ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,354
Najnowszy użytkownik: CYGAN

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

bubello
10.06.2021 08:52:49
Pewnie ze tak

JazOOn
07.06.2021 22:33:01
Ktoś tu jeszcze żyje?

hoopak
11.05.2021 03:20:12
Buuuu!

jantom
29.04.2021 21:03:32
Wszystkiego najlepszego Przemku Smile

MajsterBieda
23.04.2021 01:38:02
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Paginacja zdjęć w usergalerii
gieldowo_pl
Hej :)

Chciałbym na stronie http://moje-zwier...page_id=17 zrobić paginację. Wyświetlane są tam wszystkie zdjęcia z serwisu.

Strona używa usergalerii.

Próbowałem przez:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ale niestety coś nie wychodzi :(.

Proszę o wskazówki ;).

Pozdrawiam.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 22.05 - 16:55

Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:52:47
 
http://moje-zwierzatko.pl
Szapko
Sprawdź:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie sprawdzałem, więc może nie chodzić.

P.S. Na podanej podstronie jedno ze zdjęć nie chodzi:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:53:11
 
gieldowo_pl
Niestety nie działa.

P.S. Dzięki! - usunięte Wink
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:53:24
 
http://moje-zwierzatko.pl
bartek124
Po pierwsze, te zdjęcia zrób na osobnej stronie np.zdjecia.php a nie za pomocą Stron Informacyjnych.
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:53:39
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
gieldowo_pl
Zrobiłem na osobnej stronie. Lecz wciąż nie mogę dojść do tego jak to spaginować. Sad
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:53:51
 
http://moje-zwierzatko.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Czy to jest strona informacyjna czy oddzielny plik to nie ma znaczenia dla paginacji. Kody, które podajecie są tylko końcówką paginacji najpierw w kodzie wyświetlania całości musi być zdefiniowany $rowstart(początkowy) i limit odniesienia do niego w zapytaniu kodu, a dopiero efektem końcowym jest funkcja makePageNav(), brak wsadowych argumentów dla tej funkcji i dlatego nie działa, robiłem na uk dla jednej Amerykanki polskiego pochodzenia artykuły i zrobiłem, więc temat przerobiłem już rok temu dokładnie.
Proszę zamieścić cały kod swojego wyświetlania tych fotek, usergallery posiada swoją paginację taką samą jak normalna galeria, ale mniemam, że to, co Macie bardziej bazuje na ostatnio dodanych jak na galerii.
Tylko mogę przypuszczać, bo jakich kto używa wynalazków to jedynie On wie, a jest tego tyle, że koński jeszcze jest mały.
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:54:04
 
wlodekp.europa.pl
gieldowo_pl
Proszę, oto kod. :)

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:54:22
 
http://moje-zwierzatko.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Powiem tak nie miałem racji taka zabawka z paginacją musi być plikiem z załączanymi podsawowymi plikami, wprawdzie paginacja występuje w panelu np kroax archiwe jednak jest archive jest odzielnym plikiem składową infusiona;
Co do wklejonego kodu to wolę się nie wypowiadać to, co w nim było do wykorzystania starałem się ująć w swojej modyfikacji, wspomnę tylko o zmiennych niby wykorzystywanych, które nigdzie nie są zadeklarowane odwrotnie jest z tytułem fotki, który akurat jest zadeklarowany a nigdzie nie użyty do wyświetlenia koniec gadki czas na konkrety:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

sekwencję:
$settings['thumbs_per_page']
można zastąpić swoją liczbą i wtedy możemy mieć normalne ustawienia w galerii standard i wyświetlanie swoje liczbowe na stronę.
U mnie w takiej postaci jak tu chodzi testowo wlodekp.europa.pl/01 górna nawigacja Fotki userów, dla testu dodałem tylko 4 fotki i w ustawieniach dałem 3 na stronę, co jest mało realne, ale ma robić za pokaz.
Tak więc bartek124 miał rację sugerując nowy plik, a ja się myliłem po raz kolejny i w tym momemencie przyznaje Koledze rację.
Plik można nazwać dowolnie i dodać do niego link w nawigacji.
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:54:36
 
wlodekp.europa.pl
gieldowo_pl
Dziękuję serdecznie! Smile
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2008 16:55:03
 
http://moje-zwierzatko.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Popatrzyłem na Twoją galerię i wydaje mi się, że te 12 na stronie wygląda nieciekawie jak wspomniałem można wstawić swoją liczbę ilości na stronę gdzie może tylko pierwsze wystąpienie jest nieco kłopotliwe:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
pozostałe to zmiana tego wystąpienia na żywca na liczbę 24 jaką chcesz zresztą ile się zmieści na stronie przy ładnej kompozycji.
 
wlodekp.europa.pl
gieldowo_pl
Nie wiem jak sobie z tym poradzić :(. Zmieniłem na 24, lecz teraz trochę za dużo wychodzi tych zdjęć (http://moje-zwier...djecia.php) - powtarzają się, zbyt wiele stron. Poniżej kod.


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://moje-zwierzatko.pl
Pieka
Usun w dwoch miejscach z kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


A dokladniej, zamien:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Oraz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 23.05.2008 12:25:42
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
gieldowo_pl
@Pieka, jesteś wielki!
Dzięki! Smile
 
http://moje-zwierzatko.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja mówiłem o wszystkich wystąpieniach, a pokazałem pierwsze, bo sądziłem, że w tym możesz mieć kłopot:
$settings['thumbs_per_page']
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Nie robisz dokładnie tego o czym mówię i dlatego są takie efekty, patrz na 24
 
wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl