Zobacz temat
| Forum?  | Przenoszenie? | Linki? | |
| equimanthorn | Dodany dnia 05.01.2007 12:26:38 | 
|  Przedszkolak  Postów: 3 Data rejestracji: 05.01.2007 12:04 | Po pierwsze - witam i dzi?kuj? Wam za Wasz? prac?. Dzi?ki Wam mam postawion? stron? na php fusion. Arigato. Ale jest par? spraw, które nie daje mi spokoju. Po pierwsze jak wywali? informacje spod avatara user'a? Mam tu na my?li dat? zarejestrowania, ilo?? postów (szczególnie) itd Je?li trza co? zmienia? w jaki? plikach php... to poprosi? bym o gotowca, bo na php nie znam si? wcale. Nast?pna sprawa to jak wy??czy? mo?liwo?? przesy?ania avatarów na serwer i da? mo?liwo?? u?ycia zewn?trznego pliku (np. z imageshack) i w jaki sposób mog? zmieni? ich rozmiar domy?lny/maxymalny, czyli obecne 100 x 100 zmieni? na 80 x 80 pixeli ? Tak?e bym prosi? o jakiego? gotowca, b?d? w miar? klarown? dla mnie odpowied? (czyli ?opatologiczny tutorial) Nast?pna sprawa - jak doda? taki sexowny motyw jak Wy macie forum tzn "Kliknij aby doda? zdj?cie do wiadomo?ci", bo nie ka?dy wie o xs.to i imageshacku. Jak zrobi? aby linki w postach zmienia?y si? automatycznie na linki "klikalne" (tzn tak jak u Was) i by?y tak?e skracane je?li s? zbyt d?ugie? Nast?pna sprawa jest troch? bardziej skomplikowana. Otó? zamierzam organizowa? turnieje na mojej stronie w wszelakie tytu?y (na pocz?tek Blazing Star je?li co? Wam to mówi) i chcia?bym nagradza? u?ytkowników punktami za zaj?cie odpowiednich miejsc i chcia?bym aby zebrane punkty by?y widoczne pod avatarem user'a. Da si? zrobi? ? Je?li tak to ... jak ? I to ju? ostatnie pytanie i nie dotyczy forum. Za pewien czas (tzn jak dostane zaleg?? wyp?at?...) ma zamiar przenie?? si? na jaki? inny serwer (prawdopodobnie na rwi.pl, bo pasuje mi forma p?atno?ci przez esy). I tu nast?puje moje pytanie. Jak to si? robi? Wystarczy wyeksportowa? baz? mysql i nast?pnie wgra? na czystego php-fusion'a na nowym serwie? Sorry ale nie znam si?. Dzi?ki za odpowiedzi i niech moc b?dzie z Wami  Ahh... link do mojej strony -> http://rpg.ovh.org I nie jest to reklama w ?aden sposób, bo tematyka raczej Was nie zainteresuje. Pozdrawiam equimanthorn edit Zapomnia?em... da?o by si? jako? punkty "reputacji" wprowadzi? na forum? Edytowane przez equimanthorn dnia 05.01.2007 12:29:51 | 
|  | |
| W?cibski Go?? | Dodany dnia 31.10.2025 15:59:55 | 
| Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |   | 
| IP: localhost | |
| Wooya | Dodany dnia 05.01.2007 14:03:52 | 
|  Zaawansowany  Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 | Jak zrobi? aby linki w postach zmienia?y si? automatycznie na linki "klikalne" (tzn tak jak u Was) i by?y tak?e skracane je?li s? zbyt d?ugie? Temat jest przyklejony - wystarczylo poszukac: http://php-fusion...post_50157 Na poczatku opisane przycinanie linkow w bbcode [ url ] a ostatni post dotyczy autolinkow z przycieciem. Edytowane przez Wooya dnia 05.01.2007 14:04:48 ... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...  | 
|  | |
| equimanthorn | Dodany dnia 05.01.2007 15:26:00 | 
|  Przedszkolak  Postów: 3 Data rejestracji: 05.01.2007 12:04 | Dzi?kuje za pomoc (zapewne jutro to wykonam gdy? dzi? ju? mi si? wszystko zlewa). A co z dalszymi pytaniami? Bo ma jeszcze dwa w zanadrzu  | 
|  | |
| Wooya | Dodany dnia 05.01.2007 17:04:46 | 
|  Zaawansowany  Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 | "Kto pyta, nie b??dzi - kto czeka, si? doczeka" - (C) 2007 by Wooya ... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...  | 
|  | |
| equimanthorn | Dodany dnia 05.01.2007 17:21:22 | 
|  Przedszkolak  Postów: 3 Data rejestracji: 05.01.2007 12:04 | Ale? oczywi?cie. Nie pali si?  I tak dzi?ki Wam za support w ojczystym j?zyku. | 
|  | |
| Przejdź do forum: |