ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,235
Najnowszy użytkownik: judocz

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Pieka
18.11.2017 17:12:57
Dobre Grin

khaman
18.11.2017 14:06:06
Święto zmarłych już było Wink

piotrek199214
17.11.2017 21:32:10
Witam wszystkich, po tylu latach Smile

piterus
17.11.2017 15:16:12
Łooo... Kto tu się objawił? JazOOn Grin/

JazOOn
17.11.2017 00:18:59
Ja żyję Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting TaniDedyk.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
fusionBoard 4.x PL
myhavk
Witam, gdzie Można ustawić opcję w FusionBoard, żeby goście mogli pisać posty lub zakładać temat.
Dokładniej chodzi mi żeby jeden dział był przeznaczony dla gości w którym mogli by pisać tematy lub posty.
Szukałem tutaj na forum ale nie ma nic na ten temat.
Pozdrawiam i czekam na jakąkolwiek odpowiedz


Czy naprawdę nikt nie wie jak zrobić żeby goście mogli pisać posty w FB?


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 05.04.2013 18:46
  2. Przeniesienie posta - bogdan 05.04.2013 18:47

Edytowane przez myhavk dnia 06.04.2013 14:15:19
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 21.11.2017 10:54:02
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting TaniDedyk.pl
IP: localhost  
noker
Witam.
Kilka dni temu skusiłem się zainstalować Fusion Board na phpFusion w wersji 7.02.04, i niestety troszeczkę mi poszatkowało kilka rzeczy na stronie.

Błędy jakie zdołałem zlokalizować to:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

z tym poradziłem sobie stosując rozwiązanie z tego posta http://www.php-fu...ost_153918

Jednak na głównej stronie FB stopka powędrowała na górę:

img716.imageshack.us/img716/7756/fusionboard.jpg
w dzienniku błędów
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


po wejściu głębiej w strukturę forum stopka wraca na swoje miejsce, lecz pojawiają się dziwne znaczki:

img827.imageshack.us/img827/733/fusionboard1.jpg

po kliknięciu Edytuj profil wyglada tak:
(/infusions/fusionboard4/usercp.php?section=details)

img197.imageshack.us/img197/9522/usercpphp.jpg

Problem występuje także z poprawnym wyświetlaniem videogalerii (dodatek Video Infusion Pro który był zainstalowany wcześniej)

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Proszę o pomoc w usunieciu tych usterek.

Rafał

PS. przy okazji znalazłem też błąd w tłumaczniu w plikach Polish.php oraz Polish-utf8.php
linia 635
jest "Nie ognorujesz nikogo" powinno być: "Nie ignorujesz nikogo"

Pozdrawiam
Edytowane przez noker dnia 16.05.2013 00:27:05
 
rc.pulawy.pl
zurek28
Instalując fB wybrałem opcję z zachowaniem starego forum. Dostałem info:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Adres strony: http://www.ligarf.../index.php

Strona działa, ale nie wiem jaki wpływ będzie to miało w przyszłości. Jedynym mankamentem jest to, że kiedy jest się na stronie głównej forum, to panele, które powinny być z prawej strony wysypały się pod forum. Co ciekawe kiedy już wejdzie się w jakieś forum jest ok. Nie mam pojęcia gdzie szukać, żeby to naprawić.

Proszę o pomoc.


PW od moderatora:
  1. Brak stopki! - bogdan 03.12.2013 19:39

Edytowane przez zurek28 dnia 03.12.2013 21:35:48
 
zurek28.xaa.pl
Domin231
Witam, pomoże ktoś krok po kroku, jak zmienić format wyświetlania daty w tej wtyczce na 24 godzinny?
 
zurek28
Dołączę się do prośby przedmówcy i dodatkowo mam jeszcze jeden problem:
img855.imageshack.us/img855/4407/ipqs.jpg

Wykonałem operacje z posta: http://www.php-fu...ost_174176

Pomogły na szczegóły profilu, ale to zostało
 
zurek28.xaa.pl
bubello
DawciuPotter napisał(a):

To nie jest najlepszy sposób :)
Dzisiaj miałem właśnie ten problem. Wystarczy kilka drobnych modyfikacji i wszystko śmiga pięknie :)

Pierwszy problem to kwestia edycji usercp.php: zamieniamy wszystkie field_group na field_cat

Natomiast drugi problem (...)


Niby wszystko działa... Ale:::
1. Gdy wejdę w "Edytuj szczegóły" to usuwa mi prawą kolumnę
2. Gdy wejdę w "Edytuj opcje" usuwa mi obie kolumny i wyświetla się komunikat
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Posiadam:
- PHP-Fusion 7.02.07
- fb402


PW od moderatora:
  1. Kody i kody błędów w code - bogdan 02.07.2014 19:21

Edytowane przez bubello dnia 02.07.2014 21:33:01
 
noker
Witam.

Cztery posty wyżej pisałem o problemach jakie się pojawiły po zainstalowaniu FusionBoard'u.
Dzisiaj siadłem nad moją stroną, zaktualizowałem od wersji 7.02.04 kolejno do 7.02.07.
Generalnie jest już teraz OK, ale został jeszcze jeden babol z 'rozjechaną' stopką na stronie /forum/index.php

Można prosić o jakieś wskazówki?
 
rc.pulawy.pl
maniek666mar
Witam serdecznie , czy może rozwiązał już ktoś problem braku wyświetlania się ilości postów/tematów z podkategorii, na głównej stronie forum?
Black Smile
 
www.polonia.fm
Red
Witam serdecznie , czy może rozwiązał już ktoś problem braku wyświetlania się ilości postów/tematów z podkategorii, na głównej stronie forum?


Podbijam. Sposób z tematu przyklejonego o subkategoriach nie działa na PHP-Fusion 7.02.07. Bardzo nie fajnie to wygląda jak są pustki.

Druga sprawa nie działa edit options. Również po zmianie na field_cat

Jest może jakaś inna wtyczka z forum wspierana do dnia dzisiejszego?
 
MSK4x4
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Będę wdzięczny za ratunek...
Pozdrawiam[/code]
Problem rozwiązany, dziekuję
Edytowane przez MSK4x4 dnia 27.04.2015 21:06:48
 
LG Fan
Mam male pytanko gdzie mogę znaleźć i zmienić locale odpowiadające za wyświetlanie miesięcy przy powiadomieniach o urodzinach użytkowników

image.prntscr.com/image/CZ63C4uVTSGmjCo0wFDHbw.png
 
www.secretland.net.pl
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Tutaj locale nic nie zmienią. Widzę że na całym forum masz inny czas.
Spróbuj zmienić w Panelu Admina na Warsaw (lub i też we wtyczce) a jak to nie pomoże to pewnie w konfiguracji serwera jest wymuszenie.
Profesjonalny hosting dla każdego - TaniDedyk.pl
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
http://www.dysnet.pl
Pieka
Brakuje locali na serwerze. Wystarczy doinstalować.
 
www.php-fusion.pl
LG Fan
@Krystian dziękuje jakoś mi to umknęło.
@ Pieka a dokładnie o które locale się rozchodzi?? Mówimy tu o FB czy o głównych??
 
www.secretland.net.pl
Pieka
Chodzi o locale serwera, nie serwisu. Masz nazwy miesięcy po angielsku.
Jeśli serwer jest na Debianie to https://people.de...cales.html lub inny z wielu dostępnych poradników.
 
www.php-fusion.pl
LG Fan
Dziękuję za odpowiedz. Będę kombinował.
 
www.secretland.net.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2015 Ekipa PHP-Fusion.pl