ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,389
Najnowszy użytkownik: brio2000

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
07.07.2024 21:47:49
JazOOn. Wszyscy czekamy,na Pana ,jakiś post na forum.A przynajmniej ci którzy pamiętają.

JazOOn
05.07.2024 21:32:18
Siema. Jak tam?>

krystian1988
01.07.2024 07:16:14
Smile

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Kod HTML w nazwach linków nawigacji
Gismo_PL
Spróbuj wstawić ten kod do nowego panela i odpal go w podglądzie. Jeśli to zadziała to jeszcze dobry refresh za pomocą F5 i powinno być ok.
Edytowane przez Chemikpil dnia 18.02.2009 00:25:56
 
http://fsong.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.07.2024 21:45:42
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieta
Takiego adresu on chce jak wkleję to co pisałem wcześniej i Gismo_PL zapropnował:
http://www.koszal...ns/012.gif

Druga propozycja to chce adresu:
http://www.koszal...ns/012.gif

A to co zezol zaproponował to prawidłowo wyświetla na stronie głównej i na forum ale w infusionach np. Księga Gości chce:

http://www.koszal...ns/012.gif
Edytowane przez Pieta dnia 18.02.2009 00:29:35
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
Chemikpil
A gdzie dokładnie wklejasz ten kod bo z tych adresów wynika że nie czyta on stałych czyli nie jest w pliku php. Może to zadziała:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Pieta
W panelach idą obrazki. Również jak zrobiłem bbcode tutaj to szło. Tylko przy html nie chce. Dlatego sądzę że to jakiś kod w pliku administrations/site_links.php. Próbowałem zrobić nawet tak że zrobiłem bbcode tak jak było na forum i jednocześnie to do html ale nie poszło. Myślałem że da się zrobić że i html i bbcode jak bym wstawiał w pole to by szło (jedno z nich w tym samym polu). Ale się wyłożyło. Będów nie wywaliło, ale kod był widoczny jak normalny tekst po kilknięciu zapisz.

EDIT:

Niestety chemix. To co podałeś też nie idzie. Sad Już miałem nadzieję.
Edytowane przez Pieta dnia 18.02.2009 00:36:38
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
zezol
Ok Pieta, znalazłem sposób ;).
Żeby móc wstawiać HTML do nazw linków, zrób to co w tym poście - no chyba, że to już zrobiłeś.
Teraz w pliku administration/site_links.php, znajdź (linia 154):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw pod tym:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Nastepnie znajdź (linia 160):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Następnie znajdź (linia 165-167):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


I teraz zostało najważniejsze. Edytuj plik infusions/navigation_panel/navigation_panel.php, znajdź (linia 23):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i wstaw pod tym:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Następnie znajdź (linia 27):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

I zamień jeszcze (linie 33-35):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i zamień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP


Edycja pliku site_links.php nie jest obowiązkowa, ale bez zmian w nim nie będzie Ci wyświetlało poprawnie obrazków w zarządzaniu nawigacją.

Teraz jako obrazek możesz wpisywać:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gotowa paczka ze zmodyfikowanymi plikami w załączniku.

Pozdrawiam
zezol dodał/a następującą plik:
images_in_navigation_panel.zip [4.52kB / 686 Pobrane]

Edytowane przez zezol dnia 18.02.2009 20:30:47
 
Pieta
Pięknie działa.

Dziękuję serdecznie. O to dokładnie chodziło Smile Grin
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
rimmey
Pieka napisał/a:
Edytuj plik administration/site_links.php, znajdz (linia ~60):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nastepnie znajdz (linia ~90):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mam mały problemik po dodaniu tych zmian nic się nie dzieje :/. Mianowicie kod mogę dodać(<b>Forum</b>)ale pogrubienie się nie robi.Gdy wezmę edytuj widać ze kod jest wpisany.Mam theme DX-WOW na starej stronie z tym samym stylu tylko ze fusion v. 6.01.11 chodziło bezproblemowo.Co może być nie tak ?
 
FiXik
A to nie przypadkiem powinno być <strong> ... </strong>
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
rimmey
Niekoniecznie, ja używałem <b></b> i też chodziło, ale sprawdzę.
Edytowane przez Pieka dnia 08.03.2009 21:02:14
 
FiXik
Dobra, sprawdziłem. Działają zarówno <b>..</b> jak i <strong>..</strong>, więc nie mam za bardzo czasu sprawdzać gdzie wstawiłem zmiany więc dodaję plik, który ja używam. Zaznaczam, że on posiada tylko przeróbkę na zmianę kolorów lub pogrubienie napisów w menu Smile Reszty zmian nie potrzebowałem.
FiXik dodał/a następującą plik:
site_links_mix.zip [2.85kB / 613 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 08.03.2009 23:17:08
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
rimmey
Dziękuje nie chodzi ;/ kolorowanie tak ale na tym mi tak bardzo nie zależy. Pogrubienie nie. A jakby nie pogrubiać z PA tylko z plików ?
Edytowane przez Chemikpil dnia 09.03.2009 15:36:45
 
FiXik
To ty musisz mieć coś nagrzebane w PF, bo to jest plik z mojej strony, po przeróbkach zamieszczonych na tym forum i zanim wkleiłem ten plik to testowałem na jednej ze swoich stron ... pogrubienie linków działało bez problemu. Na mojej starej stronie http://www.rapidl... wkleiłem ten sam plik i masz, w menu link "Strona główna" jest pogrubiony, więc plik jest ok. To coś musiałeś jeszcze nagrzebać Pfft
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
Pieka
W przypadku uzywanej przez Ciebie skorki DX-WOW, problemem jest zdefiniowana wielkosc czcionki, a scislej zbyt mala czcionka, aby mozna bylo uzyskac efekt pogrubienia. Wystarczy w wymienionych klasach zmienic jej wielkosc z 10 na 11 aby slowo stalo sie cialem:
  1. a.side
  2. a:hover.side

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
sloter
Zrobiłem tak jak zezol napisał i nie widzę efektów.
Kiedy wklejam w nazwie w nawigacji link do jakiegoś obrazka i daję zapisz to nic się nie dzieje, co może być powodem ?
Jak chce samą nazwę kategorii wyedytować to mogę, ale jak dodam
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

daję zapisz, to wraca jakbym nic nie edytował..


edit:

Już działa :)
Zamiast ' ' dałem " " czyli np.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i smiga :)
Edytowane przez sloter dnia 23.03.2009 17:38:49
 
http://czernikowo.com
Mateusz2598
Wielkie dzięki zezol. Smile
 
http://dragonballpoland.cba.pl/
Gutaj
Witam a ja mam do was prośbe aby można było wrzucać obrazki do nawigacji o tak.
img2.vpx.pl/up/20090623/bez_nazwy_282.png
W e-f jest to jako ikonka daje sie tam adres i się "piknie" wyświetla, próbowałem tych modyfikacji wyżej ale nie działa. Prosze bardzo o pomoc.
(Chodzi mi o te Menu Strony, Dragon Ball).
Edytowane przez Gutaj dnia 23.06.2009 16:41:36
 
drobiu
Gutaj napisał/a:
Witam a ja mam do was prośbe aby można było wrzucać obrazki do nawigacji o tak.
img2.vpx.pl/up/20090623/bez_nazwy_282.png
W e-f jest to jako ikonka daje sie tam adres i się "piknie" wyświetla, próbowałem tych modyfikacji wyżej ale nie działa. Prosze bardzo o pomoc.
(Chodzi mi o te Menu Strony, Dragon Ball).


Jeżeli nadal potrzebujesz wrzucić obrazki, to najpierw je musisz utworzyć, a następnie, w plikach locali dla danego języka zamiast np. "Nawigacja" podajesz "<img src='sciezka do pliku'>".
 
www.wzstudent.pl
konto usuniete
Przepraszam za "odkopanie" tematu ale mam zapytanie. Jaka może być przyczyna, że dając w nawigację:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP
,
to pokazuje mi się żądana ikona ale w obramowaniu. Można to zobaczyć u mnie na stronie ********* w nawigacji pionowej przy pozycji "Księga gości". Gdzie lezy przyczyn ? Jak można zrobić aby obrazek był bez ramki ?
Dziękuję za ewentualną pomoc.
Pozdrawiam
Edytowane przez hoopak dnia 04.08.2011 23:20:44
 
Pieka
Lisek, Lisek... To, o co pytasz, to podstawy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Popraw sie ;)
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
konto usuniete
Ok. Podobnie kombinowałem ale... Widocznie źle. Dzięki Pieka.
Edytowane przez konto usuniete dnia 17.03.2010 23:25:11
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl