ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,317
Najnowszy użytkownik: Medexed

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
19.02.2020 04:45:58
Spokojnie, komentarze są akceptowane przez administrację. Trzeba poczekać OK

Przemek28
18.02.2020 23:09:05
Dodałem komentarz do newsa, niestety się nie wyświetla Sad

khaman
18.02.2020 19:23:17
Taka Ostatnia Wieczerza Wink

mareg
14.02.2020 09:00:38
Sami emeryci ostatnio Wink

krystian1988
09.02.2020 07:50:06
I przesiewał Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Tabela piłkarska
kefirek
piotrek1231 napisał/a:
O ile dobrze pamiętam to wysyłałem Ci instrukcję jak to ma wyglądać


Niech ktoś napisze znający się rzeczy czy tak powinien wyglądać panel admina. Jeśli nie to niech napisze jak powinien wyglądać. Lub niech napisz co w tym przykładzie jest zle lub co dodać by było dobrze. Nie będę robił na razie bo później się okażę ze znowu coś jest źle .To jest przykład penelu jaki podał kolega piotrek1231

piotrek1231 napisał/a:
Oto jak ja widzę panel admina i co będzie ustalane w poszczególnych kategoriach. W panelu admina wystarczą 3 zakładki: LIGI, DRUŻYNY, Terminarz
Na początek należy dodać ligę.

www.gc.boo.pl/mecze.jpg

Tak powinien wyglądać panel dodawania ligi. W miejscu wybierania ligi wybieramy ilość drużyn w danej lidze. W iliść miejsc premiowanych awansem; wybieramy ile drużyn awansuje dalej. Np. Wybieramy tam 2 i później w tabeli pierwsze 2 miejsca będą oznaczone innym kolorem. Podobnie jest z miejscami spadkowymi wybieramy tam np. 4 i ostatnie 4 drużyny będą oznaczone innym kolorem.



Gdy już utworzymy ligę wybieramy zakładkę drużyny. Tam wybieramy z której ligi drużyny, gdy już wybierzemy ligę wcześniej utworzoną widzimy.
Ilość okienek do wypełnienia jest taka jaką wybraliśmy przy tworzeniu ligi w ilość drużyn w lidze. Pierwsze okienko to moja drużyna w przyszłość jej nazwa będzie zawsze pogrubiona.

www.gc.boo.pl/zligi.jpg

Gdy już wybierzemy ligę mamy coś takiego.

www.gc.boo.pl/druzyna.jpg

Ilość okienek jest oczywiście równa ilości drużyn wybranych przy tworzeniu ligi.


Gdy już utworzymy ligę i dodamy do niej drużyny wchodzimy do kolejnej zakładki jaką jest Terminarz. Tutaj uzupełniamy drużyny, daty i kto z kim gra. Jest to znowu zależne od ilości miejsc w lidze.
Jako przykład podaję, że w tworzeniu ligi wybrałem np. 16 drużyn, które tworzą tą ligę.

Przykładowo przyjmujęmy, że wybraliśmy 16 drużyn w lidze. To wejściu do terminarza ponownie wybieramy terminarz dla której lig

www.gc.boo.pl/termin.jpg

Gdy wybierzemy już ligę, którą utworzyliśmy. W naszym przypadku było w niej 16 drużyn:
W tym wypadku automatycznie formowany jest terminarz:
Oto zasada działania:
Zależność ilości kolejek(czyli ile kolejek ma być dodane do ligi) = ilość drużyn * 2 - 2
W naszym przypadku będzie to 16 * 2 - 2 po wykonaniu tego działania zostanie dodane 30 kolejek.
A od czego zależy ilość meczu w kolejce: Też od drużyn
Zależność ilości meczy w jednej kolejce = ilość drużyn : (dzielone) na 2
W naszym przypadku wygląda to tak: 16/2=8
Oto obrazek pokazujący to w naszym przypadku

www.gc.boo.pl/termin.jpg

Takich formularzy w naszym przypadku będzie 30. Wynik będziemy wpisywać i zapisywać zmiany. W dodaj uwagę będzie można dodać krótką treść, która będzie wyświetlana pod danym meczem pochyłą czcionką(są rózne sytuacji w których opcja ta może się przydać)
To chyba wszystko dotyczące panelu admina.

Teraz co ma być wyświetlane: w zarzadzanie panelami; lub poprzez wklejenie odpowiedniego kodu powinniśmy mieć dostep do ogolnej tabeli lgi , drugi kod będzie wyświetlał Terminazrz: w nim będzie widoczna kolejka wynik, data i uwaga. Jęsli zostanie ona wprowadzona


Nie znam się na piłce i się nie interesuje ale według mnie jest to bez trochę bez sensu zrobione.
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 19.02.2020 22:06:23
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
BlockeR
W panelu admina powinno się znajdować:
- daty meczów
- wyniki
- dodawanie zespołów
- edytowanie drużyn (np. dodawanie informacji o nich)
- możliwość wypisania meczów na cały sezon
- uwagi do każdego meczu (np, aby wypisać strzelców itp.)
- możliwość edytowania całości (edytowanie wyników, daty spotkań itd.)

Mogłem czegoś zapomnieć więc dopisujcie od siebie
 
GTW
Jeśli mogę to wtrącę "dwa słowa".
Czy nie lepiej zainstalować gotowe skrypty, lub ewentualnie skorzystać z nich przy tworzeniu nowego ?
Ja na swojej stronie korzystam z Tabelkownika, który znajdziesz tutaj: http://eee.ovh.or...belkownik/ a jak sie prezentuje zobaczysz tutaj: http://stalowcy.c...
Wcześniej korzystałem z tplLeagueStats, który znajdziesz tutaj: http://www.tpl-de.../index.php a wygląda to np. tak: http://stalowcy.c.../index.php [wybierz dla próby sezon 2007/2008 oraz ustaw język Polski Smile
Problem mam z głowy - skrypty są super. Osobiście polecam Tabelkownik [więcej "bajerów"]

Pozdrawiam
Wojtek T.
www.e-Poniatowa.pl - widzisz błędy ? chętnie przyjmę pomoc na PW - oczywiście $.
"Tu nie ma drogi Uzytkowniku demokracji, przykro mi..."
 
DarkRayne
Kefirek mam mały problem z Twoją wtyczką i prosiłbym o jakąś pomoc.
Zainstalowałem utworzyłem lige dodałem drużyny i tu sie konczy na przyjemnosciach poniewaza gdy dodaje spotkanie i zaznaczam z lewej druzyne "x1" a z prawej druzyne "x2" to w panelu pokazuje ze tego i o tej godzinie zagra druzyna "x2" VS "x2" i tak zawsze co bym nie zaznaczyl to pokazuje ze gram sam ze sobą!?

Zauwazylem ze druzyna jaka pokazuje sie w panelu to zawsze druzyna ktora jaka ostnią wybralem do dodania...

Pomożesz?

z góry dzięki.

Mam PHP Fusion 7.00.05.
Edytowane przez Pieka dnia 11.06.2009 21:04:50
 
sedan
DarkRayne napisał/a:
Kefirek mam mały problem z Twoją wtyczką i prosiłbym o jakąś pomoc.
Zainstalowałem utworzyłem lige dodałem drużyny i tu sie konczy na przyjemnosciach poniewaza gdy dodaje spotkanie i zaznaczam z lewej druzyne "x1" a z prawej druzyne "x2" to w panelu pokazuje ze tego i o tej godzinie zagra druzyna "x2" VS "x2" i tak zawsze co bym nie zaznaczyl to pokazuje ze gram sam ze sobą!?

zauwazylem ze druzyna jaka pokazuje sie w panelu to zawsze druzyna ktora jaka ostnią wybralem do dodania...

Pomożesz???

z góry dzięki

Mam PHP Fusion 70005


Mam ten sam problem. Mimo wyboru dwóch różnych drużyn za każdym razem grają ze sobą np. Team A vs Team A
 
Spaik
Naprawi ktos ten problem ? Kefirku ? Poradzisz cos na to ?
 
http://www.lksjutrzenka.info
wojteqqq919
kefirek napisał/a:
Na chwile obecną zrobiłem wtyczkę na v7 gdzie można dodawać drużyny ligi nadchodzące mecze potem gdy mecz jest rozegrany to wpisuje się wynik w panelu admina. Wszystko pokazuje się w panelu na stronie który można włączyć w panelu admina oraz zrobiłem statyki drużyn po kliknięciu na drużynę. Jestem w trakcie robienia ogólnych statystyk (ranking drużyn) oraz ranking lig itp.
Instalacja jak normalna wtyczka.
Mile wdzianie propozycje jakie mogły by się znaleźć w modzie.


A po jakim czasie mozna dodac wynik meczu?
Edytowane przez Pieka dnia 22.06.2009 14:21:12
 
bulwa11
Witam, jest szansa dostać arkusz Excel z pierwszego posta Smile ??
Zaznaczam że wyłącznie do użytku własnego :]
Edytowane przez Pieka dnia 27.09.2009 01:09:03
 
Rafee
Witam,

Mam pytanie, jak zrobić aby pierwsza drużyna miała kolor komórki zielony a jedna ostatnia na czerwono?

link do tabeli:
http://www.sankow...tabela.php
 
Borek
sedan napisał/a:
DarkRayne napisał/a:
Kefirek mam mały problem z Twoją wtyczką i prosiłbym o jakąś pomoc.
Zainstalowałem utworzyłem lige dodałem drużyny i tu sie konczy na przyjemnosciach poniewaza gdy dodaje spotkanie i zaznaczam z lewej druzyne "x1" a z prawej druzyne "x2" to w panelu pokazuje ze tego i o tej godzinie zagra druzyna "x2" VS "x2" i tak zawsze co bym nie zaznaczyl to pokazuje ze gram sam ze sobą!?

zauwazylem ze druzyna jaka pokazuje sie w panelu to zawsze druzyna ktora jaka ostnią wybralem do dodania...

Pomożesz???

z góry dzięki

Mam PHP Fusion 70005


Mam ten sam problem. Mimo wyboru dwóch różnych drużyn za każdym razem grają ze sobą np. Team A vs Team A

Również poprosiłbym o naprawę tego, bo z tym wtyczka staje się bezużyteczna.Sad
Nie pomagam przez GG, PW itp. Tylko tutaj.
php-fusion-pl.jpg
 
www.ddadc.com.pl
Gismo_PL
Edytuj kolego plik: tabela_pilkarska_panel.php i w linii ~32 zmień kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zamień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

czyli zmianie ulega wyłącznie: ".$r['nazwa2']." na ".$r['nazwa1']."

Zapewne wynikło to z pospiechu @kefirka, któremu i tak powinniście być wdzięczni :).
 
http://fsong.pl
Rafee
Witam ponownie, to jam taki problem ze jak wcisnę na staty drużyny w tabeli to zamiast nazw drużyn pokazuje mi się numer id...

http://www.sankow...uzyna_id=1

Da się to zrobi tak aby wyświetlały nazwy drużyn zamiast id?


Plik druzyna_stat.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Rafee dnia 07.03.2010 16:27:11
 
karoldinho
Bardzo fajna wtyczka Smile Troszkę uboga w funkcje, ale dla chcącego nic trudnego... pobawię się tym i sobie przerobię pod dodawanie i wyświetlanie wyników z ligi F1 jeśli można...
 
Gismo_PL
@Rafee - nie wiem czy poprawnie to rozwiązałem, ale działa to w 100%. Edytujesz oczywiście plik druzyna_stat.php.
Pod kodem z linii ~83 o treści:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodajesz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Następnie kod z linii ~95 o treści:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zastępujesz kodem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
http://fsong.pl
Rafee
Dzięki wielkie Smile

Wiadomość doklejona:
Witam ponownie,

Mam pytanie, czy jest możliwość wykolorowania nazwy drużyny?
Chodzi mi dokładniej o zastosowanie podczas dodawania drużyny http://www.php-fu...pid=146052

A potem żeby wyświetlało w tabeli....
http://www.sankow...tabela.php


PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 21.04 - 16:29

Edytowane przez Rafee dnia 21.04.2010 16:27:17
 
Gismo_PL
Zmierzasz @Rafee do ubrania w indywidualne kolory każdy link zespołu czy chodzi Ci po prostu o kolorowy link?
 
http://fsong.pl
Rafee
Chce wyróżnić tylko swoja drużynę (indywidualnie)

Ale chętnie tez byłoby zobaczy pierwsze dwie drużyny były na kolor zielony a dwie ostatnie na czerwony, choć to pewnie więcej roboty..
Edytowane przez Rafee dnia 21.04.2010 19:19:25
 
Gismo_PL
Oto kod pliku tabela.php, który zaznacza dwie pierwsze drużyny na zielono a dwie ostatnie na czerwono:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Aby zobaczyć efekt wystarczy dodać do pliku stylu styles.css dwie klasy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Mam nadzieję, że się przyda.
 
http://fsong.pl
polik
Witam, mam dwa pytania, jak moge usunac wczesniej dodany mecz oraz jak dziala folder logo?

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 12.05.2010 09:45:34
 
cristo
Witam można by dodać do plików edit.php i dodaj.php możliwość dodania logo (herbów), bo widzę, że jest pole logo w tabeli tabela_pilkarska_druzyny w bazie danych lecz nie ma dodanego uploadu w wyżej wymienionych plikach. Ja próbowałem to zrobić ale wywala mi błędy, a nie znam się na php na tyle dobrze by to poprawić.
Mój kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wyświetlać się wyświetla ale to wszystko zapewne czegoś brakuje np: gdzie dany plik ma zostać zapisany, a mianowicie do folderu: loga.

Proszę o pomoc.


PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - foxi89 26.09 - 00:54

Edytowane przez konto usuniete dnia 26.09.2010 00:12:26
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl