ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Forum? | Przenoszenie? | Linki?
equimanthorn
Po pierwsze - witam i dzi?kuj? Wam za Wasz? prac?. Dzi?ki Wam mam postawion? stron? na php fusion. Arigato.
Ale jest par? spraw, które nie daje mi spokoju.
Po pierwsze jak wywali? informacje spod avatara user'a? Mam tu na my?li dat? zarejestrowania, ilo?? postów (szczególnie) itd Je?li trza co? zmienia? w jaki? plikach php... to poprosi? bym o gotowca, bo na php nie znam si? wcale.

Nast?pna sprawa to jak wy??czy? mo?liwo?? przesy?ania avatarów na serwer i da? mo?liwo?? u?ycia zewn?trznego pliku (np. z imageshack) i w jaki sposób mog? zmieni? ich rozmiar domy?lny/maxymalny, czyli obecne 100 x 100 zmieni? na 80 x 80 pixeli ? Tak?e bym prosi? o jakiego? gotowca, b?d? w miar? klarown? dla mnie odpowied? (czyli ?opatologiczny tutorial)

Nast?pna sprawa - jak doda? taki sexowny motyw jak Wy macie forum tzn "Kliknij aby doda? zdj?cie do wiadomo?ci", bo nie ka?dy wie o xs.to i imageshacku.

Jak zrobi? aby linki w postach zmienia?y si? automatycznie na linki "klikalne" (tzn tak jak u Was) i by?y tak?e skracane je?li s? zbyt d?ugie?

Nast?pna sprawa jest troch? bardziej skomplikowana. Otó? zamierzam organizowa? turnieje na mojej stronie w wszelakie tytu?y (na pocz?tek Blazing Star je?li co? Wam to mówi) i chcia?bym nagradza? u?ytkowników punktami za zaj?cie odpowiednich miejsc i chcia?bym aby zebrane punkty by?y widoczne pod avatarem user'a. Da si? zrobi? ? Je?li tak to ... jak ?

I to ju? ostatnie pytanie i nie dotyczy forum. Za pewien czas (tzn jak dostane zaleg?? wyp?at?...) ma zamiar przenie?? si? na jaki? inny serwer (prawdopodobnie na rwi.pl, bo pasuje mi forma p?atno?ci przez esy). I tu nast?puje moje pytanie. Jak to si? robi? Wystarczy wyeksportowa? baz? mysql i nast?pnie wgra? na czystego php-fusion'a na nowym serwie? Sorry ale nie znam si?.

Dzi?ki za odpowiedzi i niech moc b?dzie z Wami Wink

Ahh... link do mojej strony -> http://rpg.ovh.org
I nie jest to reklama w ?aden sposób, bo tematyka raczej Was nie zainteresuje.

Pozdrawiam
equimanthorn

edit

Zapomnia?em... da?o by si? jako? punkty "reputacji" wprowadzi? na forum?
Edytowane przez equimanthorn dnia 05.01.2007 12:29:51

W?cibski Go??
Dodany dnia 31.10.2025 15:59:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Wooya
Jak zrobi? aby linki w postach zmienia?y si? automatycznie na linki "klikalne" (tzn tak jak u Was) i by?y tak?e skracane je?li s? zbyt d?ugie?

Temat jest przyklejony - wystarczylo poszukac:

http://php-fusion...post_50157

Na poczatku opisane przycinanie linkow w bbcode [ url ] a ostatni post dotyczy autolinkow z przycieciem.
Edytowane przez Wooya dnia 05.01.2007 14:04:48
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

equimanthorn
Dzi?kuje za pomoc (zapewne jutro to wykonam gdy? dzi? ju? mi si? wszystko zlewa). A co z dalszymi pytaniami? Bo ma jeszcze dwa w zanadrzu Frown

Wooya
"Kto pyta, nie b??dzi - kto czeka, si? doczeka" - (C) 2007 by Wooya
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

equimanthorn
Ale? oczywi?cie. Nie pali si? Smile
I tak dzi?ki Wam za support w ojczystym j?zyku.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl