ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,352
Najnowszy użytkownik: Hotwind77

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

JazOOn
19.04.2021 22:27:51
i jeszcze jeden i jeszcze raz....

jantom
19.04.2021 21:00:37
E tam, tragizujesz.

khaman
18.04.2021 23:41:08
Jak już główny admin staje się duchem, to wiedz, że coś się dzieje..

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
BBCode w newsach i artykułach
Pieka
W przypadku artykulow dodajesz analogicznie jak w przypadku newsow, jednak w funkcji odpowiedzialnej za artykuly, a nie za newsy. To jest logiczne i rozumie sie samo przez sie.
Edytuj plik theme.php, znajdz w funkcji render_article:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Nastepnie edytuj plik articles.php, znajdz (linia ~113):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Jesli chcesz miec rowniez mozliwosc wstawiania bbcode, edytuj plik administration/articles.php, znajdz (linia ~27):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Nastepnie znajdz (linia ~157):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

oraz (linia ~166):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Nastepnym krokiem jest dodanie podgladu, co realizujemy w tym samym pliku.
Znajdz linie ~83:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

oraz linie ~86:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 01.11.2009 00:18:06
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Zbychm
Rozumiem, że miałem edytować articles.php z głównego katalogu? (w administration/articles.php nie ma takiego kodu)Edytowałem ten z głównego katalogu jednak dalej nie działa Sad Może jakby zmienić kod w administration/articles.php zaczęło by działać?
 
Pieka
Kolego drogi, ja nie podaje rzeczy, ktore nie dzialaja, wiec nie przyjmuje informacji tego typu. Zrob co napisalem, zamiast kombinowac. Jesli bedzie trzeba wyedytowac plik z katalogu administration, to bedzie to napisane. Podalem jak wyswietlic, a nie jak dodawac, czy miec w podgladzie BBCode podczas pisania. Te ostatnie wykonaj na przykladzie newsow, wszystkiego pod nos podstawiac nie bede. Powodzenia.

Przyklad dzialania BBCode w artykuach: http://test2.piek...p?cat_id=1
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Zbychm
Jak zawsze masz racje. Wszystko działa jak powinno. Mam jeszcze jedno pytanko trochę z innej beczki ale nie ma sensu zakładania nowego tematu a mianowicie: Jak ustalić wysokość artykułu w streszczeniu? Chcę dodać miniaturkę w streszczeniu ale wychodzi poza obszar streszczenia i nie wygląda za fajnie. W jakim pliku to zmieniać?
 
Pieka
Uzupelnilem post z instrukcja modyfikacji o plik administration/articles.php. Teraz dziala m.in. rowniez podglad.
Odnosnie streszczenia, ta przestrzen jest powiekszana dynamicznie. W niektorych skorkach wystepuje blad zwiazany z grafikami, ale na dzien dzisiejszy nie znam metody jego rozwiazania. Byc moze ktos inny pomoze, jednak z pewnoscia nie w tym temacie, poniewaz nie lezy to w temacie BBCode, tylko bledow konstrukcyjnych samej skorki.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Zbychm
Oki, wielkie dzięki za wszystkoSmile
 
Przemek28
Pieka napisał/a:
Jesli chcesz aby bbcode bylo wyswietlane w newsach wystarczy edytowac plik theme.php i w render_news:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

zamienic na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Jesli chcesz miec rowniez mozliwosc wstawiania bbcode, edytuj plik administration/news.php, znajdz (linia ~27):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Nastepnie znajdz (linia ~207):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

oraz (linia ~216):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Dzieki, właśnie tego szukałem :)
Wszystko działa, oprócz jednego: na podglądzie nadal widać jakby BBCode były wyłaczone, dopiero po zatwierdzeniu newsa BBcode zaczynają działac jak powinny. Instrukcje sprawdzałem 2 razy, gdzie trzeba zamienić, zamieniłe, gdzie dodać, dodałem. Ktoś ma jakieś propozycje?
 
https://nfszone.pl
petersca
Witam,

użyłem właśnie tej modyfikacji BBCode w newsach jednak zmienia mi się coś, pojawiają mi się różne znaczki.

Mianowicie:
przed dodaniem BBCode: „Pozytywy naszych miast”

po dodaniu BBCode: rPozytywy naszych miastr1;

Takie dziwne r, r1; i inne zamienniki się pojawiają.
 
Nie zdradze nicka
A jak to zrobić dla submit.php? Chodzi mi oczywiście o podgląd bo z dodaniem linijki BBCode sobie poradzę.
 
Szapko
To chyba będzie tak.
Znajdź:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

I zmień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


To dla artykułów, a jak zadziała, to chyba dalej dasz radę?
Edytowane przez Szapko dnia 18.07.2009 12:12:55
 
Nie zdradze nicka
Dzięki, wszystko świetnie działa. Z newsami sobie oczywiście poradziłem. Grin
 
Shinsei
Pieka napisał/a:
Jesli chcesz aby bbcode bylo wyswietlane w newsach wystarczy edytowac plik theme.php i w render_news:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

zamienic na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Jesli chcesz miec rowniez mozliwosc wstawiania bbcode, edytuj plik administration/news.php, znajdz (linia ~27):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Nastepnie znajdz (linia ~207):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

oraz (linia ~216):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw ponizej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP



Oczywiście zarejestrowałem się i mam problem :D nie mogę znaleźć pliku theme.php a szukałem wszędzie
 
khaman
Theme.php masz w katalogu swojej aktualnej skórki.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
Shinsei
Zamieniłem to w theme.php i pojawia się taki błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wyciąg z pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To może być wina nieoryginalnego skina?
Edytowane przez Pieka dnia 24.12.2009 11:34:14
 
Pieka
Cofnij swoje wprowadzona zmiany w pliku theme.php i linie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zamien na ponizsza:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przeciez wszystko opisalem krook po kroku w tym poscie: http://www.php-fu...ost_109175, wystarczylo wykonac.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
mazar
Niestety jak chce pisać artykuł to wyskakuje mi:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


oto kod :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez khaman dnia 29.12.2009 18:44:16
 
lukapa
Dobra panowie po przeczytaniu wszystkiego nie wiem czemu nadal pokazuje mis się na głównej stronie zamiast przerobionego w bbc taki oto tekst:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Już chyba wszystko poustawiałem i nie działa :/ ani uśmieszki sie nie pokazują ani mp3 nie gra.

ALE jeśli dokładnie to samo wpisze w Treść rozszerzoną newsa to wszystko działa poprawnie.
Edytowane przez Pieka dnia 03.01.2010 20:00:41
 
Borek
Spróbuj zmienić styl newsów na jednokolumnowy.
 
www.ddadc.com.pl
lukapa
Zadziałało.
A nie da sie zrobić tak przy dwu kolumnowym? Bardziej mi sie podoba :)

=======edit=======

Tak się zastanawiam gdzie tkwi różnica pomiędzy jedno a dwu kolumnowym podziałem i co za to odpowiada. Może ktoś wie ?? To poszukał bym w tym miejscu :)

++++edit2+++++++

A nie wystarczy przerobić tą linijkę w news.php ??

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


żeby np. wyglądała tak ??


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Czy to da coś ???

===edit3=====

Nie to nic nie dało, stronka staneła :D
Nie próbujcie tego w domu :)

Nic to szukam dalej :D



======edit4=====


Wydaje mi sie że to jest gdzieś tu tylko niewiem co ty trzeba zmienić. Mam racje??

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy




========EDIT FINAL============

Dobra udało mi sie :D

Aby posty na stronie głównej wyświetlały sie z bbc w dwukolumnowym ustawieniu w pliku news.php szukamy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i zmieniamy na

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


dwie są takie linijki obie analogicznie zmienić.
I wszystko działa :) (przynajmniej umnie)
Edytowane przez lukapa dnia 04.01.2010 21:00:06
 
nexus
Wszystko działa jak należy ale jest jeden problem. Menu z tagami BBCode pojawia się tylko razem z menu tagów HTML. Gdy włączę TinyMCE, menu z tagami BBCode znika. Co zrobić żeby mieć razem menu tagów BBCode oraz TinyMCE?

Albo jeszcze inaczej. Może da się dodać opcję dodania tagu BBCode [img][/img] do TinyMCE? bo w zasadzie zależy mi tylko na tej jednej funkcji.
 
http://deusex.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl