ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,358
Najnowszy użytkownik: NelsonPL

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

PiotreX77
14.09.2021 23:12:01
Podajcie linki na pw

wilczek77
05.08.2021 01:49:31
Ja korzystam, ale właśnie planuję zrobić aktualizację na 8

PiotreX77
04.08.2021 21:04:12
Czy ktoś korzysta jeszcze z php fusion 7?

JazOOn
29.07.2021 15:21:14
Czy ja wiem czy marudne. 40cha na karku daje do myślenia Grin

Piotrroger
27.07.2021 14:47:24
Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Przezroczystość w IE
Geneoo
Witam, był już jeden temat o tej tematyce, ale nic z niego nie wyniosłem, a sprawa się trochę różniła.

Mianowicie chodzi o Przezroczystość w przeglądarce Internet Explorer.
Zrobiłem Szablon w php fusion, na mozilli wygląda wyśmienicie, ładnie się wszystko prezentuje, lecz gdy otworzę to w Ie stronka robi się nie do przyjęcia.
Nie nakłonie wszystkich użytkowników aby korzystali z Mozilli więc pytam czy jest jakiś sposób/kod, aby Ie pokazywało ta 'półprzezroczystość'

Zrobiłem img na tle przezroczystym, w formacie .png.
Ogolnie obrazek widać w 50% a ie tego nie obsługuje- przynajmniej tak mi się wydaje.
Dodam, że img są wykorzystywane to tła np paneli bądź newsów. Wink

// Ktoś jest w stanie pomóc ?
 
Seba0p
http://www.php-fu...ost_109557
Edytowane przez Seba0p dnia 28.02.2009 15:09:28
 
http://seba0p.pl
Chemikpil
Jeżeli masz IE7 to nie powinno być problemu z przezroczystością.
Lecz gdy nie będzie działać to sprawdź tu:
http://pz.jogger....e/#e234329
Edytowane przez Chemikpil dnia 10.01.2009 11:25:57
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Geneoo
Seba a możesz mi pomóc w jakiś sposób bo sobie z tym nie radzę.
Gdy to robię to mi stronka się nie wyświetla ;O.
 
Chemikpil
A pozmieniałeś " na ' lub \" ?
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
mail
Myślę, że to z mojego załącznika powinno ci się przydać wystarczy wgrać zawartość na serwer.
mail dodał/a następującą plik:
fusionpngfix.rar [2.89kB / 402 Pobrane]
 
Geneoo
W tym skrypcie też to muszę zamienić?

Dodałem to Co w poście wyżej i dalej nie działa.

Obrazek Na ie
i44.tinypic.com/2yxrqk3.png

Obrazek na Mozilli
i43.tinypic.com/mn1eur.png

Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym, chodzi o to, że Obrazek jest w połowie przezroczysty!
Robię tak jak piszecie w postach wyżej jak i ten na dole, ale nie daje to rezultatu.

Edytowane przez Geneoo dnia 10.01.2009 12:36:54
 
Chemikpil
W templates/header.php dodajesz
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. echo"<script type='text/javascript' src='".INCLUDES."jquery.pngFix.js'></script>\n"
Zinterpretowano w sekund: 0.033, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

a w katalogu includes umieszczasz jquery.pngFix.js.
Edytowane przez Chemikpil dnia 10.01.2009 12:30:38
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Geneoo
No Panowie, nie mam pojęcia dlaczego to nie działa, Bardzo mi na tym zależy by zrobić to i aby strona działała w obu przeglądarkach jednakowo.

Może popełniam błąd w sztuce, ale może po prostu nie da się zrobić półprzezroczystego tła w IE ?

Nie mam pojęcia, jeszcze raz proszę o POMOC.
 
jantom
Hackowanie IE to dosyć długa historia.
Sprawdź http://www.howtoc...alpha.html
Potrzebujesz zastosować filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader i filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha.
Prawda, jakie to miłe i prościutkie zabawki? Ostatnio Wooya dokopał się informacji, że pod IE8 powyższe właściwości nie działają i MS dopisał kilka innych :P

To, co Seba0p dopisał wyżej, też jest poprawnie działającym skryptem. Przykład zastosowania w Fusionie:
Dodać do theme.php (jeżeli funkcja już istnieje, to dodać tylko to, co jest wytłuszczone):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nieoptymalny, ale raczej działający.
Edytowane przez jantom dnia 10.01.2009 14:55:46
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Geneoo
Sam z pewnością nie dam rady. Więc jeżeli mogę liczyć na wskazówki to to zrobię, ale samemu to bezcelowe.
Jak coś to zostawiam moje gg może ktoś się pokusi, a jeżeli nie to zawsze jest te forum. Myślę, że mogę na was liczyć.
609434
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl