ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,358
Najnowszy użytkownik: NelsonPL

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

PiotreX77
14.09.2021 23:12:01
Podajcie linki na pw

wilczek77
05.08.2021 01:49:31
Ja korzystam, ale właśnie planuję zrobić aktualizację na 8

PiotreX77
04.08.2021 21:04:12
Czy ktoś korzysta jeszcze z php fusion 7?

JazOOn
29.07.2021 15:21:14
Czy ja wiem czy marudne. 40cha na karku daje do myślenia Grin

Piotrroger
27.07.2021 14:47:24
Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zmiana koloru na środkowej belce.
adam1234
Na stronie http://www.strefa...za.yoyo.pl zobaczcie na tą belkę co jest zaraz pod logiem (środkową). Godzina po prawej stronie jest na biało, ale po lewej napisy są czarne. Gdzie dokładnie zmienić, aby i po lewej było białe?
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:02:35
 
Szapko
W style.css tworzysz nową klasę do linków i ustawiasz w niej kolor biały, a potem w theme.php szukasz kodu odpowiadającego za te linki w belce i dodajesz do nich class='twoja_klasa_linków'.

Daj funkcję render_header z theme.php, to ci powiem dokładniej jak to zrobić.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:02:51
 
adam1234
Przecież na powinno się dać przemienić w style.css chyba nie? Jakoś ten czarny kolor się tam wziął chyba?
 
Szapko
Ale jak podmienisz to mogą się zmienić nie tylko te w górnej belce i do tego też tej funkcji potrzebuje, aby powiedzieć ci co masz zmienić.

Daj tą funkcję, bo nie potrafię wróżyć z fusów i nie wiem jaka klasa linków jest odpowiedzialna za linki w Twojej skórce...
Edytowane przez Szapko dnia 10.07.2008 17:45:28
 
adam1234
Pozostała reszta jest biała, a ja chce wszystkie mieć białe, więc chyba jest obojętne nie?
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:03:27
 
Szapko
Dobra, to daj plik style.css, bo ci teraz tylko mogę powiedzieć
#FFFFFF i sobie szukaj (ciekawe czy wolisz takie rozwiązanie).
Edytowane przez Szapko dnia 10.07.2008 17:47:11
 
adam1234
style.css poniżej:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:03:54
 
Szapko
Zamień początek na to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


PS. Akurat u ciebie była to zwykła klasa linków, a u mnie jest odpowiedzialna za te linki inna klasa i dlatego chciałem sprawdzić w twoim theme.php jaka to klasa jest.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:04:10
 
adam1234
No teraz działa, dzięki.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:04:20
 
Szapko
Tylko zauważ, że teraz w stopkach newsów linki są tez białe i ich nie widać.

Zrób tak jak mówiłem i daj nową klasę taką:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i w funkcji którą wymieniłem wyżej podaj do linków klasę class='poziome'
Edytowane przez Szapko dnia 10.07.2008 18:02:48
 
adam1234
No to jak zrobić, żeby w newsach było czarne?

Gdzie mam to dodać? W które miejsce dokładnie?
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:04:40
 
Szapko
To nie lepiej zrobić to co napisałem wyżej, bo nie tylko w newsach będą białe, ale wszedzie gdzie jest link i nie ma on przypisanej klasy tylko ma standardową.

Edit// Ten kod co podałem to do style.css np. przed:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


A klasę to już muszę mieć tą funkcję co na początku napisałem, bo nie wiem jak jest ona zbudowana.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:05:06
 
adam1234
Nie działa.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:05:16
 
Szapko
A jak zdefiniowałeś klasę w tych linkach pokaż kod.

No i oczywiście musisz zmienić znów to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czerwone na #000
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:05:27
 
adam1234
To jest kawałek początku mojego kodu w style.css

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Szapko
Zrób jeszcze to co dopisałem przed twoim postem.

I musisz jeszcze w theme.php przy linkach z menu dodać class='poziome'
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:05:44
 
adam1234
Jak tak dam to znowu jest czarny na belce po lewej.

Poniżej theme.php mojego stylu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:06:01
 
Szapko
Daj wreszcie tą funkcję render_header...
Edytowane przez Szapko dnia 10.07.2008 18:24:48
 
adam1234
Dałem cały theme-php tam jest render_header.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:06:17
 
Szapko
Teraz musi znaleźć się tylko klasa ta co podałem wyżej w style.css, a przypisanie klasy do linków muszę zostawić komuś, kto wie gdzie znajduje się to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
, bo ja tego nie wiem. I tam gdzie to jest musi być podana klasa class='poziome'. Musisz poczekać, aż ktoś kto wie gdzie to siedzi, zajrzy do twojego tematu.

Edit///
Albo zmień sobie kolor daty na czarny.
Wtedy musisz podmienić to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Czerwone zmień na #000
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:06:49
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl