ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,307
Najnowszy użytkownik: kinimod

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
09.10.2019 23:34:33
Salutto alkoholicco! Grin

piterus
04.10.2019 14:15:35
Hmm... To jak kropek, pasków i kratek nie spamiętał, to pewnie w szkiełka były Pfft

krystian1988
23.09.2019 09:05:57
Pytasz o coś o czym nie pamiętam Pfft

piterus
22.09.2019 12:47:35
A paski lub kratki? Pfft

krystian1988
21.09.2019 11:03:29
Kropek nie pamiętam Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Tabela piłkarska
piotrek1231
Witam.
Temat tabeli piłkarskiej to problem dotyczący wielu administratorów stron o treści piłkarskiej. Nie istnieje, jeszcze żadna wtyczka, która podliczałaby i generowała tabelę.
W za załączniku dodaję opracowany Office Excel arkusz, dzięki któremu znacznie ułatwiona zostaje praca przy opracowywaniu tabeli. Po wpisaniu wyniku mecz podliczane zostają punkty, ilość mecz,y bramki zdobyte, stracone, ilość zwycięstw, remisów i porażek.
[Oczywiście arkusz jest po części uzupełniony danymi dotyczącymi tabeli, która jest potrzebna dla mojej strony]

Ciekawym rozwiązaniem byłaby wtyczka podobna do tego arkuszu, ale która zarządzana byłaby z profilu administratora.

Wykonanie tej wtyczki, napewno cieszyłoby się sporym powodzeniem.Niestety ja nie potrafię tego zrobić. Czy jest ktoś, kto potrafiłby to zrobić??
Edytowane przez piotrek1231 dnia 09.11.2008 22:13:28
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 19.10.2019 05:36:14
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
kefirek
Nie mogę otworzyć tego załącznika mam za starego ofica 2003.
W panelu admina musiała by być opcja tworzenia drużyn potem na podstawie tych drużyn wybierało by się mecze. Przy tworzeniu drużyn wybierało by się w jakiej gra lidze. W bazie danych musiały by być tabele z druzami, z nadchodzącymi meczami, rozegranymi, wynikami,
Później na podstawie tabeli wyniki robił by się tabele o drużynie z informacjami ile goli pkt rozegranych mecz przegranych itp. To taka moja koncepcja
 
piotrek1231
Tak właśnie o coś takiego chodzi. Zapisze jako starszą wersję tą tabelę i zobaczysz jak ja to rozwiązałem.
Na początku trzebabyłoby wprowadzić drużyny, później ustalic terminarz kto z kim gra, i uzupełniać wyniki każdej kolejki po każdym meczu. Z terminarzu wyciągane byłby wyniki i na ich podstawie liczona tabla. Tak w skrócie wg. Mnie.
Edytowane przez piotrek1231 dnia 22.11.2008 22:11:25
 
shaiboos
Nie można zapomnieć o sytuacjach wyjątkowych acz całkiem częstych ostatnio, czyli różnego rodzaju kary punktowe itp. czyli od dorobku punktowego odejmujemy ileś tam punktów, a pod tabelę informacja iż taki i taki klub ma np. -5 pkt za coś tam - tak jak na 90minut.pl
 
www.bialo-zieloni.pl
kefirek
Ta wtyczka ma być na v6 czy v7?
 
piotrek1231
Na v6.
Edytowane przez Pieka dnia 22.06.2009 14:21:42
 
kefirek
Na v6 nie opłaca się już robić
 
piotrek1231
No tak, ale aktualizacja w moim przypadku staje się wręcz niemożliwa, gdyż mam bardzo, bardzo zmodyfikowany praktycznie każdy plik Frown

Myśałem, że będzie to możliweFrown
 
shaiboos
Skoro udało Ci się zmodyfikować tyle plików to zmodyfikujesz sobie i wtyczkę, tak żeby działała pod v6 Smile
Edytowane przez shaiboos dnia 11.11.2008 08:10:51
 
www.bialo-zieloni.pl
piotrek1231
Tylko, że jak narazie to nie ma nawet na v7
 
kefirek
Na chwile obecną zrobiłem wtyczkę na v7 gdzie można dodawać drużyny ligi nadchodzące mecze potem gdy mecz jest rozegrany to wpisuje się wynik w panelu admina. Wszystko pokazuje się w panelu na stronie który można włączyć w panelu admina oraz zrobiłem statyki drużyn po kliknięciu na drużynę. Jestem w trakcie robienia ogólnych statystyk (ranking drużyn) oraz ranking lig itp.
Instalacja jak normalna wtyczka.
Mile wdzianie propozycje jakie mogły by się znaleźć w modzie.
Edytowane przez kefirek dnia 14.01.2012 16:44:18
 
piotrek1231
Ciekawie się zapowiada, ale gdzie można dodawać wyniki?Po dodaniu następnego meczu pisze "Drużyna została poprawnie dodana". Nie ma głównej tabeli, czyli tej która zlicza punkty drużyn.

Proszę nie myśleć, że jestem wybredny, chcę poprostu pomóc dopracować wtyczkę
 
kefirek
piotrek1231 napisał/a:
Ciekawie się zapowiada, ale gdzie można dodawać wyniki?Po dodaniu następnego meczu pisze "Drużyna została poprawnie dodana". Nie ma głównej tabeli, czyli tej która zlicza punkty drużyn.


Masz zakładke rozegrane mecz i tam masz mecze które sie już odbyły i jest odnośnik wpisz wynik klikasz i wpisujesz wynik meczu.

Proszę nie myśleć, że jestem wybredny, chcę poprostu pomóc dopracować wtyczkę


Poza tym i więcej pomysłów co do działalna tym wtyczka będzie lepsza.
Edytowane przez Pieka dnia 22.06.2009 14:22:25
 
piotrek1231
Tylko problem w tym, że nie mam takiej opcji jak wpisz wynik.
Wogóle mi nie pokazuje rozegranych meczy

Moje pomysły wyglądają tak. Każda drużyna miałaby swój profil, gdzie w panelu admina dodawałoby się herb, i byłyby podstawowe informacje o niej tj. rok załorzenia, stadion itp. I np. po kliknięciu na zspół pokazywałyby się te informacje+statystyka ich meczy.
Ponad to każda tabela powinna być kolorowa tzn. na kolorowo zaznaczone miejsca premiowane spadkiem i awansem to ustalaoby sie przy tworzeniu ligi.
Powinno też być coś takiego jak moja drużyna, a jej nazwa byłaby pogrubiona.
Terminarz też możnabyłoby wykorzystać. Np. Te mecze, które ustalimy mogłyby się wyświetlać w linku np.mojastrona.pl/infusions/tabel..../terminarz.
Ciekawym pomysłem byłoby też następny i poprzedni mecz. Byłby to panel, który sam generowałby po wpisaniu daty kolejny i poprzedni mecz'mojej druzyny' i wyswietlał herb pomnniejszony tych druzyn. coś takiego http://www.rksgar...

Strasznie namieszałem i dużo tego, ale to wszystko uatrakcyjni wtyczkę
Edytowane przez piotrek1231 dnia 11.11.2008 21:49:06
 
kefirek
Jak dodajesz nadchodzący mecz to wybierz aktualną datę lub starszą od tej co teraz jest a zobaczysz ze się da wpisać wynik
 
piotrek1231
Ok. Działa, tylko długo trzeba czekać zanim się pokaże mimo daty wstecznej lub aktualnej.

Jest teżjeden problem. Głównym zadaniem tej wtyczki miało być obliczanie tabeli. A więc po uzupełnieniu wynikow powinna być generowana tabela. Jak wybieram w zarządzanie panelami "tabele pilkarska' to zamiast tabeli pakazują mi się nadchodzące i rozegrane mecze a nie tabela
Edytowane przez piotrek1231 dnia 12.11.2008 15:18:57
 
kefirek
piotrek1231 napisał/a:
Ok. Działa, tylko długo trzeba czekać zanim się pokaże mimo daty wstecznej lub aktualnej.

Jest teżjeden problem. Głównym zadaniem tej wtyczki miało być obliczanie tabeli. A więc po uzupełnieniu wynikow powinna być generowana tabela. Jak wybieram w zarządzanie panelami "tabele pilkarska' to zamiast tabeli pakazują mi się nadchodzące i rozegrane mecze a nie tabela


Wklej sobie taki kod w panel i będziesz miał tabelkę uporządkowaną od największej liczby pkt drużyny
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie znam się na piłce i nie wiem jak mam wygląd panel admina zrobiłem tak jak jest bo miało być że wpisywało się nadchodzące mecze potem gdy data tego meczu była by mniejsza od aktualnej daty w zakładce rozegrane mecze pojawiał by się tenn mecz by wpisać wynik i po wpisaniu dane są zapisywane w tabeli w bazie danych w postaci
druzyna_id | pkt | zdobyte_bramki | Stracone bramki | Przeciwnik_id | data
1 0 0 2 1 1225739940
1 1 3 3 1 1225739940
1 1 3 3 1 1225739940
1 3 4 2 2 1225740240
2 0 2 4 1 1225740240
1 3 3 1 1 1225826340
1 0 1 3 1 1225826340


I na podstawie tej tabeli tworzyło by się tabele czyli np. taki kod panelu jak ci podałem wyżej gdzie drożyny są uporządkowane w tabeli według pkt ( ogólnie ) gdy by się chciało np. z poszczególnych lig to by się wyciągało podzapytaniem drużyny

Nie znam się na piłce i skoro mówisz że jest źle to nie robie tej wtyczki nie mam innego pomysłu na jej zrobienie.
Edytowane przez kefirek dnia 12.11.2008 17:40:31
 
BlockeR
Kefirek zobacz tu: http://skradrobin... . O takie coś się wszystkim rozchodzi. Taka tabela jest idealna. DO tego na pierwszej stronie jest w wersji mini. Do tego właśnie jeszcze są potrzebne rezultaty i takie statystyki. Wiem, że to ciężko jest napisać żeby wszystko było jak należy. Zależy mi na takiej wtyczce. Czekam na odpowiedź
 
kefirek
BlockeR napisał/a:
Kefirek zobacz tu: http://skradrobin... . O takie coś się wszystkim rozchodzi. Taka tabela jest idealna.


Zrobienie takiej tabeli nie stanowi problemu

DO tego na pierwszej stronie jest w wersji mini.


Takiej tabeli zrobienie tym bardziej nie stanowi problemu. Problem w tym że nie wiem jak ma wyglądać panel admina. Najlepiej jakby ktoś pokazał na jakimś rys lub przykładzie.
 
piotrek1231
O ile dobrze pamiętam to wysyłałem Ci instrukcję jak to ma wyglądać
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl