ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,352
Najnowszy użytkownik: Hotwind77

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

JazOOn
19.04.2021 22:27:51
i jeszcze jeden i jeszcze raz....

jantom
19.04.2021 21:00:37
E tam, tragizujesz.

khaman
18.04.2021 23:41:08
Jak już główny admin staje się duchem, to wiedz, że coś się dzieje..

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Dodatkowa strona z innym logo
piotru
Witam.
Jak zrobić dodatkową stronę z innym logo ??
Wszystkie panele boczne żeby były ale logo inne
no i oczywiście treśćSmile


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - khaman 04.02 - 23:26
 
Pieka
Jesli Twoja skorka korzysta z wbudowanej funkcji showbanners, to wystarczy wstawic w pierwszym polu PA => Zarządzanie stroną => Banery ponizszy kod, ktory oczywiscie nalezy dostosowac do wlasnych potrzeb:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Dzialanie: pieka.comli.com
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
piotru
Pieka nie mogę sobie z tym poradzić.
Zrobiłem dodatkową stronę:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nowe logo dałem do głównego folderu images o nazwie frytka.png.
I dalej nie wiem co trzeba w skrypcie zmienić?
Edytowane przez Pieka dnia 05.02.2009 13:44:22
 
Pieka
W Twoim konkretnym przypadku ma to wygladac tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
stpi
Witam
Co zrobić zeby na jednej ze stron było inne logo , korzystam ze skorki SmartBluev2[192], powyższe rozwiązanie niestety nie dziala.
 
Artur-M
Być może nie masz w skórce funkcji showbanners...
 
stpi
Już sobie poradziłem,
W pliku \themes\SmartBluev2[192]\themes\smartblue\themes.php linia 38 zmieniłem

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 01.04.2009 19:17:15
 
sq8mxs
Jak zmodyfikować pierwszy kod podany przez Piekę dla kilku stron i kilku banerów. Skórka (Gillette)
 
www.egzaminkf.pl
Chemikpil
A no prosto używając kilku ifów
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Tam gdzie warunek podajesz warunek jaki ma być spełniony a w miejsce kropek kod który ma być wywołany jeśli warunek jest prawdziwy.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
sq8mxs
Masz na myśli coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


bo jeśli tak to teraz mam dwa bannery http://www.nowe.c...l/news.php
 
www.egzaminkf.pl
Chemikpil
A masz je dla tego że zrobiłeś dwa warunki. Jeden prawdziwy a drugi nie i dwa banery się wczytały.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Tak jak pisałem, gdy jeden warunek jest nieprawdziwy to sprawdza następny zawarty w elseif. Przypatrz się dokładniej temu co pisałem wyżej i dałem teraz.
Edytowane przez Pieka dnia 26.03.2009 21:12:27
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
sq8mxs
Gdyby można było dać ci plusa za pomoc to go masz. Dzięki serdeczne. Działa perfekcyjnie.

Piszesz i masz/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 26.03.2009 21:13:44
 
www.egzaminkf.pl
pitfromhell
Jeśli jest mowa o logu, chciałbym aby goście na stronie widzieli innego logo, oraz zarejestrowani i zalogowani użytkownicy widzieli inne. Da się tak zrobić?Smile
 
Reyn
Warunek iMEMBER rozwiąże twoje bolączki. Tutaj przykład:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
pitfromhell
O kurcze, mam już warunek dziękuje. A możesz mi pokazać na przykładzie ? Bo jestem jeszcze zielony w takich sprawach. W jaki plik to wkleić i jak wypełnić, mam dać nazwy dwóch logów, czy jak ?:P
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez pitfromhell dnia 02.05.2010 00:23:16
 
Reyn
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wstawiasz tam gdzie chcesz to logo. Inaczej nie pomogę bo nie wiem gdzie ty chcesz to zastosować.

Pozdro!
 
pitfromhell
Na głównej stronie.Czyli tak?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I gdzie to wkleić aby wyświetlało się na głównej stronie?
Edytowane przez pitfromhell dnia 02.05.2010 00:44:27
 
Reyn
Naucz się podstaw HTML'u bo nie masz o nim zielonego pojęcia. Wklejasz tam gdzie chcesz by wyświetlało się logo.
 
wlade
Witam,
proponowany wyżej sposób działa w stosunku do stron "viepage.php".
Jak to zrobić np dla contact.php, articles.php czy weblinks.php ?
 
Konto ukryte
Spróbuj tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Tam gdzie piszę adres strony dodaj swój adres.
Edytowane przez Pieka dnia 16.07.2011 22:15:50
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl