ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,329
Najnowszy użytkownik: kamil855

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

wlodi
17.05.2020 11:13:23
@khaman dzieki wielkie 😁

MitaSashi
14.05.2020 13:24:12
wlodigno :>? Wlodi tzn Marcin? Grin

krystian1988
02.05.2020 08:11:22
Oooo to dzięki @Pieka idę dalej w stan duchów Grin

khaman
01.05.2020 16:17:36
Przemek ogarnął temat. Smile

krystian1988
01.05.2020 08:10:00
@khaman OK dzięki Grin jednak nadszedł ten dzień Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Polskie znaki w nicku
arturg
Witam , mam dziś skromne pytanko . Czy można w v7 zrobić taką opcję aby przy rejestracji nowego usera można było dodawać polskie znaki typu ą,ć,ź,ś? Bo ten patent mi nie działa http://www.php-fu...post_52946

Pozdrawiam

Wiadomość doklejona:
Nikt nie zna odpowiedzi ?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - khaman 29.01 - 18:41
  2. Odświeżenie Tematu - Pieka 06.02 - 11:13

Edytowane przez arturg dnia 07.02.2009 10:35:59
Serdecznie zapraszam wszystkich wędkarzy do społecznościowego Serwisu Wedkarze.info
 
http://www.wedkarze.info
Wścibski Gość
Dodany dnia 30.05.2020 14:56:11
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Gander
Poniższe modyfikacje wykonywane były na v7.00.05:

Plik /register.php linia 72:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Plik /includes/update_profile_include.php linia 39:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Plik /administration/members.php linia 35:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Plik /administration/updateuser.php linia 36:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Pamiętaj, że musisz zapisywać modyfikacje w kodowaniu w jakim masz stronę. To znaczy że jeśli masz język Polish to w kodowaniu ISO-8859-2, a jeśli Polish-utf8 to w kodowaniu UTF-8.

PS. Daj "Pomógł" ;)
Edytowane przez Gander dnia 18.02.2009 11:05:42
html5_logo_4.png.120x60_q85.png jquery.png css3_logo.png
 
gander.solutions
arturg
Dzięki Wielkie !
Serdecznie zapraszam wszystkich wędkarzy do społecznościowego Serwisu Wedkarze.info
 
http://www.wedkarze.info
RaQ


Rejestracja nie powiodła się.

Nazwa użytkownika zawiera nieobsługiwane znaki.


Wszystko wedle instrukcji, co może być nie tak?

Pozdrawiam.
Edytowane przez Chemikpil dnia 13.03.2009 23:16:48
 
www.wrzuta.yoyo.pl
d_hrabia
A jak zrobić, żeby w nazwie użytkownika można było używać spacji?
 
Pieka
d_hrabia napisał/a:
A jak zrobić, żeby w nazwie użytkownika można było używać spacji?

Nic nie trzeba robic, to jest w standardzie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
d_hrabia
Tak, przepraszam... Moje niedopatrzenie spowodowane użyciem dodatkowo kropki w nazwie.
A w takim razie można coś zrobić, żeby w nazwie występowała kropka?
 
khaman
Strzelam (aczkolwiek mogę się mylić), że do powyższej modyfikacji
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
dodajesz wszędzie po Ź kropkę.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
bartek124
Kropkę trzeba escape'ować, bo ten znak należy do używanych przez regexp.

Wstaw po prostu \. po Ź.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
wiesiek
Witam, moje pytanie jest takie - skoro mogę mieć teraz login np. ŁUKASZ - to co zrobić żeby ten Łukasz był na liście użytkowników np. po Leszku a nie jak jest teraz na końcu tej listy po np. Zygmuncie?
 
http://cwns.5v.pl
bartek124
Funkcja sortująca uważa polskie znaki za znaki specjalne, które wysyła na koniec. Widocznie ustawiłeś złe kodowanie bazie. Masz v7 utf czy iso? Jakie kodowanie masz w bazie?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
wiesiek
Mam bazę danych ustawioną na v7 UTF
Edytowane przez Chemikpil dnia 21.09.2009 21:41:24
 
http://cwns.5v.pl
bartek124
Na stronie masz kodowanie UTF-8, ale jakie w bazie? Sprawdź to w phpmyadmin, obok nazwy tabeli bedzie kodowanie.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
wiesiek
odp. dla Bartka
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
 
http://cwns.5v.pl
Artur-M
Czy modyfikację Gandera można również zastosować do hasła?
 
grygus
Rejestracja nie powiodła się.

Nazwa użytkownika zawiera nieobsługiwane znaki.

Co mam zrobić aby to chodziło?

Wiadomość doklejona:
Ciężko jest komuś pomóc?
Edytowane przez grygus dnia 21.09.2010 13:16:34
 
Borek
Zrobiłem coś takiego dla wersji v7.02.
includes/classes/UserFieldsInput.class.php linia ~178:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. if (!preg_check("/^[-0-9A-Z_@\sąćęłńóśżźĄĆĘŁŃÓŚŻŹ]+$/i", $this->_userName)) {
Zinterpretowano w sekund: 0.050, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

includes/update_profile_include.php linia ~39:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. if (preg_check("/^[-0-9A-Z_@\sąćęłńóśżźĄĆĘŁŃÓŚŻŹ]+$/i", $user_name)) {
Zinterpretowano w sekund: 0.032, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

administration/updateuser.php linia ~36:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. if (preg_check("/^[-0-9A-Z_@\sąćęłńóśżźĄĆĘŁŃÓŚŻŹ]+$/i", $user_name)) {
Zinterpretowano w sekund: 0.032, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10


Wiadomość doklejona:
Po aktualizacji do v7.02.03 przestało mi to działać. Wie ktoś, co trzeba zmienić?
Edytowane przez Borek dnia 24.06.2011 11:25:21
 
www.ddadc.com.pl
wilczek
Witajcie!

Przepraszam, ze po raz kolejny odświeżam stary temat, jednak nie chcę zakładać nowego, bo tyczy się tego samego problemu. Zależy mi na dodanie polskich znaków do nazw użytkowników w wersji v7.02.05.

Pozdrawiam.

Połączony z 04 wrzesień 2012 19:04:
Witam!

Przepraszam za spam, ale pilnie potrzebuje. Nie ma możliwości dodania polskich znaków?

Pozdrawiam!
Edytowane przez wilczek dnia 04.09.2012 19:04:31
 
piotru
Czy ogarnął ktoś ten temat? Dla najnowszej wersji?


Nikt nie wie jak dodać chociaż głupią kropkę do nicku ?
Edytowane przez piotru dnia 25.03.2014 20:11:15
 
bogdan
Mnie się chyba udało z tą głupią kropką, poprzez edycję jednego pliku.
Edytowałem plik - includes/classes/ UserFieldsInput.class.php
i zmieniłem linię ~ 186:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl