ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,389
Najnowszy użytkownik: brio2000

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
07.07.2024 21:47:49
JazOOn. Wszyscy czekamy,na Pana ,jakiś post na forum.A przynajmniej ci którzy pamiętają.

JazOOn
05.07.2024 21:32:18
Siema. Jak tam?>

krystian1988
01.07.2024 07:16:14
Smile

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Brak polskich znaków (locale skórki mag_x3)
Andrew333
Witam,

Tłumacze locale skórki mag_x3 z English na Polish. Gdy używam tam polskich znaków w wybranych elementach skórki, gdzie są one wykorzystywane, nie pojawiają mi się polskie znaki. Co ciekawe 99% strony posiada polskie znaki (newsy, artykuły, menu itp).

Próbowałem zmienić kodowanie pliku mag_x3/locale/Polish.php w notepad ale nic mi to nie pomaga.

W załączniku zrzut ekranu z literami (ą ł ó ż ś ć)
Andrew333 dodał/a następującą grafikę:
ass.jpg
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.07.2024 22:38:48
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piterus
Hmmm... Wygląda to na błąd kodowania pliku locale, więc dział "Błędy i korekty" jest niepoprawny.

Jeżeli używasz windosowkiego notatnika, to jak najbardziej normalny objaw. Kodowanie dla plików językowych w PHP-Fusionv7 w "Polish.php" to iso-8859-2, a dla "Polish-UTF8" to UTF-8 bez BOM. Jeżeli nie będą zachowane te strony kodowe, to będą się pojawiać krzaczki.
Jako edytor polecam Notepad++.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
Andrew333
Notepad++ wybieram format -> wschodnioeuropejski -> iso-8859-2

Poprawiam znaki na polskie i zapisuje. Nic to nie pomaga.
 
Apis
Jeśli wybrałeś dla serwisu stronę kodową iso-8859-2 - niektóre polskie znaki w plikach locale.php muszą być zapisane tak:

ą = ±
ś =
ź = Ľ

Jeśli tego nie zrobisz - w miejsce "ą", "ś", "ź" zobaczysz krzaki. Również WIELKIE litery w tych trzech przypadkach wyglądają inaczej niż z wpisywane z klawiatury. Odszukaj w sieci te zamienniki.

Dla strony kodowej iso-8859-2 plik locale.php w notatniku (Notepad++) zapisujemy jako ANSI a nie UTF-8.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
Andrew333
Wielkie dzięki Wink Teraz działa.
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl