ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,352
Najnowszy użytkownik: Hotwind77

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

JazOOn
19.04.2021 22:27:51
i jeszcze jeden i jeszcze raz....

jantom
19.04.2021 21:00:37
E tam, tragizujesz.

khaman
18.04.2021 23:41:08
Jak już główny admin staje się duchem, to wiedz, że coś się dzieje..

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
POMOŻCIE !!!
VannS
sCiagnelem sobie z downloadu ta instalacje jak zrobic Top 5 users forum no i wszystko oki pokazuje ladnie ale problem z tym ze jak nacisne na danego usera to wyswietla mi sie zamiast jego danych strona lycosa :/ co to moze byc ?? taki sam przypadek mam z grami online po skonczonej grze rownierz pokazuje sie strona lycosa zobaczcie sami www.djbelmo.prv.pl
 
sikor
a w ustawieniach strony masz wpisany właściwy adres strony ?
 
VannS
tak wszystko jest poprawnie wpisane
 
VannS
no i sobie sam dalem rade przez czysty przypadek a mianowicie w kodzie jest blad kod instalacji wyglada tak

//Top Forum Poster
openside("Top 5 Forum Users");
$result=dbquery("SELECT user_name, user_id, count(user_id) AS post_count FROM ".$fusion_prefix."posts INNER JOIN
".$fusion_prefix."users ON post_author=user_id GROUP BY user_name ORDER BY post_count DESC LIMIT 0,5");
echo "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" class=\"\">";
if(dbrows($result)!=0){
while($data=dbarray($result)){
echo "<tr><td class=\"small\" align=\"left\"><a href=\"/html/profile.php?lookup=$data[user_id]\">";
echo "$data[user_name]</a></td><td class=\"small2\" align=\"right\">$data[post_count]</td></tr>";
}
}
echo "</table>";
closeside();

a dokladnie chodzi o linijeczke ta :

echo "<tr><td class=\"small\" align=\"left\"><a href=\"/html/profile.php?lookup=$data[user_id]\">";


i bledem jest tan kawalek /html/ nie powinno byc go wcale bynajmniej umnie hahah usunelem go i dziala wszystko poprawnie :) tak ze poprawny kod wyglada tak :

//Top Forum Poster
openside("Top 5 Forum Users");
$result=dbquery("SELECT user_name, user_id, count(user_id) AS post_count FROM ".$fusion_prefix."posts INNER JOIN
".$fusion_prefix."users ON post_author=user_id GROUP BY user_name ORDER BY post_count DESC LIMIT 0,5");
echo "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" class=\"\">";
if(dbrows($result)!=0){
while($data=dbarray($result)){
echo "<tr><td class=\"small\" align=\"left\"><a href=\"profile.php?lookup=$data[user_id]\">";
echo "$data[user_name]</a></td><td class=\"small2\" align=\"right\">$data[post_count]</td></tr>";
}
}
echo "</table>";
closeside();


moze komus sie to przyda :)
Edytowane przez VannS dnia 30.09.2004 13:40:00
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl