ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,335
Najnowszy użytkownik: SQ5JRC

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

slawekneo
06.09.2020 21:29:28
Jedyne co mi sie podoba to przygotowuja fusina pod dodanie TWIG'a. Bardzo fajny system do templatowania. Sam uzywam go w swoim systemie opartym na HMVC.

slawekneo
06.09.2020 21:25:16
Bylem w devteam i po smierci Nicka taki burdel tam byl. Koniec koncow projekt przejely osoby ktore nawet na PW z Nickiem nie pisaly. Wiec nie ma sie co dziwic, ze ida w innym kierunku.

khaman
06.09.2020 21:19:28
Gdyby Sławek i Bartek zostali przy projekcie to jeszcze udałoby się coś uratować z dawnej przewagi PF nad innymi CMS, ale cóż panie polityka Wink

JazOOn
06.09.2020 14:01:05
Tu się zgodzę. Dlatego większość moich projektów była pod v6, później v7

slawekneo
27.08.2020 00:06:31
Jak narazie slabo to wyglada. Pomieszanie php modularnego z klasami w php7. Zaleta fusiona byla prostota kodu Smile nie takiego rozwoju chcial Digitaunim

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Rozmiar czcionki
mytnik91
Witam. Chcę utworzyć nową stronę, a w niej kody z bannerami.
Więc wchodzę do PA -> dodatkowe strony, wpisuję nazwę.
I w treści chce dużą czcionką dać napis bannery.
Próbowałem znacznikami <font size="6"></font>, ale niestety bez rezultatu.
 
Gismo_PL
Spróbuj w ten sposób:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To na pewno działa, czyli pojedynczy apostrof zamiast cudzysłowia.
 
http://fsong.pl
mytnik91
Niestety, ten sposób również nie działa.
 
Gismo_PL
Kod, który podałem możesz wykorzystać wyłącznie w Zawartości strony a nie w tytule strony.
 
http://fsong.pl
krystian1988
A wystarczy przecież ludzie dać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
bez żadnych cudzysłowów.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Gismo_PL
Czyli generalnie taki sam kod. Ja jednak posiadam pewne przyzwyczajenia i stosuję cudzysłowia oraz apostrofy tam gdzie powinny występować. Opuszczanie ich to takie troszkę lenistwo jak braki komentarzy przy programowaniu - może stąd takie moje wypaczenie Wink.
 
http://fsong.pl
krystian1988
Gismo_PL każdy ma swój sposób na to ja jednak nauczyłem się tak i pod php-fusion mi to działa nawet sprawdzane a to przecież nie jest karalne. Pfft
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
mytnik91
Ten sposób też niestety nie działa.
I od wczoraj pojawił się nowy problem.
Czasami przy wchodzeniu na stronę wywala mi kumunikat:
Server encountered an internal error.

Na serwerze nie mmam pliku .htacess
 
krystian1988
Może podasz nam z łaski swojej stronę bo może czegoś brak lub gdzieś tkwi błąd.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
mytnik91
Przepraszam.
www.kolejczewa.pr...


PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 12.06 - 17:30
 
krystian1988
Tu jest akurat wina serwera coś pewnie robią a nie wina php czy bądź kodu.

Wiadomość doklejona:
Kolego strona już działa więc możesz jeszcze raz spróbować na pewno ten kod działa bo był sprawdzany.
Edytowane przez krystian1988 dnia 13.02.2010 15:24:42
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
mytnik91
Ale gdy wchodzę na inne strony z hostingiem prv.pl wszystko jest ok.
Kolego strona już działa więc możesz jeszcze raz spróbować na pewno ten kod działa bo był sprawdzany.

Teraz działa, ale za chwile znowu będzie to samo. Poza tym teraz bardzo wolno wszystko się wczytuje.
Jeśli chodzi o kod to niestety żaden sposób nie działa.
Edytowane przez mytnik91 dnia 13.02.2010 15:28:11
 
krystian1988
Były jakieś błędy przy wgrywaniu plików php-fusion na Twój serwer?
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
mytnik91
Były jakieś błędy przy wgrywaniu plików php-fusion na Twój serwer?

Nie, wszystko poszło pomyślnie. Wgrywałem z pomocą programu Total Comander
 
krystian1988
TC to się teraz nie używa jeśli masz php-fusion to kod musi działać.
Polecam filezilla bo TC jest pod atakiem hakerów chyba że chcesz od nowa stronkę stawiać.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
mytnik91
Problem rozwiązany. Po prostu na tej skórce którą miałem nie można było zmienić wielkości czcionki. Zmieniłem na inną i problem nie występuje. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.


PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - khaman 14.02 - 22:57

Edytowane przez khaman dnia 14.02.2010 22:49:23
 
jarodrloks
A jak można zrobić zmianę wielkości czcionki tak jak jest na niektórych stronach że jest możliwość przełączania między trzema wielkościami w artykule przez czytającego?
Szukałem na stronie czegoś o tym i w google jakiegoś skryptu czy wskazówki żeby go napisać ale nie znalazłem nic szczególnego.
Edytowane przez khaman dnia 09.06.2010 16:38:07
 
eldiablo
A theme 2point0 ? Masz tam + i - wielkości czcionki, zobacz jaki kod widnieje w pliku theme skórki i masz gotowca.
 
http://dropdire.pl
jarodrloks
Stokrotne dzięki eldiablo za podpowiedź Smile


Zdania zaczynamy wielka litera, a wyraz "stokrotne" piszemy razem, a nie osobno/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 12.06.2010 17:29:03
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl