiesz we właściwym dziale umieścić tematu. Pytasz o v7 więc pytaj w dziale dla v7.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Szapko
Pokombinuj z plikiem includes/output_handling_include.php, bo tam chyba to jest. Sam bym nad tym posiedział, ale na dziś już kończę.
 
jantom
Teraz to można prościej zrobić przy pomocy OH. 3 linijki w theme.php. Pewnie można zejść do jednej linijki, ale ze względu na porę nie będę bawił się w pisanie jednolinijkowe.
Dodać do render_article w theme.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Edit: A, chwilę się pobawiłem. Wersja jednolinijkowa:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


bo tam chyba to jest
Podkreślenie chyba było jak najbardziej słuszne. Kombinować kombinowałeś dobrze z tym plikiem, ale nie w tę mańkę ;)

Edit2: Poprawiłem wersję jedno linijkową - za dużo znaków zostawiałem.
Edytowane przez Pieka dnia 21.07.2010 09:59:45
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Lukiqq
Dzięki @Jantom, przyda się również w newsach Smile
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.
 
itvortal.avx.pl
BenLomax
jantom napisał/a:

Dodać do render_article w theme.php


Eee,czyli jak?
 
Lukiqq
Otwierasz plik theme.php, znajdujesz w nim:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i po tym dodajesz:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.
 
itvortal.avx.pl
BenLomax
Ok, dzięki jeszcze się chyba nie obudziłem, robiłem tak, tylko że dla newsów i wyskakiwał błąd. Mogę się tu podpiąć z pytaniem jak zmodyfikować ten myk dla newsów? zamiana
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
, nie pomaga.
 
Lukiqq
Ja mam dodane w rozwinięciu newsa, po globalach i działa:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.
 
itvortal.avx.pl
BenLomax
A w tym przypadku, gdzie umieścić kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 19.03.2009 13:14:42
 
jantom
Pod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Podane przeze mnie i Lukiqq kody można dodać też do news.php czy article.php, jednakże nie polecam tego rozwiązania - wystarczy mała aktualizacja któregoś z w/w plików, a kicha będzie. Dodatkowo, część z nas dopuszcza zmianę skórki na stronie, a modyfikowanie X skórek może być denerwujące. W takim wypadku dodajmy do includes/footer_includes.php:
Arty:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Newsy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez jantom dnia 19.03.2009 14:42:06
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
kubap10
chemix - sorki mój błąd, byłem pewny ze dodałem do pf7
jantom - wielkie dzieki, dziala jak nalezy !!!
 
BenLomax
@jantom właśnie jak tak robię to mam błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/benlomax/domains/gruparowerowastop.pl/public_html/includes/output_handling_include.php(84) : eval()'d code on line 1



PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - jantom 19.03 - 15:01
 
jantom
Popraw stopkę na stronie, bądź pokaż, że masz prawo do jej usunięcia, to będziemy mogli pogadać.
Edytowane przez jantom dnia 19.03.2009 15:02:49
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
BenLomax
@jantom, stopka poprawiona, czy mógłbym uzyskać odpowiedź na moje pytanie?
 
jantom
Miejsce wstawienia kodu to samo, dodałem warunek.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
BenLomax
jantom napisał/a:

Newsy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


@jantom, Twój kod mi działa, ale tylko przy oryginalnym pliku header.php, ja swój plik zmodyfikowałem tak jak w tym temacie: http://www.php-fu...rowstart=0 i już nie chce poprawnie działać. Mógłbyś pomóc?

Wiadomość doklejona:
Już sobie poradziłem.
Pozdrawiam.

Wiadomość doklejona:
Kurczaki, coś nie chce działać sposób #11 dotyczący artykułów. Btw. tam jest chyba też literówka w
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 12.05 - 16:08

Edytowane przez BenLomax dnia 12.05.2009 16:04:18
 
szpiczasta
BenLomax napisał/a:
jantom napisał/a:

Newsy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


@jantom, Twój kod mi działa, ale tylko przy oryginalnym pliku header.php, ja swój plik zmodyfikowałem tak jak w tym temacie: http://www.php-fu...rowstart=0 i już nie chce poprawnie działać. Mógłbyś pomóc?

Wiadomość doklejona:
Już sobie poradziłem.
Pozdrawiam.

Wiadomość doklejona:
Kurczaki, coś nie chce działać sposób #11 dotyczący artykułów. Btw. tam jest chyba też literówka w
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Można zapytać jak sobie BenLomax poradziłeś?
Przerobiłam wszystko tak jak Ty ale ja sobie nie poradziłam :| Jest błąd w komendzie? Proszę podpowiedz, bo metodą prób i błędów nie potrafię jednak dojść...
 
BenLomax
Ostatnio zauważyłem w przypadku newsów, że gdy we fragmencie tekstu (który pojawia się w kodzie źródłowym) pojawi się np '' pojawia się błąd Sad.
21293.png
 
maxforces
jantom napisał/a:

A, chwilę się pobawiłem. Wersja jednolinijkowa:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. replace_in_output("<title>(.*?)</title>(.*?)<meta name=\'description\' content=\'(.*?)\' />(.*?)<meta name=\'keywords\' content=\'(.*?)\' />","<title>$subject</title>$2<meta name=\'description\' content=\'".substr(strip_tags($article),0,150)."\' />$4<meta name=\'keywords\' content=\'$subject\' />","si");
Zinterpretowano w sekund: 0.039, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10



Jest fajnie a dało by się zrobić żeby to tak wyglądało.
Nazwa artykułu-Nazwa strony
Edytowane przez maxforces dnia 06.05.2010 05:43:51
 
http://maxforces.com
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl