ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,281
Najnowszy użytkownik: protas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
14.12.2018 22:23:10
@kamildnb dziękujemy za miłe słowa

krystian1988
14.12.2018 22:22:33
hasztag support dziękujemy Smile

kamildnb
13.12.2018 22:13:26
Cholera niechcący skasowałem poprzedni post, ale powtórzę, wielki ukłon panie Pieka, khaman, krystian1988, bogdan i całej ekipie, którzy trzymają ten silnik przy życiu!

Pieka
13.12.2018 21:45:10
Miło czytać takie słowa, dziękujemy Smile

kamildnb
13.12.2018 20:18:32
I to mówię o wersji 7.02.xx, a nie o nowszych v8, cz v9, jak ktoś chcę, to potrafi zdziałać cuda Smile Ja nie jestem zawodowym programistą, ale przeczytałem całe forum zamiast książki do snu, opłaciło si

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Błędy podczas importu starej bazy danych
KAM86
Postanowiłem przywrócić bazę danych z przed kilku dni. Z poziomu PHPmyAdmin biorę Import, następnie wybieram plik *.sql i widzę taki oto komunikat że baza już istnieje:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jak więc mam przywrócić starą bazę danych?
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 18.12.2018 15:09:03
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Pieka
Moze bys tak na odmiane poszukal? Wystarczy wpisac sobie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Lub:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
www.php-fusion.pl
proton
Najlepiej przez panel admina w php-fusion, ale jesli się upierasz przy phpmyadmin to może usuń starą baze i wtedy wgrasz tą kopię?
 
http://www.mortek.pl
KAM86
No właśnie nie da się usunąć tej bazy, można usunąć jej zawartość, ale to i tak nic nie|da. Niestety na forum znalazłem podobny problem, ale odpowiedź brzmiała tak: "Nie zaimportujesz, bo taka baza już istnieje", co mi nie za bardzo pomaga. A gdy próbuje zrobić kopię bazy poprzez panel Administratora to nie wyskakuje mi okienko zapisu pliku :/
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:05:22
 
Pieka
Jesli nie masz innego pliku, a chcesz to wykonac z poziomu phpMyAdmina, to musisz wyedytowac plik kopii bazy i usunac z niego linie odpowiedzialna za tworzenie nowej bazy, czyli cos w stylu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jednak najlepiej bedzie przywrocic baze z poziomu PA.
Nastepnym razem wykonaj kopie tabel, a nie calej bazy.
Edytowane przez Pieka dnia 13.07.2008 23:23:15
 
www.php-fusion.pl
KAM86
Nie wiem czemu nie wyskakuje mi właśnie okienko zapisu pliku gdy próbuje stworzyć kopię bazy poprzez PA :/ Przywracanie kopii zrobionej w PHPmyAdmin .
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:03:53
 
Pieka
KAM86 napisał/a:
Nie wiem czemy nie wyskakuje mi właśnie okienko zapisu pliku gdy próbuje stworzyć kopię bazy poprzez PA :/ przywracanie kopii zrobionej w PHPmyAdmin bezowocne

W PA przywrocisz tylko kopie w nim wykonana.
Po co Ci wykonac kopie bazy w PA, skoro chcesz przywrocic stara kopie? Mieszasz.
Nie potrafisz w ten sposob, to sprobuj drugiej porady.
 
www.php-fusion.pl
KAM86
No właśnie wykonałem kopię bazy w PHPmyAdmin i chciałem ją przywrócić poprzez PA, lecz newsy pozostały nowe, a nie te sprzed kilku dni.
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:07:20
 
Pieka
KAM86 napisał/a:
No właśnie wykonałem kopię bazy w PHPmyAdmin i chciałem ją przywrócić poprzez PA lecz newsy pozostały nowe, a nie te z przed kilku dni

Teraz juz nic z tego nie rozumiem.. Jesli dzisiaj wykonasz kopie, to ta kopia bedzie dzisiejsza, a nie wczorajsza. To przeciez logiczne i dla wiekszosci zrozumiale.
Jesli chcesz przywrocic te konkretna kopie, o ktorej piszesz w pierwszym poscie, to musisz ja wyedytowac i usunac czesc podana przeze mnie wczesniej. Po tym zabiegu przywracaj do woli. Powodzenia.
 
www.php-fusion.pl
KAM86
Czyli domyślnie nie jest możliwe przywrócić kopię z przed 5 minut?
 
Pieka
KAM86 napisał/a:
Czyli domyślnie nie jest możliwe przywrócić kopię z przed 5 minut?

Nie mam pojecia, co masz na mysli piszac "domyslnie", ale odpowiedz brzmi, wszystko jest mozliwe.
Nie ma znaczenia czas wykonania kopii, o ile byla robiona na tej samej wersji PHP-Fusion.
 
www.php-fusion.pl
KAM86
Więc teraz już naprawdę nie rozumiem czemu nie przywraca mi się baza zrobiona kilka chwil wcześniej.
 
Pieka
KAM86 napisał/a:
Więc teraz już naprawdę nie rozumiem czemu nie przywraca mi się baza zrobiona kilka chwil wcześniej.

Jesli nie ma bledow, to znaczy, ze zostala przywrocona, tylko Ty zapominasz odswiezyc strone.
Czasami trzeba odczekac jakis czas jesli strona jest cacheowana.

Na temat przywracania napisano na tym forum juz wszystko, m.in. w tym temacie: http://www.php-fu...ad_id=1231
Edytowane przez Pieka dnia 14.07.2008 00:01:34
 
www.php-fusion.pl
KAM86
images29.fotosik.pl/247/1c6f2091f2cfebf0.jpg

W polu prefix wpisuję "fusion_"
klikam przywróć odczekuję 10 minut i niestety bez zmian. Wciąż najnowsze newsy i użytkownicy. Starej bazy nie widać :/

Zastanawia mnie czemu nie widzę Nazwy bazy danych pod nazwa pliku na obrazku powyżej?

=== Jeśli ktoś uważa, że przywróciłby mi bazę danych pisać na gg, udostępnię wszystkie hasła, to i tak strona testowa, więc nie ma obaw===
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:08:18
 
Artur-M
Pieka napisał/a:
Jesli nie masz innego pliku, a chcesz to wykonac z poziomu phpMyAdmina, to musisz wyedytowac plik kopii bazy i usunac z niego linie odpowiedzialna za tworzenie nowej bazy, czyli cos w stylu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To w moim wypadku usunąć tylko to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Czy coś jeszcze?
Edytowane przez Artur-M dnia 14.04.2009 17:21:29
 
www.Artur-M.bloog.pl
moniasiem
A w jaki sposób sprawdzić na jakiej wersji robiona była kopia bazy danych??
 
xys
moniasiem napisał(a):

A w jaki sposób sprawdzić na jakiej wersji robiona była kopia bazy danych??


Otwórz plik bazy danych, np. programem notepad++ i znajdź tę linię:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Najlepiej jak wybierzesz zakładkę Szukaj > Szukaj... i tutaj wpiszesz: version - może ci wyskoczyć więcej wyników ze słowem "version", ale ciebie interesuje tylko ta linia, którą ci podałem.
Edytowane przez xys dnia 29.09.2018 18:09:52
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl