ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

hoopak
16.01.2022 15:25:40
Bry Smile

JazOOn
29.12.2021 01:06:59
@piterus - Szambo wybija w polskim rządzie...

bartek124
27.12.2021 00:33:10
Siema ludzie!! Grin

piterus
24.12.2021 12:29:22
Dobrze, że wybija emerytów niż szambo Pfft

JazOOn
23.12.2021 23:38:31
rany, wybija emerytów supportu Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Wyśrodkowanie zmodyfikowanej skórki
BenLomax
Mam do Was prośbę, pomóżcie wyśrodkować mojego thema :)

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP
 
shaiboos
Normalnie, aby wyśrodkować diva najprościej nadać mu atrybut margin: auto;. Następnie sekcji body dodać text-align: center;.

Czyli w pliku CSS w tym przypadku dla klasy side-background dajesz margin: auto; no i dla body text-align: center;.

Wydaje się, że to o to chodziło - jeżeli nie to dalej będziemy myśleć.
 
www.bialo-zieloni.pl
BenLomax
Zamysł dobry, ale jak dam:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

to strona się wyśrodkuje razem z całym tekstem na niej
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2008 16:22:28
 
shaiboos
W CSS występuje zjawisko dziedziczenia. Aby uniknąć środkowania całej zawartości wystarczy nadać text-align: left; czyli wyrównywanie do lewej dla pojemnika side-background. Powinno wystarczyć, bo każdy podrzędny pojemnik przyjmie właściwość po nim.
 
www.bialo-zieloni.pl
BenLomax
Teraz to już nie pojmuję. Zobacz to mój plik css

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS


Co byś zmienił?
 
shaiboos
W themie masz <div class='side-background'> w pliku CSS nie widzę tej klasy - Jeżeli ten div nie jest obecnie za nic odpowiedzialny, a obejmuje wszystkie inne elementy strony (a na to wygląda) to dodaj w css klasę

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS


a do klasy body dodaj linijkę
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2008 16:23:06
 
www.bialo-zieloni.pl
BenLomax
Zrobiłem tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

i nic.
 
shaiboos
Ale namotałem. Przepraszam, ale wprowadziłem Cię w błąd.

Text-align nie będzie potrzebne.

Widać theme ma stałą szerokość 940px, stwórz więc diva obejmującego wszystko i określ mu w stylach szerokość na te 940px i daj mu margin: auto;. Może tak zadziała.
 
www.bialo-zieloni.pl
BenLomax
Eeeee...A jak? Shock
 
shaiboos
Theme.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP



styles.css
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS


Jeżeli nie zadziała, to spróbuję w domu pokombinować już w praktyce... To będzie po 17.

edit: Porobiło się przy kopiowaniu trochę niepotrzebnych pustych wierszy.
Edytowane przez shaiboos dnia 28.10.2008 13:39:29
 
www.bialo-zieloni.pl
BenLomax
:D działa! :) WIELKIE dzięki za pomoc i wytrwałość! Mam nadzieje,że nie będę musiał wracać do tego tematu :@

Wiadomość doklejona:
BenLomax napisał/a:
:D działa! :) WIELKIE dzięki za pomoc i wytrwałość! Mam nadzieje,że nie będę musiał wracać do tego tematu :@


PS,tak dla informacji, dodałeś w theme.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

a w style.css:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

Czy coś jeszcze ?
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2008 16:24:09
 
shaiboos
W theme.php jeszcze zamknąłem tego diva, zamknięcie jest w sekcji z komentarzem //footer tam gdzie zamykanych jest 9 innych divów (czyli teraz już 10).
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2008 16:24:35
 
www.bialo-zieloni.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl