ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: Zbigniew@

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

JazOOn
17.03.2021 21:11:39
Nic mi nie gadajta o staruszkach... w tym roku mi 40stka stuka Grin

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Dodana odpowiedź na forum nie pojawia się
Spaik
Po usunięciu poprzedniego błędu natknąłem się na kolejny. Tym razem przy próbie dodania odpowiedzi wyskakuje informacja iż dodano poprawnie lecz jej niestety nie widać a przy wejściu w temat widać cos takiego:
images46.fotosik.pl/82/69adc68210c1bc5em.jpg

Co muszę zrobić?


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - chemix 12.03 - 15:19

Edytowane przez Chemikpil dnia 12.03.2009 15:43:07
 
http://www.lksjutrzenka.info
piotrek199214
Pewnie na grzebałeś coś w plikach i teraz masz. Ale ręcznie znajdziesz i napraw, albo przywróć pliki odpowiednie.
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Pieka
@piotrek199214 - Zapoznaj sie z wytycznymi odnosnie podpisow: http://www.php-fu...hp#podpisy
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Tzn może powiem tak. Miałem problem z nie dodawaniem kategorii forum ani tematów. Naprawiłem go w następujący sposób.
Postawiłem fusiona na innym serwerze. Wszedłem w MyPHPadmin na serwerze mojej strony oraz serwerze testowym na którym zainstalowałem nowego fusiona. I poprostu usunałem wszystkie linijki w "fusion_forums" i dodałem je tak jak są w nowo zainstalowanym fusionie. I po tym kategorie zaczeły się dodawać lecz pojawił się ten właśnie problem. Nadpisanie plików forum na serwerze ftp nic nie daje.



Edit: Teraz jest dobra nazwa ?
Edytowane przez Spaik dnia 12.03.2009 15:42:47
 
http://www.lksjutrzenka.info
hoopak
Spróbuj ściągnąć nową paczkę z Pobieralni i wgrać ją na FTP nadpisując stare pliki.
 
www.hoopak.pl
bartek124
Namieszałeś nieźle...

Może Ci się pula id wyczerpała, ile masz postów na forum?
Wgraj też oryginalne pliki i wtedy sprawdź, czy działa.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Spaik
Hmm ściągnąłem i zamieniłem lecz dalej to samo. Dodaje kolejne zdjęcie które z okna które pokazuje mi się po wejściu w jakikolwiek temat.

@bartek124 forum nie uzywalem wiec mam tylko te testowe posty wiec jest ich moze 5 czy tam 6.
Po wejjściu na jakieś tam forum zakładam temat. I ten temat widać tylko że jest ale gry go otworze to nic w nim nie ma. Chcąc coś tam napisać nic sie nie wyświetla. Widać to na załączonym zdjęciu
images37.fotosik.pl/78/d88dc9216481cb0cm.jpg
 
http://www.lksjutrzenka.info
jantom
Na mój gust coś namieszałeś z bazą danych, a dokładniej z tabelą posts (z tego co widać na zrzutkach, to nic Ci się do niej nie dodaje), ale co? Nie wiem, czy coś modyfikowałeś w niej, czy to jakaś pozostałość po dłubaniu innych.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
bartek124
Pokaż screen ze struktury tabel: fusion_posts, fusion_threads i fusion_forums.

Jeśli nie wiesz ocb w załączniku masz przykład.
bartek124 dodał/a następującą grafikę:
zrzut.png

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Spaik
Z tego co widze nie mam w ogóle fusion_posts Smile pewnie to jest przyczyna. Zamieszczam screen i prosilbym o zrobienie screena wszystkim struktur tak zebym je sobie u siebie pozmienial i pododawał Smile
images44.fotosik.pl/83/91915e5abd98f029m.jpg



Edit: fusion_threads mam Pfft nie mam tylko fusion_posts jak dodac ta tabele ?
Edytowane przez Spaik dnia 12.03.2009 20:44:04
 
http://www.lksjutrzenka.info
Pieka
Ponizszy kod wstaw do dodatkowej strony i wykonaj podglad (nie zapisuj!):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 12.03.2009 22:13:06
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Hmm dodałem poczotkowo wyskakiwał jakis blad ale usunalem te cyfry 1.2.3.4... i wyskoczylo ze tabela fusion_posts juz istnieje.
I nie wiem czy jest dobrze ?




Edit: i niestety dalej jest to samo :( liczba postów -1

Edit2: hmm jak wszystko usunąć i dodać jeszcze raz ? ten fusion_posts, fusion_forums i fusion_threads ?
Edytowane przez Spaik dnia 12.03.2009 20:59:39
 
http://www.lksjutrzenka.info
Pieka
Ty nawet kodu poprawnie skopiowac nie potrafisz? Tragedia...

Dodalem do w/w kodu linie odpowiedzialna za usuniecie niepoprawnie dodanej tabeli, wiec wykonaj to jeszcze raz, z tym, ze tym razem nie zaznaczaj tego kodu, tylko kliknij w dyskietke i zapisz, a nastepnie otworz i dopiero skopiuj.
Edytowane przez Pieka dnia 12.03.2009 21:02:25
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
POradzilem sobie w inny sposob usuwajac ta tabele ale niestety dalej jest to samo. Hmm mogłbys pieka mi podać taki kod do fusion_forums i fusion_threads ?
 
http://www.lksjutrzenka.info
Pieka
Prosze:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 12.03.2009 22:20:56
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Hmm i zrobiłem podgląd i co się okazało ? Że wróciłem do punktu wyjścia czyli do tego, że nie zapisuje mi kategorii ani forum. Przy próbie dodania wyskakuje że dodano lecz w rzeczywistości nic nie ma.


images37.fotosik.pl/78/ea2c3bc500905617m.jpg

i

images39.fotosik.pl/79/2cf39910069f45e9m.jpg
Edytowane przez Spaik dnia 12.03.2009 22:04:02
 
http://www.lksjutrzenka.info
Pieka
Podalem Ci kody dla v7, a Ty masz jeszcze v6. Fajnie. Tak jest jak sie 4 litery zawraca majac stara wersje.
Wszystko przez to, ze masz w bazie czesc tabel z v7 np. ankiety na forum...

Edit: Oba kody (w obydwu postach) poprawilem.
Edytowane przez Pieka dnia 12.03.2009 22:14:13
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mimo tego drugiego błędu forum zaczeło działać :D
 
http://www.lksjutrzenka.info
Pieka
Dodaj sobie 2 do result tabeli threads lub ponownie odczytaj kod (poprawilem).
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Dzięki wielkie. Działa ! Wkońcu działa Smile
 
http://www.lksjutrzenka.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl