ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,352
Najnowszy użytkownik: Hotwind77

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

JazOOn
19.04.2021 22:27:51
i jeszcze jeden i jeszcze raz....

jantom
19.04.2021 21:00:37
E tam, tragizujesz.

khaman
18.04.2021 23:41:08
Jak już główny admin staje się duchem, to wiedz, że coś się dzieje..

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Pominięcie konkretnego albumu w panelu najnowsze fotki
khaman
Mam taki kod panelu wyświetlającego najnowsze fotki:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Chciałbym aby panel pomijał fotki dodane do konkretnego ID albumu. Może ktoś wie jak zmodyfikować ten kod aby ten panel pomijał konkretny album o podanym ID?
Edytowane przez khaman dnia 13.03.2009 10:28:43
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
Chemikpil
Być może nie będzie to najlepsze rozwiązanie ale można zrobić tak.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


W id_albumu podajesz id które ma być pomijane przy wyświetlaniu.
Edytowane przez Chemikpil dnia 13.03.2009 10:42:08
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
khaman
Dzięki. Właśnie w pewnym sensie to jest to tylko wtedy zostaje puste miejsce i z tym nie mogłem sobie poradzić aby panel zupełnie ignorował ten album.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
Chemikpil
A masz gdzieś użyty ten panel? Chciał bym zobaczyć dokładnie jak wygląda to puste miejsce.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
khaman
Już włączyłem. Główna strona ( www.khaman.pl ) na dole (oryginalny jest na górze).
Edytowane przez khaman dnia 13.03.2009 11:09:55
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
Chemikpil
Problem robi się bodajże w zapytaniu do bazy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Chodzi tu o limit. On pobiera z bazy tylko 6 zdjęć. Zapewne 3 zdjęcie które brakują u ciebie w panelu są z albumu który wykluczasz. Wyświetla więc on tylko te 3 które ma w pamięci.
Jak zrobić by już w zapytaniu pomijał album nie powiem bo nie wiem ;/.
Można to jednak ominąć inaczej. Zamiast dawać limit w zapytaniu zrób to w panelu. Zrób zmienną np $i i niech ona zwiększa się co wyświetlenie. Powinno to wyglądać tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Chemikpil dnia 13.03.2009 11:34:54
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
khaman
Chemix jesteś debeściak Smile Właśnie nie umiałem tego limitu przeskoczyć. Przy okazji piwko wisze Wink
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
Seba0p
Można też tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


W zmiennej $wyklucz_a umieszczamy id albumów, które mają zostać pominięte, np.:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


lub

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://seba0p.pl
Kopciak77
Seba0p napisał/a:
Można też tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


W zmiennej $wyklucz_a umieszczamy id albumów, które mają zostać pominięte, np.:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


lub

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



A powiecie jak to zrobić w tym kodzie ?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Dziękuję
 
bartek124
Najlepiej od razu w zapytaniu definiować które dane chcemy wyciągnąć, a które nie, ponieważ później generuje się mniejsza tablica z danymi oraz potrzebujemy mniej kombinacji w kodzie, aby pokazać tylko to, co chcemy.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Kopciak77
bartek124 napisał/a:
Najlepiej od razu w zapytaniu definiować które dane chcemy wyciągnąć, a które nie, ponieważ później generuje się mniejsza tablica z danymi oraz potrzebujemy mniej kombinacji w kodzie, aby pokazać tylko to, co chcemy.

Dzięki zrobione i nawet to jest proste
Edytowane przez Kopciak77 dnia 15.03.2009 22:20:23
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl