ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Go¶ci online: 3

Użytkowników online: 0

Ł±cznie użytkowników: 25,311
Najnowszy użytkownik: mowieto

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomo¶ć.

khaman
11.11.2019 23:15:32
Winter is coming Cool

piterus
10.11.2019 14:08:42
Zimno wszędzie, mokro wszędzie... Co to będzie? Co to będzie? Pfft

khaman
30.10.2019 16:12:17
No i nie było żadnego alkoholika, co by znał włoski Grin

JazOOn
09.10.2019 23:34:33
Salutto alkoholicco! Grin

piterus
04.10.2019 14:15:35
Hmm... To jak kropek, pasków i kratek nie spamiętał, to pewnie w szkiełka były Pfft

Pobierz now± wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Polskie znaki w nicku
arturg
Witam , mam dzi¶ skromne pytanko . Czy można w v7 zrobić tak± opcję aby przy rejestracji nowego usera można było dodawać polskie znaki typu ±,ć,Ľ,¶? Bo ten patent mi nie działa http://www.php-fu...post_52946

Pozdrawiam

Wiadomo¶ć doklejona:
Nikt nie zna odpowiedzi ?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - khaman 29.01 - 18:41
  2. Od¶wieżenie Tematu - Pieka 06.02 - 11:13

Edytowane przez arturg dnia 07.02.2009 10:35:59
Serdecznie zapraszam wszystkich wędkarzy do społeczno¶ciowego Serwisu Wedkarze.info
 
http://www.wedkarze.info
W¶cibski Go¶ć
Dodany dnia 15.11.2019 02:29:11
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Gander
Poniższe modyfikacje wykonywane były na v7.00.05:

Plik /register.php linia 72:
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy PHP

Plik /includes/update_profile_include.php linia 39:
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy PHP

Plik /administration/members.php linia 35:
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy PHP

Plik /administration/updateuser.php linia 36:
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy PHP

Pamiętaj, że musisz zapisywać modyfikacje w kodowaniu w jakim masz stronę. To znaczy że je¶li masz język Polish to w kodowaniu ISO-8859-2, a je¶li Polish-utf8 to w kodowaniu UTF-8.

PS. Daj "Pomógł" ;)
Edytowane przez Gander dnia 18.02.2009 11:05:42
html5_logo_4.png.120x60_q85.png jquery.png css3_logo.png
 
www.gander.pl
arturg
Dzięki Wielkie !
Serdecznie zapraszam wszystkich wędkarzy do społeczno¶ciowego Serwisu Wedkarze.info
 
http://www.wedkarze.info
RaQ


Rejestracja nie powiodła się.

Nazwa użytkownika zawiera nieobsługiwane znaki.


Wszystko wedle instrukcji, co może być nie tak?

Pozdrawiam.
Edytowane przez Chemikpil dnia 13.03.2009 23:16:48
 
www.wrzuta.yoyo.pl
d_hrabia
A jak zrobić, żeby w nazwie użytkownika można było używać spacji?
 
Pieka
d_hrabia napisał/a:
A jak zrobić, żeby w nazwie użytkownika można było używać spacji?

Nic nie trzeba robic, to jest w standardzie.
 
www.php-fusion.pl
d_hrabia
Tak, przepraszam... Moje niedopatrzenie spowodowane użyciem dodatkowo kropki w nazwie.
A w takim razie można co¶ zrobić, żeby w nazwie występowała kropka?
 
khaman
Strzelam (aczkolwiek mogę się mylić), że do powyższej modyfikacji
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy
dodajesz wszędzie po ¬ kropkę.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
bartek124
Kropkę trzeba escape'ować, bo ten znak należy do używanych przez regexp.

Wstaw po prostu \. po ¬.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
wiesiek
Witam, moje pytanie jest takie - skoro mogę mieć teraz login np. ŁUKASZ - to co zrobić żeby ten Łukasz był na li¶cie użytkowników np. po Leszku a nie jak jest teraz na końcu tej listy po np. Zygmuncie?
 
http://cwns.5v.pl
bartek124
Funkcja sortuj±ca uważa polskie znaki za znaki specjalne, które wysyła na koniec. Widocznie ustawiłe¶ złe kodowanie bazie. Masz v7 utf czy iso? Jakie kodowanie masz w bazie?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
wiesiek
Mam bazę danych ustawion± na v7 UTF
Edytowane przez Chemikpil dnia 21.09.2009 21:41:24
 
http://cwns.5v.pl
bartek124
Na stronie masz kodowanie UTF-8, ale jakie w bazie? SprawdĽ to w phpmyadmin, obok nazwy tabeli bedzie kodowanie.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
wiesiek
odp. dla Bartka
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
 
http://cwns.5v.pl
Artur-M
Czy modyfikację Gandera można również zastosować do hasła?
 
www.Artur-M.bloog.pl
grygus
Rejestracja nie powiodła się.

Nazwa użytkownika zawiera nieobsługiwane znaki.

Co mam zrobić aby to chodziło?

Wiadomo¶ć doklejona:
Ciężko jest komu¶ pomóc?
Edytowane przez grygus dnia 21.09.2010 13:16:34
 
Borek
Zrobiłem co¶ takiego dla wersji v7.02.
includes/classes/UserFieldsInput.class.php linia ~178:
Pobierz kod Ľródłowy  GeSHi: PHP
  1. if (!preg_check("/^[-0-9A-Z_@\s±ćęłń󶿼ˇĆĘŁŃÓ¦Ż¬]+$/i", $this->_userName)) {
Zinterpretowano w sekund: 0.032, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

includes/update_profile_include.php linia ~39:
Pobierz kod Ľródłowy  GeSHi: PHP
  1. if (preg_check("/^[-0-9A-Z_@\s±ćęłń󶿼ˇĆĘŁŃÓ¦Ż¬]+$/i", $user_name)) {
Zinterpretowano w sekund: 0.044, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

administration/updateuser.php linia ~36:
Pobierz kod Ľródłowy  GeSHi: PHP
  1. if (preg_check("/^[-0-9A-Z_@\s±ćęłń󶿼ˇĆĘŁŃÓ¦Ż¬]+$/i", $user_name)) {
Zinterpretowano w sekund: 0.044, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10


Wiadomo¶ć doklejona:
Po aktualizacji do v7.02.03 przestało mi to działać. Wie kto¶, co trzeba zmienić?
Edytowane przez Borek dnia 24.06.2011 11:25:21
 
www.ddadc.com.pl
wilczek
Witajcie!

Przepraszam, ze po raz kolejny od¶wieżam stary temat, jednak nie chcę zakładać nowego, bo tyczy się tego samego problemu. Zależy mi na dodanie polskich znaków do nazw użytkowników w wersji v7.02.05.

Pozdrawiam.

Poł±czony z 04 wrzesień 2012 19:04:
Witam!

Przepraszam za spam, ale pilnie potrzebuje. Nie ma możliwo¶ci dodania polskich znaków?

Pozdrawiam!
Edytowane przez wilczek dnia 04.09.2012 19:04:31
 
piotru
Czy ogarn±ł kto¶ ten temat? Dla najnowszej wersji?


Nikt nie wie jak dodać chociaż głupi± kropkę do nicku ?
Edytowane przez piotru dnia 25.03.2014 20:11:15
 
bogdan
Mnie się chyba udało z t± głupi± kropk±, poprzez edycję jednego pliku.
Edytowałem plik - includes/classes/ UserFieldsInput.class.php
i zmieniłem linię ~ 186:
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy

na:
Pobierz kod Ľródłowy  Rozwiń Kod Ľródłowy

Nie szukaj Szczę¶cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
PrzejdĽ do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl