ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,352
Najnowszy użytkownik: Hotwind77

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

JazOOn
19.04.2021 22:27:51
i jeszcze jeden i jeszcze raz....

jantom
19.04.2021 21:00:37
E tam, tragizujesz.

khaman
18.04.2021 23:41:08
Jak już główny admin staje się duchem, to wiedz, że coś się dzieje..

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Zielony!! jak wycentrowac baner?
capsztyk
chcialbym zeby moj baner byl na srodku a nie z lewej strony jak i gdzie to zrobic?
 
http://www.sciagacz.webd.pl
Riklaunim
Otwierasz theme.php i w funkcji render_header bedzie $header_content, zmieniasz na: <center>$header_content</center>
 
http://www.cms.rk.edu.pl
capsztyk
wszystko fajnie tylko ten plik theme.php jest we wszystkich skorkach a w tej co ja mam na stronie nie umie znalesc tej funkcji "render_header "
 
http://www.sciagacz.webd.pl
capsztyk
Wielkie dzieki za "POMOC" jak bym sam nie doszedl do tego jak to wycentrowac to bym pomocy nie uzyskal hyba przez rok
PS: to trzeba zmienic w pliku subheader.php a nie jak ty mowiles wyzej
 
http://www.sciagacz.webd.pl
Riklaunim
subheader.php nie zawiera żadnych definicji wyglądu! danie center w nim powoduje centrowanie wszystkiego co nie będzie wewnątrz tabeli
 
http://www.cms.rk.edu.pl
capsztyk
to ja nie wiem ja tej funkcji co podales wyzej nie moge znalezc w tym pliku jest mozliwe ze go tam nie ma ?
 
http://www.sciagacz.webd.pl
capsztyk
to ja nie wiem ja tej funkcji co podales wyzej nie moge znalezc w tym pliku jest mozliwe ze go tam nie ma ?
 
http://www.sciagacz.webd.pl
Xen
w danej skórce w pliku theme.php masz na początku takie linie:
<?
// theme settings
$body_text = "#000000";
$body_bg = "#ffffff";
$theme_width = "900";
$theme_width_l = "170";
$theme_width_r = "170";

function render_header($header_content) {

echo "<table align='center' width='".$GLOBALS['theme_width']."' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td>
<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td class='full-header' align='center' style='padding:0px;'>
$header_content
</td></tr>
</table>\n";

tego pogrubionego nie masz, wstaw to i juz
 
capsztyk
To ja nie wiem ja mam taki poczatek i tam na 100% nie ma tej funkcji

<?
// theme settings
$body_text = "#bbbbbb";
$body_bg = "#000000";
$table_width = "90%";
$table_border = "border:1px #555 solid;";

// horizontal bar
$header_bar = "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td class='white-header'>
<a class='white'>blablablablabla</a>
</td>
<td align='right' class='white-header'><SPAN id='Data' style='font-size:10px;
color:#cc8833;background-color:#333;'></SPAN>
<script language='JavaScript'
<script language='JavaScript' src='../kalendarz.js'></script></td>

</tr>
</table>\n";

function render_news($subject, $news, $info) {

// $info is an array, the array order is:
// 0 = news_id, 1 = email, 2 = author, 3 = date, 4 = extended?, 5 = comments, 6 = reads

echo "<table width='100%' cellpadding='0' cellspacing='0' class='border'>
<tr>
<td>
<table width='100%' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td class='capmain'>$subject</td>
</tr>
</table>
<table width='100%' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td class='body'>
$news
</td>
</tr>
</table>
<table width='100%' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td align='left' class='news-footer'>".LAN_40."<a href='mailto:$info[1]' class='white'>$info[2]</a>".LAN_41."$info[3]</td>
<td align='right' class='news-footer'>";
if ($info[4] == "y"Wink {
echo "<a href='readmore.php?news_id=$info[0]'>".LAN_42."</a> | ";
}
echo "<a href='readmore.php?news_id=$info[0]'>$info[5]".LAN_43."</a> | $info[6]".LAN_44."</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>\n";
Edytowane przez capsztyk dnia 25.09.2004 19:17:45
 
http://www.sciagacz.webd.pl
Riklaunim
Masz stare php-fusion
 
http://www.cms.rk.edu.pl
capsztyk
wiem mam 4.00 no to powiedzcie jak to zrobic w tym starym albo jak to uaktualnic do nowszwj wersji ale tak zeby nie stracic obecnej konfiguracji
 
http://www.sciagacz.webd.pl
sikor
dobra nie szukaj już po plikach. Zastosuj mod pt. baner jako link do strony głównej z downloadu i Ci się wycentruje
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl