ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,360
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Drakoo
11.10.2021 23:43:00
Powiem szczerze, że nie sądziłem że php fusion tyle wytrwa, co u Pieki?

Drakoo
11.10.2021 23:41:58
JazOOn to ten sam JazOON który dobre kilka lat temu robił mi layout dla metin2 Grin? Co słychać byku!! Smile

jantom
11.10.2021 23:37:08
Do pełnoletności jakoś dociągnie.

JazOOn
10.10.2021 22:59:03
Support powoli umiera....

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Literka "z" w tle strony
matrix991
Witam. Mam już stronę na ukończeniu, ale gdy miałem ją udostępnić na serwerze, pojawił się głupi problem i nie wiem jak go rozwiązać. W tle pojawiła mi się literka "Z" i nie wiem gdzie się ona wpisała i jak ją usunąć? Sad Niech ktoś pomoże, bo przeglądam pliki i nie wiem co jest grane.


PW od moderatora:
  1. Brak stopki! - Pieka 09.03.2013 12:51
  2. Zmiana nazwy tematu - bogdan 14.03.2013 15:48
  3. Ogólna uwaga - bogdan 14.03.2013 15:49
matrix991 dodał/a następującą grafikę:
2_4.jpg

Edytowane przez Pieka dnia 16.03.2013 13:15:35
 
survariummo.pl
piotrek199214
Jeżeli wystepuje to na kazdej stronie, to zalecam sprawdzic pliki:
themes/template/header.php i wszystkie w tym katalogu
oraz themes/twoj_theme/theme.php w sekcji body dokładnie przeanalizować.
Pozdro
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
matrix991
Hmm skopiowałem pliki nowe do themes/template/ i to z pozostało dalej. W plik theme.php też nic nie ma. A to z pojawia się właśnie na każdej stronie Shock
matrix991 dodał/a następującą grafikę:
12.jpg
 
survariummo.pl
bogdan
Podaj w profilu adres strony i wersję PHP-Fusion.
Tobie powinno na tym zależeć, żeby szybciej i dokładniej uzyskać pomoc.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Konto ukryte
A czy na innej skórce jest tak samo?
 
krystian1988
To wina jest albo hadera w pliku theme.php albo dodała się owa litera przed start pliku theme.php zaczynający się tak np.:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i w tym przypadku usuwamy z i po problemie.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
matrix991
Dziękuje Panowie za wszystkie odpowiedzi Smile okazało się, że z pojawiło mi się w pliku...config.php przed znacznikiem <?php głupia sprawa bo to kolega przez przypadek dopisał jak mi pomagał i nigdy bym się nie domyślił, że to z tego powodu taki problem Smile Temat do zamknięcia.
 
survariummo.pl
bogdan
Nie Ty decydujesz o zamknięciu wątku.
Pozostaw to Adminom.
Prosiłem Ci o coś - zostałem zignorowany.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
matrix991
Zostałeś zignorowany bo najwidoczniej nie mogłem podać strony Smile było hasło na serwerze, więc i tak nikt by się nie dostał. Zaktualizuję to wkrótce. I ja nie zdecydowałem o zamknięciu. Ja po prostu poinformowałem, że wszystkie pytania wyczerpałem i dostałem wystarczające odpowiedzi Pfft
 
survariummo.pl
Pieka
A kolega zna licencję PHP-Fusion? Gdzie jest poprawna stopka?
Rano, jak wstanę i stopki nie zostanę to będą tego konsekwencje.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
khaman
Stopka nadal źle.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
 
matrix991
Już poprawiam Smile

Mógłby mi ktoś tylko pomóc jak te informacje umieścić na belce? Kupiłem szablon, który był przerobiony i tam to tak było bez tej licencji z tego co się orientuję. Chyba, że ja usunąłem przez przypadek za co przepraszam Smile

Tak jak przypuszczałem. Informacji o licencji w ogóle nie ma na czystym pliku theme.php więc przepraszam za problemy.

Edit: Już wiem jak wstawić tabelkę. Jeśli może jeszcze do wieczora zostać tak jak jest to będę wdzięczny Smile
Edytowane przez matrix991 dnia 09.03.2013 15:13:53
 
survariummo.pl
piotrek199214
Wrzucasz taki kodzik do themes/twoja_nazwa_thema/theme.php
w sekcji footer:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozdro
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
matrix991
Wszystko już poprawione.
 
survariummo.pl
Pieka
Skoro już poprawiasz to zrób to dokładniej, bo teraz tak nie do końca jest dobrze. Przed "Powered..." masz literę "n", która jest wynikiem błędnie wstawionego kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie stopki PHP-Fusion.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
matrix991
Już poprawione.


PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 11.03.2013 10:55
  2. Ogólna uwaga - bogdan 11.03.2013 15:26

Edytowane przez bogdan dnia 11.03.2013 15:27:33
 
survariummo.pl
Konto ukryte
Dobrze że nie masz "ź" to już masakra ja się męczyłem z tym 2 dni Smile
A gdy jakieś jaja wyskakują warto zobaczyć plik w notepad++.
Czasami te błędy hex nie są widoczne w notatniku, a na stronie pokazuje "ź" i inne dziwne znaki i jak wyżej pisane przeważnie jest to "spacja" bądź "enter" przed <?php
I właśnie w notepad++ będzie to widac Smile
Tak na marginesie, iż ja się z tym kiedyś męczyłem, może komuś się przyda.
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl